Чергове сесійне засідання Закарпатської облради завершилося в Ужгороді (ФОТО)

У четвер, 27 вересня, відбулося друге пленарне засідання 12-ї сесії Закарпатської облради.

Чергове сесійне засідання Закарпатської облради завершилося в Ужгороді (ФОТО)

Розпочалося зібрання із сумних звісток, які надійшли зі Сходу країни. Так, 23 серпня у Донецькій області на лінії вогню героїчно загинув 29-річний командир роти 128-ї Закарпатської бригади, ужгородець Георгій Ольховський, а 29 серпня обірвалося життя 22-річного слідчого Ужгородського відділу поліції Ярослава Біланинця, який ніс службу у місті Бахмут на Донеччині. Очільник облради  від імені депутатського корпусу висловив найщиріші співчуття рідним та близьким і закликав  депутатів на своїх округах відвідати сім’ї загиблих Героїв – наших захисників  та вшанувати їх пам’ять хвилиною мовчання.

Далі Михайло Рівіс виконав приємну місію, започатковану на попередньому пленарному засіданні 12-ї сесії облради: за активну депутатську діяльність, вагомий особистий внесок у соціально-економічний розвиток краю, високий професіоналізм, сумлінну  працю та з нагоди ювілейного дня народження депутатам - ювілярам оголосив Подяку обласної ради та нагородив  цінним подарунком. Зокрема, Мікловша Товта,  Івана Шкирту та Василя Якубця.

Далі  Михайло Рівіс інформував депутатів ще з одного питання: в.о. директора аеропорту Євгеній Габчак звернувся до ОДА, і облради із відповідною заявою про неможливість виконувати обов’язки за станом здоров’я. Геннадій Москаль вніс пропозицію призначити в.о. директора Ліса Руслана Миколайовича – заступника директора по виробництву. Депутати підтримали ініціативу та більшістю голосів внесли  дане питання на розгляд пленарного засідання, як і пропозицію Чаба Пейтера «Про Звернення Закарпатської обласної ради щодо недопущення закриття вантажних операцій на залізничних станціях області». Були додані й інші питання.  

Тож, у підсумку порядок денний 2-го пленарного засідання 12-ї сесії склали 24 основні питання, 6 звернень до вищих органів влади та ін.

Традиційно голова облради оприлюднив низку депутатських запитів. Зокрема, колективний запит від фракції КМКС щодо виділення  кошти у сумі 550 тис. грн для закінчення капітального ремонту другого поверху Олешницького ДНЗ № 2 Виноградівського району.

Відтак блочним голосуванням пленарне засідання схвалило нові програми у галузі підвищення рівня безпеки дорожнього руху у Закарпатській області на період до 2020 року, із розвитку автомобільних доріг загального користування місцевого значення на 2019 – 2022 роки та два документи у сфері транскордонного співробітництва: «Про встановлення партнерства між Закарпатською областю України  та Мораво-Сілезьким краєм Чеської Республіки»,»Про затвердження Програми спільних дій на 2019 рік між Закарпатською областю (Україна) та Підкарпатським воєводством (Республіка Польща).

Приділили чималу увагу внесенню змін до раніше ухвалених рішень і програм, у т.ч. й щодо підвищення ефективності функціонування Закарпатського обласного комунального підприємства ЗОКП «Міжнародний аеропорт «Ужгород» на 2017–2020 роки, посилення соціального захисту громадян на 2016 – 2018 роки, розвитку культури і мистецтва в області  на  2016 – 2020 роки , а також  до головного фінансового документу - обласного бюджету на 2018 рік.

Враховуючи важливість питання, підтримали питання про реформування друкованого засобу масової інформації та редакції «Новини Закарпаття», засновниками (співзасновниками) яких є Закарпатська облрада та ОДА, ухваливши відповідне рішення.

Уважно віднеслись депутати до питань про  надра  та майно, а також звернення до вищих ешелонів державної влади з актуальних проблем життєзабезпечення краю та його жителів, серед яких – щодо відміни податку за лісові землі, щодо співфінансування туберкульозної лікарні в с.Нижня Апша Тячівського району, щодо фінансування з Держбюджету заходів із розвитку інфраструктури ЗОКП «Міжнародний аеропорт «Ужгород».

Насамкінець Михайло Рівіс запросив депутатів на фестиваль Чеських днів на Закарпатті,  подякував за плідну роботу на пленарному засіданні  та оголосив 12-ту сесію закритою, повідомили Закарпаття онлайн у прес-службі Закарпатської облради.

27 вересня 2018р.

Теги: сесія

Коментарі

Земляк 2018-09-28 / 14:32:49
ТРУТНI!!!!

пенсіонер 2018-09-27 / 18:20:21

Нема цього звернення - Раді нац. безпеки та оборони, Президенту та ВР треба негайно розігнати (розпустити) цей осередок зрадників з мадярськими паспортами.
Чи Крим з Донбасом так нічому і не навчив?

пенсіонер 2018-09-27 / 18:15:37

Чому жодний депутат (фракція) не виступив щодо подій з відео у консульстві в Берегово? Ціла Україна про це гудить, а в Закарпатській обл. раді тиша.
Де звернення обл. ради із засудженням дій Будапешту? Чи це рада-"зрада" ВСІХ депутатів з мадярським паспортом та під мадярською присягою?

Вітя 2018-09-27 / 16:08:39
Я так і не зрозумів, чим ці нероби займалися?

Вуйко 2018-09-27 / 16:06:35
Наробилися сирохмани!!!

НОВИНИ: Соціо

21:58
/ 3
Захищаючи Україну від московської навали поліг Віталій Павлюк з Тячева
16:21
У Пастілках Дубриницько-Малоберезнянської громади попрощалися з Юрієм Карпинцем, який майже рік вважався зниклим безвісти
11:03
/ 2
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 9
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 10
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 2
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
/ 1
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
» Всі новини