З початку року з ПАТ "Закарпатгаз" звільнилося 185 працівників

Масовий відток кадрів не припиняється.

З початку року з ПАТ "Закарпатгаз" звільнилося 185 працівників

Станом на початок вересня в компанії нараховується 496 вакантних посад, а їх кількість щомісяця збільшується. Основна причина звільнень – низький рівень заробітної плати на підприємстві, повідомили Закарпаття онлайн у прес-службі ПАТ "Закарпатгаз".

Середня заробітна плата працівників "Закарпатгазу" на 18% менша, ніж середній рівень оплати праці в енергетиці по регіону та у десятки разів нижча за середню заробітну плату співробітників НАК "Нафтогаз України". Низький рівень оплати праці є основним чинником високої плинності кадрів на підприємстві. Компанія втрачає кваліфікованих фахівців, які, зважаючи на особливості регіону, масово виїжджають у пошуках роботи за кордон, адже такий рівень заробітної плати є неконкурентним на ринку праці Закарпатської області.

У "Закарпатгазі» констатують, що середньомісячна зарплата співробітників газової компанії становить 8619 грн. В цей же час середній рівень оплати праці в енергетичній галузі Закарпатській області - 10511 грн.

«Серед найбільш затребуваних професій - слюсарі з експлуатації та ремонту газопроводів та аварійних служб, майстри і водії, трактористи та електрогазозварювальники, метрологи та контролери. Кожен з них займається відповідальним, а подекуди, і небезпечним напрямком роботи. Щоб молодий спеціаліст досяг високого рівня кваліфікації, необхідно навчатися і працювати на підприємстві не один рік. Окрім того, щоб навчити працівників компанія залучає власні кошти. Тому, подальша втрата кваліфікованих кадрів – це шлях в нікуди», - зазначає в.о. начальника Управління персоналом ПАТ «Закарпатгаз» Вікторія Кривка.

Джерелом фінансування витрат ПАТ «Закарпатгаз», в тому числі і фонду оплати праці, є затверджений державним регулятором НКРЕКП тариф на розподіл газу. При діючій ціні природного газу для населення 6,96 грн. / куб. м., «Закарпатгаз»  отримує лише 0,85 грн. Ця складова не змінювалася з 2016 року. На сьогоднішній день такий тариф тільки на 73% покриває необхідні витрати підприємства на забезпечення безаварійної роботи газових мереж і виплату заробітної плати працівникам. Таким чином, розмір заробітної плати, який би відповідав рівню оплати праці по енергетичній галузі, залежить від закладених в тарифі коштів.

«Наша мета – не підвищення ціни на газ, потрібно лише перерозподілити складові в існуючій ціні газу в сторону збільшення тарифу газорозподільним підприємствам, - наголосив на нещодавній прес-конференції голова профспілки газових господарств України Сергій Копанічук. – Тому тільки таке рішення держрегулятора зможе попередити катастрофічні наслідки у газовій галузі».

Профспілка працівників ПАТ «Закарпатгаз» звертається до НКРЕКП та Уряду з вимогою передбачити в тарифі на розподіл газу підвищення заробітних плат працівникам компанії до рівня, середнього по промисловості. Враховуючи високий рівень плинності кадрів та ступінь напруги в колективі, у випадку подальшого ігнорування вимог профспілок, працівники галузі можуть почати акції протесту.

18 вересня 2018р.

Теги: звільнення, Закарпатгаз

Коментарі

Мигаль 2018-12-16 / 11:36:21
Доста подивитись на новий маєток начальника ПАТ "Закарпатгаз" і всі питання де гроші відпадуть. І Голуба сраного гнати з фірми туда відкіля приїхав.

чит 2018-09-19 / 10:19:39
До НКРЕПу звертаються? А де був НКРЕП коли над людьми знущалися, доводячи до нервового зриву, приписували на зимово-літніх тарифах одним а здирали з інших, коли каталися як сир в маслі. Дехто себе і сьогодні не обділяє.

ХХХ 2018-09-19 / 09:49:16
ДЛЯ ЧОГО ТАКИЙ ЗАКАРПАТГАЗ? Розподільчі мережі газа все належали громаді,а не всякиим приватникам та ТОВ..Можетак крадуть? Долой Панський Закарпатгаз (не робочих)

контролер 2018-09-19 / 09:15:04
Прості робочі на яких держиться робота мають мінімалку і тому так і роблять, тоєсть: роблять вид, що щось роблять, а не секрет, що кожний другий заможний "хімічить" з газом, особенно особняки за 300 кв. метрів, у багатьох подвійне заведення газу в будинок (один через лічильник, а інший напряму до котла!!!), а платить реально або субсидія або жебраки. Такі реаліі. і ще: недавно вказали зарплату секретарки в Нафтогазі, біля 80 тисяч гривень !!! Ось вам звідки береться середня зарплата, а в начальства в Ужгороді вона не менша.

Поц 2018-09-19 / 08:07:19
ЩОБ ПІДНЯТИ ТАРИФ НА РОЗПОДІЛ ГАЗУ-З НАСЕЛЕННЯ,людей! -придумали ще шось собі (любимим!-БО ДУЖЕ-дуже себе і тільки себе люблять)-вигварку...Підтасували якусь статстику..звільняються робочі-та бо ви ЛЮБИМІ(но НЕУВАЖАЄМІ населенням!)-собі ВСЕ ЗАБИРАЄТЕ..бо Вам мало і мало-а робочим шосьбільш менш даєте і ишаєте їи калим шоб брали,доїли де мож населення..А собі 25-70тис.щомісячно(залежно від посад)БЕРЕТЕ В КОНТОРІТому рішили знову з ЛЮДЕЙ СОДРАТИ ГРОШІ!.Вот тому і дали ні с того ні с сьоого статистику цю..От все це ОБМАН Облгаза! ...вот паскуди

то брехня 2018-09-19 / 07:54:18
най покажут середню зарплату по фірмі, в Укрпошті середня дуже достойна,і у газовиків,просто директори, і їх контори, дуже жадні,типирь дойшло помалі, що скоро самі будут гайки крутити.

правда 2018-09-18 / 22:58:52
там лишаються лиш одні негодяі, які мають калим на людях і постоянно носять взятки на Ужгород, інші дійсно жиють на мінімальну зарплату і середня в 8-9 тисяч ім і не сниться. А щи там є в Ужгороді негодяй, грубіян і злодій Голуб, от з ним би вам поспілкуватись у якості підлеглого, то повна жесть і гірка правда. Коли люди стояли на революціі гідності ім і не снились такі реаліі.

Ужгородець 2018-09-18 / 19:57:14
А про що казати працівникам "Укрпошти", де посадові оклади листонош 4000-4500 грн. (на руки 3700 - 3900 грн.), а в селах вони мають 0,5 - 0,7 оклада ?

Я,Ужгородець 2018-09-18 / 19:11:47
Звучить гарно - " якщо НКРЕП не підвищить тариф на розподіл газу, щоб піняти заробітну плату працівникам облгазу, то Вони перейдуть у протистояння регулятору"
А чому Вони не вказують те як Вони " нагинають споживачів, що фізичних осіб,що юридичних- в калькуляціях на демонтаж , - монтаж лічильників природного газу,( є атестовані працівники- відповідальні за газове господарство - але виконати прості роботи слюсаря по відкручуванні гайок, перекриття/ відкриття кранів/засувок,або демонтаж коректорів, так ні, бо тільки у " Закарпатгазі" є кваліфі-ковані працівники, а на підприємствах, або вдома, спеціалістів, які мають досві, допуски- ЗАСЬ. бо це МОНОПОЛІЯ ЗАКАРПАТГАЗУ І " БАБКИ , ЗАРОБЛЯННЯ НА ПОВІТРІ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Я не буду упередженим, можливо є відповідальні особи які гаєчні чи трубні ключі ніколи в руках не тримали, а можливо і не відрізняють, але ж не всі такі " нерухомі".
А в тарифі експлуатаційні витрати на транспорт чого вартують ? - в тарифі закладено в тариф виїзд бригади - контролер, метро-лог, слюсар - по вказаній адресі індивідуально, до кожного окремо від бази ( Закарпатгаз), до абонента і назад,- а фактично - виїхали зранку з бази на декілька адресів одночасно - тобто від одного абонента до слідуючого і так далі до обіду, а з обіду далі по адресам. І ЯК ЦЕ НАЗВАТИ ?
І ще будемо плакатися що не хватає коштів на покриття витрат??????????????????????????

Комент 2018-09-18 / 17:46:13
Зато керівництво облгазу снимає десятки тисяч гривень в місяць!

НОВИНИ: Соціо

21:58
/ 4
Захищаючи Україну від московської навали поліг Віталій Павлюк з Тячева
16:21
У Пастілках Дубриницько-Малоберезнянської громади попрощалися з Юрієм Карпинцем, який майже рік вважався зниклим безвісти
11:03
/ 2
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 9
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 10
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 2
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
/ 1
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
» Всі новини