НАТО підтвердило прагнення України до членства – офіційно

Саміт Північноатлантичного альянсу підтвердив євроатлантичні прагнення України.

Про це йдеться у декларації  учасників саміту НАТО у Брюсселі.

У документі наголошується, що незалежна, суверенна та стабільна Україна, яка твердо дотримується принципів демократії та верховенства права, є запорукою євроатлантичної безпеки.

"Ми твердо переконані в тому, що Україна має право самостійно вирішувати власне майбутнє та зовнішньополітичний курс без втручання ззовні. Зважаючи на прагнення України до членства в НАТО, ми дотримуємося наших рішень на Бухарестському саміті та на наступних самітах" - йдеться у декларації.

Учасники саміту підкреслили , що успіх широкомасштабних реформ в Україні, зокрема, у боротьбі з корупцією, матимуть и вирішальне значення для закладання основи для процвітаючої та мирної України, міцно закріпленої серед європейських демократій, які прагнуть до спільних цінностей.

"Ми усвідомлюємо зацікавленість України у розширенні можливостей в рамках Ініціативи сумісності партнерства. НАТО розглядатиме це з огляду на рішення, прийняті на Уельському та на Варшавському самітах. Ми будемо продовжувати працювати з Україною, багаторічним партнером Альянсу, спираючись на принципи та цінності, закріплені в Хартії про особливе партнерство між НАТО та Україною" - йдеться у декларації.

Як відомо, згідно з рішенням Бухарестського саміту НАТО Україна та Грузія "одного дня стануть членами Альянсу".

12 липня 2018р.

Теги: НАТО, членство

Коментарі

Микола 2018-07-14 / 00:22:48
Меркель Україні нічого не повинна,ніхто нікому нічого не винен ,це не дітсадок а доросле життя .Меркель повинна тільки своїм виборцям та Німечині ,Україна вибрала порошенка та торгівлю з Росією іншого не дано ,все ,крапка..........

Вуву 2018-07-13 / 18:07:38
Якщо меркель знає зо порох торгує з маскалями ... То вона повинна про це заявити відкрито ... Так щоб всі знали.
Але як що в тихаря знає і мовчить ...
То це вже не демократія з "відкритим суспільством" ... Про що нам постійно нагадують і закидають.

Он потрошенко в ночі зустрічався із ситником в себе в замку ... І справу сина авакова вже закрили. "По междусобою" .
Чи моглоб таке статись в англійі чи фінляндійі ... Норвегійі. І який би то був розголос і наслідки. ???

Микола 2018-07-13 / 10:46:06
До Бубу...Чому меркель прокладає трубу ?Чому Україна торгує з Росією?Чому у президента бузнес у Росії?Думаєш Меркель про це незнає?Виходить Україні можна торгувати а іншим ні?Меркель все правильно робить і нічого на НІмців ображатися бо це ліцемірство

Вуву 2018-07-12 / 21:37:08
Чому меркель так вперто прокладає трубу в бік путіна ... Чи не тому що хтось з німецьких газових монополістів "тихенько" ... поміг профінансувати вибори(чи перевибори) самойі анжели.
Ну а тепер ... Як то кажуть ... Борг треба відробляти.
Це не значить що вона десь з кимось світилась ... Якісь офшори і тд і тп . Нєа.
Просто міг бути один дзвінок ... Як "договорняк по теліфону" ... А тепер вона мусить виконати обіцянку .що вона тупо й робить.
Інших мотивацій (в справі прокладки труби) тут наче нема.

Вуву 2018-07-12 / 19:32:01
Знаєте це як злодію який вийшов з тюрми ... сказати ... А тепер починай "жити по новому" і ... через короткий термін часу він знову сідає в "тюрму по новому".
Це коли пяниці який протрезвів кажуть починай "жити по новому" і він через короткий час зному напився "по новому".
А все тому що ніхто не хотів помогти тим хто цієйі допомоги потребує.
Так само і в альянсі ... Всі такі хороші і прилизані і готові на все готове.
А чомуб не прийняти украйіну відразу ... Так як є і якою є ... А вже після підписання всього ... Почати тиснути по пунктах і параграфах так щоб ... Одна реформа за другою на випередки бігли ... можна ?
Звичайно можна і ще й як можна .
Одне біда ... Вони так не хочуть ... бо вони готові на все готове.
Все просто як 2+2 ... йім навіть це не вигідно.
І все що вони написали після бухареста ... Це "фількіна грамота"
Якщо украйіна буде все це мати то чи буде в такому разі йій потрібне то нато.НІ НЕ БУДЕ.
Німеччина ... це яскраве свідчення цього і швеція теж ... Які на перший план ставлять власні екомічні інтереси ... А в разі чого ппрбіжать до сша по захист ... Або ... Або краще не думати про погане і не витрачати гроші на армію і обороноздатність тай взагалі якось воно там буде ... Час покаже .
І нах*я нам то нато ???

Степан Крук 2018-07-12 / 13:59:17
Нічого в цьому напрямі не змінилося! Нам просто запропонували ще потоптатися на місці. Поки не змінимося...Жаль!

льотчик 2018-07-12 / 10:14:32

Офіційна декларація НАТО
пункт 66.
Незалежна, суверенна та стабільна Україна, яка твердо дотримується принципів демократії та верховенства права, є запорукою євроатлантичної безпеки. Ми твердо переконані в тому, що Україна має право самостійно вирішувати власний майбутній та зовнішньополітичний курс, не втрутившись у зовнішнє середовище. Зважаючи на переосмислення українських прагнень до членства в НАТО, ми керуємось нашими рішеннями на Бухарестському саміті та на наступних самітах. Успіх широкомасштабних реформ, у тому числі боротьба з корупцією та сприяння всеосяжному виборчому процесові, заснований на демократичних цінностях, повазі до прав людини, національних меншин та верховенства права, буде мати вирішальне значення для закладання основи для процвітаючої та мирної України, міцно закріпленої серед європейських демократій, які прагнуть до спільних цінностей. Ми вітаємо значний прогрес реформ, зокрема, з недавнім прийняттям Закону про Вищий антикорупційний суд та Закону про національну безпеку. У той же час ми з нетерпінням очікуємо подальшого прогресу в зусиллях України подолати значні проблеми, що залишилися, та забезпечити повне здійснення та сталість амбітних, але необхідних реформ, які повинні повністю відповідати міжнародним зобов'язанням та зобов'язанням України. Що стосується Закону про освіту, прийнятого Верховною Радою у вересні 2017 року, союзники закликають Україну в повній мірі виконувати рекомендації та висновки висновку Венеціанської комісії. Україна повинна повною мірою використовувати всі інструменти, доступні їй в рамках Комісії Україна-НАТО, зокрема, річної національної програми, для досягнення своєї мети - реалізації принципів та стандартів НАТО. Ми залишаємось зобов'язаними надавати постійну підтримку планам реформ в галузі безпеки та оборони України, в тому числі за допомогою Комплексного пакета допомоги, щоб Україна могла краще забезпечувати свою власну безпеку. Ми вітаємо розвиток співпраці НАТО та України з безпекою Чорного моря. Ми також будемо підтримувати зусилля України, спрямовані на посилення її стійкості до гібридних загроз, у тому числі через активізацію діяльності Платформи Україна-НАТО проти протидії гібридної війни. Ми високо цінуємо значний внесок України у операції Альянсу, Сили реагування НАТО та вправи НАТО, а також вітаємо внесок, який надає партнерство Україна-НАТО для забезпечення безпеки та стабільності в євроатлантичному регіоні та за його межами. Ці внески підвищують рівень сумісності Збройних Сил України з НАТО. Ми усвідомлюємо зацікавленість України у розширенні можливостей в рамках Ініціативи сумісності партнерства. НАТО розгляне це з огляду на рішення, прийняті на Уельсі та на Варшавських самітах. Ми будемо продовжувати працювати з Україною, багаторічним партнером Альянсу, спираючись на принципи та цінності, закріплені в Хартії про особливе партнерство між НАТО та Україною.

Вуву 2018-07-12 / 08:07:57
До речі про бухарестський саміт 2008р. ... Власне там і тоді та сама цьотка меркель і карлик саркозі заблокували ініціативу украйіни щодо входження в нато ... "Чесні політики перевертні".
Десять років пройшло а цьотка німецька не змінилась ... А все чим раз то все більше уподібнюється то хіларі клінтон ... Забрехалися в край ... А далі нікуди .

НОВИНИ: Різне

16:56
Як готувати спаржу правильно: кілька хороших порад
01:16
Європарламент вважає, що угорщина "не зможе надійно виконувати" свою роль на чолі Ради ЄС
22:23
Як доглядати за алюмінієвою велосипедною рамою?
21:28
Європарламент закликав не вважати "перевибори" путіна легітимними і висловив жаль з приводу вітання орбана
18:09
5 ключових факторів, які варто врахувати при виборі кондиціонера для дому
16:55
Як дізнатись реальну вартість власної нерухомості в Україні
16:39
Роль вітаміну C у зміцненні імунної системи вагітних жінок
10:57
Тример зуботехнічний - секрет досконалого протезування
10:44
Сенат США проголосував за виділення допомоги Україні
13:34
Підкремлівські "мантри": сійярто пообіцяв блокувати гроші на зброю Україні через "полювання" на угорські компанії
12:29
Підкремлівські "мантри": сійярто каже, що ЄС "готується до світової війни" поставками зброї в Україну
11:47
Чому так важливо підтримувати чистоту в офісному приміщенні?
14:39
Що таке PPC (Pay per Click)
21:28
ДЦВ — додатковий захист для автовласників: чи варте воно того?
14:38
Як правильно вибрати упаковку для різних видів квітів - троянди, лілії, тюльпани
13:47
Переваги та особливості сучасних воріт
00:13
Яким має бути універсальний похідний ніж пішого мисливця та туриста?
23:49
Палата представників підтримала конфіскацію заморожених активів рф для України
21:58
У Конгресі США підтримали допомогу Україні
14:51
Правила підбору одягу для тривалих велопрогулянок
15:36
Гербіциди: основні типи, принцип дії та застосування в аграрній практиці
16:17
Холодильник Samsung No Frost — ідеальний варіант для кухні
22:13
Щоби "промивати мізки" угорцям, росіяни створили спеціальний сайт і Telegram-канал
20:18
Весілля мрії у Німеччині з агентством AlexShow
17:19
Чи можна використовувати паронітові прокладки для води
» Всі новини