На нараді в Мінінфраструктури обговорили питання відновлення аеропорту "Ужгород" та можливості його передачі у державну власність (ФОТО)

За дорученням Президента України Петра Порошенка, Кабінету міністрів України та міністра інфраструктури України Володимира Омеляна, 21 серпня 2018 року під головуванням заступника міністра інфраструктури України Юрія Лавренюка відбулась нарада щодо відновлення повноцінного функціонування ЗОКП «Міжнародний аеропорт «Ужгород».

На нараді в Мінінфраструктури обговорили питання відновлення аеропорту "Ужгород" та можливості його передачі у державну власність (ФОТО)

У нараді взяли участь представники Міністерства закордонних справ, Міністерства економічного розвитку і торгівлі, Фонду державного майна України, Служби безпеки України, ДП «Украерорух», Державної авіаційної служби України, Закарпатської ОДА та Державного агентства інфраструктурних проектів України  (Укрінфрапроект).

Учасники наради обговорили питання відновлення повноцінного функціонування «Міжнародного аеропорту «Ужгород» та можливості передачі аеропорту з комунальної у державну власність.

Юрій Лавренюк зазначив, що на даний момент існує ряд першочергових завдань, які необхідно вирішити: «Перше - це питання заходу на посадку літаків зі сторони Словаччини, встановлення аеронавігаційного обладнання в аеропорту та світлосигнальної системи і вогнів підходу як на території летовища, так і на території Словацької Республіки. Друге – це вирішення питання із перешкодами (будівлями), які перешкоджають безпечному заходу літаків на посадку та встановлення мобільної диспетчерської вишки. Третє – укладення Угоди між провайдерами аеронавігаційного обслуговування України та Словаччини для можливості здійснення інструментальних польотів. І четверте – якщо місцева влада не в змозі буде знайти необхідне фінансування для придбання світлосигнальної системи, а також вирішувати інші поточні питання діяльності аеропорту – буде розглядатись питання щодо передачі аеропорту із комунальної власності у державну».

Заступник міністра також повідомив, що після 10 вересня 2018 року Європейське агентство з безпеки польотів (EASA) розпочне процес сертифікації Украероруху на відповідність нормам Європейського Союзу як провайдера аеронавігаційного обслуговування України.

Учасники наради  розробили ряд першочергових короткострокових кроків для якнайшвидшого запуску роботи аеропорту, а саме:

- Украероруху встановити аеронавігаційне обладнання в аеропорту та змінити місце розташування диспетчерської вежі;

- Закарпатській облдержадміністрації розробити інвестиційний проект та знайти необхідне фінансування, можливо із залученням міжнародних фінансових організацій, для встановлення нової світлосигнальної системи, включаючи вогні підходу, та вирішення цього питання зі словацькою стороною, щодо їх розміщення на території Словаччини. Окремо розробити варіанти рішень щодо усунення перешкод на території летовища та поза ним для безпечного здійснення польотів;

- МЗС провести зустріч серед провайдерів аеронавігаційного обслуговування України та Словаччини, для можливості підготовки відповідної угоди щодо аеронавігаційного обслуговування та відновлення інструментальних польотів на аеродромі.

«Питання відновлення повноцінної роботи аеропорту «Ужгород» є пріоритетним для міністерства. Тільки спільними зусиллями та твердим бажанням ми можемо досягти втілення даної мети. Необхідно в найкоротші терміни запустити повноцінне функціонування аеропорту «Ужгород», - наголосив Юрій Лавренюк.

29 серпня 2018р.

Теги: аеропорт, Украерорух, сертифікат

Коментарі

Пасажир 2018-08-29 / 15:37:26
1.Ніхто до кінця не говорить правди про проблеми аеропорту "Ужгород", запитання, чому?.
Крім того, скажіть будь ласка, а скільки Україна платить Словаччині за так звані "залети" літаків, при посадці (взлеті), а також за обслуговування світосигнальної системи, навігації, тощо, (не із "бюджету", немає ніде такого поняття),за кошти НАЛОГОПЛАТНИКІВ?
2.Чому не розглядається (яка перспектива) можливість будівництва аеропорту в іншому місці на території області? Говорили про Мукачево, Хуст.
Чи не начасі відкинути політичні питання.
Аеропорт повинен працювати для Українців і на Україну.

Літун 2018-08-29 / 09:21:51
Там в аеропорту мож байкерів приймати і фестивалити, як не літатимуть то хоч гурчати будуть і немішати людям в місті. Ніхто той аеропорт скоро не запустить, бо ще незнають що таке європейські вимоги і внутрішня конкуренція, і поки такі дятли як Маляр з ОДА будуть там керувати порядку не буде.

Вуву 2018-08-29 / 06:42:02
Викинути до чортовойі матері лисого болвана і другого поплічника андрійіва бодю. Якщо петя дійсно зацікавлений в розвитку ужгорода то так і зробить.
Бо передача з комунальнойі власності у державну позбавить місто великих надходжень до бюджету.
Або скликати позачергову сесію ода і керуючись законом про самоуправління ... змінити цих роздолбайів на нових і підприємливих людей ... Тому що з цими козлами область немає ніякого прогресу в своєму розвитку.
Дожились до такого рівня тупості ... що фестивалі роблять з того що варять повидло.(по області +,- 160 фестивалів).

НОВИНИ: Соціо

21:39
У "Світі велетнів" у Боздоському парку Ужгорода згорів заколотник Гроджут
16:59
/ 6
В Ужгороді розпочав роботу новий Центр рекрутингу української армії
11:00
/ 1
На Рахівщині 1 травня зустрічатимуть полеглого ще торік у липні Героя Миколу Павлюка з Верхнього Водяного
20:25
/ 1
Зупиняючи московську орду поліг Роман Халус з Розівки Холмківської громади
18:02
В Ужгороді віддали шану полеглому захиснику Івану Бенці
00:08
/ 3
Відновлення 12 місцевих мостів на Закарпатті коштуватиме 896 млн грн
23:01
/ 1
На Закарпатті в 574 закладах загальної середньої освіти 18,1 тис. педагогів навчають 164 тис. учнів – статистика
22:32
/ 1
Стало відомо про загибель на Херсонщині Олега Беци з Берегова, який вважався зниклим безвісти
22:16
У Неліпині на Мукачівщині попрощаються з Євгеном Гуйваном, що помер під час служби
16:26
/ 6
Працівники БЕБ Закарпаття відмовили Оноківську сільраду від "ризикованого" ремонту клубу за 8,8 млн грн
15:43
/ 3
Тячівські депутати через непоінформованість виступили проти розширення Карпатського біосферного заповідника
13:34
У Квасах на Рахівщині на будинку згоріли 3 електролічильники, у Топчині на Тячівщині – прибудова і дах будинку, у Тячеві – котельня
13:01
В Ужгороді минулого тижня народилося 52 малюки, а в Мукачеві – 38
11:20
/ 1
В Ужгороді у вівторок попрощаються з полеглим захисником Іваном Бенцою
21:58
/ 4
Захищаючи Україну від московської навали поліг Віталій Павлюк з Тячева
16:21
У Пастілках Дубриницько-Малоберезнянської громади попрощалися з Юрієм Карпинцем, який майже рік вважався зниклим безвісти
11:03
/ 2
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 9
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 10
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 2
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
/ 1
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
» Всі новини