Під час переатестації голова Апеляційного суду Закарпатської області Г.Фазикош не змогла пояснити статки чоловіка, ВККС оголосила перерву (ФОТО, ВІДЕО)

Закарпатці ще мають можливість вплинути на її суддівську долю

Під час переатестації голова Апеляційного суду Закарпатської області Г.Фазикош не змогла пояснити статки чоловіка, ВККС оголосила перерву (ФОТО, ВІДЕО)

21 червня 2018 року на засіданнях колегій Вищої кваліфікаційної комісії суддів України проводилися співбесіди та визначалися результати кваліфікаційного оцінювання 16 суддів апеляційних судів, серед яких і голова Апеляційного суду Закарпатської області Ганна Фазикош. В переатестації останньої ВККС оголошено перерву, що є доволі цікавим прецедентом, оскільки 13-х інших суддів визнано такими, що відповідають займаній посаді, а у випадку Г.Фазикош йдеться не про звичайного суддю, а про очільницю одного з найбільших судів Закарпаття.

Під час співбесіди один з членів колегії ВККС повідомив, що на їхню адресу щодо судді Г.Фазикош надійшло 3 скарги – від громадського діяча-правника Віталія Грегора, адвоката Мандрича та Пилипецької сільради Міжгірського району. Крім того, до Вищої ради правосуддя було подано ще 9 скарг, з яких 3 перебувають на розгляді, а щодо 6-х інших відмовлено у відкриті провадження.

Основні зауваження комісії, відповідно до відомостей, наданих НАБУ, та скарг, стосувалися незадекларованих Ганною Фазикош доходу та майна чоловіка І.Чемодурова. Фактично голова суду проігнорувала прямі приписи Закону України «Про запобігання корупції» щодо декларування. Це, ймовірно, і стало підставою для оголошення перерви в її кваліфікаційному оцінюванні з метою додаткового дослідження досьє та з’ясування необхідності перевірки в НАЗК.

Тим більше, що кількома днями раніше ВККС зупинила кваліфікаційне оцінювання соратника Г.Фазикош судді Тараса Бисаги і направила відомості про нього для перевірки в НАЗК.

Суть скарги В.Грегора, окрім не задекларованого суддею майна, стосувалася також корисливої участі Г.Фазикош в справах про незаконне відведення Ужгородською міськрадою земельних ділянок громадянам В.Кекерченю і Т.Матею на скандальній «замінованій» сесії 9 листопада 2015 року. А саме, апеляційна колегія суддів за участі Г.Фазикош, ігноруючи порушення міськрадою закону, скасувала рішення суду 1-ї інстанції про повернення громаді цих ділянок. Оскільки воно створило б прецедент і стало наслідком для скасування всіх інших незаконних рішень про відведення земельних ділянок, прийнятих на вказаній сесії, зокрема і тих, на підставі яких родина Фазикош через «піджаків» отримала у власність три ділянки в Ужгороді вартістю біля 2 млн грн.

Крім того, як вказує В.Грегор, суддя Г.Фазикош під час співбесіди фактично ввела в оману колегію ВККС, надавши неправдиву інформацію про відсутність взаємозв’язку між рішеннями по землі та щодо перегляду даних рішень в касаційній інстанції. Оскільки касаційного розгляду справи щодо Т.Матея ще не було, а щодо В.Кекерченя справа по суті не розглядалась.  

Інший епізод скарги закарпатського правозахисника стосувався сумнівів щодо об’єктивності розгляду даною суддею резонансної «рейдерської» справи щодо приміщенння магазину «Корзо», розташованого в центрі Ужгорода. Оскільки суддя Г.Фазикош не прийняла відвід, мотивований законними власниками магазину тим, що голова суду має хороші стосунки і викладає на одній кафедрі УжНУ із директором юридичної фірми, в якій працює адвокат, що представляє в даній справі «рейдерів». Однак колегія ВККС залишила цей епізод без уваги, мотивуючи тим, що оцінку її діям робити завчасно, оскільки «справа перебуває поки на розгляді».

Професійна юридична спільнота Закарпаття неодноразово обговорювала упередженість Г.Фазикош при перегляді рішень у цивільних справах. Проте, колеги вирішили відмовчатися: або не вірять у справедливий розгляд ВККС, або знають, як Фазикош  підходить до вирішення питань.

Тому активісти закликають жителів Закарпаття та інших представників громадянського суспільства, які хочуть припинити суддівська свавілля хоча б в розрізі області, надсилати всі наявні скарги на електронну пошту ВККС – zvernennia@vkksu.gov.ua та В.Грегора – zakarpattja.info@gmail.com.

У разі надсилання такої інформації до кінця нинішнього дня є велика вірогідність того, що та чи інша скарга стане вирішальною для суддівської «долі» Ганни Фазикош, а також покладе початок процесу очищенню суддівського корпусу від проявів недоброчесної поведінки.

22 червня 2018р.

Теги: суддя, Фазикош, ВККС, переатестація, кваліфікаційне оцінювання

Коментарі

Ву-ву 2021-04-05 / 18:50:04
Нема вже Чемодурова, помер від корони, кажуть, лишилася Фозикошка єдна!

Діду 2018-06-23 / 20:11:36
Та Смоланка вже давно Фазикошів подвинув! Най би писали докторські,чи слабо? То ж не участки на шару дерибанити. Там вже давно є достойна їм заміна. А Фазикоша з міськрайонного ласкаво називають на факультеті - Альошка-д...чок. Майже він не знає, бо думає,що дуже розумний.

Дiдо 2018-06-23 / 19:13:56
А нiяк! Вiн на роботi бувае 1 раз в два тижнi! Вiн свiтило медицини!

теж ужгородець 2018-06-23 / 15:12:48

З Фазекошкою, як судею, як на мене, все зрозуміло. Майбутнього нема точно. Якщо не зараз, то через рік (вже без П.Мальдівського та Ко), її точно попруть.
У мене питання інше: чому вона, як викладач ПРАВА, вчила, а, головне, може навчити майбутніх юристів?
І, якщо її зараз з ганьбою все ж таки прокатять, як відреагує на це ЄЦ-овський ректор УжНУ Смоланка? Чи звільнить за проф. непридатністю?

Вуйко 2018-06-23 / 08:05:45
100% ПРАВДА!!!!

Вуві 2018-06-23 / 08:03:45
Це її уявна красномовність і підвішаний довгий язик таки зіграли з нею злий жарт. Ліпше би мовчала! Сказаного не зміниш, брехню повторила декілька раз, аж сама повірила. Невже не відчула, що запитання риторичні.Члени комісії чули, компетентні органи теж і активісти! Все! Любі друзі їй не допоможуть, хіба найде якихось камікадзе, яким нема що втрачати. Воно вам треба?Їй тепер помагати, як із смолавим їсти.

закарпатець 2018-06-23 / 06:02:26
Друзі перед атестацією суддів пишіть про них все що знаєте негативне в Раду правосуддя. Не дайте недостойним та хабарникам пролісти в судові крісла якщо їм там не місто. Бо потім буде пізно.
Це ваш единий шанс вплинути на судову систему.

Вуву 2018-06-23 / 05:43:20
За такі відповіді які дала фозикош ... Немає права пройти переатестацію.
Більше того хай документально дасть підтвердженя що купила коли ... за скільки ... І за які фінансові джерела.
Якщо підтверджень нема ... Баста.
Вікдривати справу ... І покозати йій ... ПІДОЗРУ ... (велику таку підозру ... шоб туди все влізлося шо вона нагребла).
PS. А після ...на стіл кинути йій "Символічний" цукерок ... Шоб мала що пососати.

ужгородець 2018-06-22 / 21:25:50
Придачук це рідкісне хамло. Веде себе в процесах ніби то кругом не люди, а скоти. Ніби декілька років тому не готував каву Мойсюку.

123456 2018-06-22 / 19:39:45
Це її брат,Фазекош Олексій! Справді, він не приймає рішень, а все футболить. До речі, у нього теж оцінювання на носу. Чекаємо реакції громадськості. А чому не говорите про суддю Олега Придатчука. він теж на черзі оцінювання. Цей, проффесор, взагалі нравовчитель. Плюс зверніть увагу на Наталію Мишинчук, яка випустила вбивць мукачівського бізнесмена у січні 2014 року, які зараз у "бігах"

юрист 2018-06-22 / 18:58:25
А ублюдочний Фазекош, що в Ужгородському міськрайонному ким їй приходиться?.
Перед виїздом на атестацію до Киева почти рік справи не розглядав, все повертав по надуманих причинах.Боявся рішення приймати.

Сергію 2018-06-22 / 17:17:36
Особливо це! "... як ви можете пояснити, що не декларуєте статки чоловіка? Ну, ми так вирішили, бо в нього колись була інша сім'я і взагалі я нічого не хочу знати про його доходи..." занавес... це відповідь юриста, судді, викладача права?
Або ще перли! "... поясніть, як ваша мама пенсіонерка без прав водія купує нове авто? - Ну ми вирішили на сімейній нараді, що жінку хтось має возити." Ганна Василівна напевно думає, що всі дурні, лиш Фазикоші одні розумні

Вуву 2018-06-22 / 17:07:51
Такі суми грощей і статки майна ... якщо і можуть бути ЧЕСНО ЗАРОБЛЕНИМИ ... То напевно що не в нас .
А як тих статків вже аж забагато ... Як вона може пояснити йіхне набуття ... На свою місячну зарплату.
Он недавно четав ... Про заступника маскаля. Так той ... галас ... має ніяк не менше ... І ніяка ПІДОЗРА до нього ще не надійшла.

Сергій 2018-06-22 / 16:21:04
Ну, вона крім брехні нічого й не говорить.

Нiк 2018-06-22 / 15:04:00
Кому Готра нic грошi? Роль Г.Фазикош в цьому епiзодi головна!

для Грегора 2018-06-22 / 14:17:08
Молодець! Ця сучка до того ще й скупа. До типирка ще ся нерозрахувала за отримане рішення по виділенню земельної ділянки. Таких людей як фазекоші до влади не можна допускати, а тим більше судової. Колишня подстілуха Гісема. Як буде треба, я тебе можу озброїти ще багатьма фактами.

Віталію 2018-06-22 / 13:19:45
Ви звичайно молодець! От якби ще компетентні органи зацікавилися незаконним збагаченням цієї сімейки за рахунок громади міста...вона стільки наговорила на співбесіді, цього вже вистачить!

теж ужгородець 2018-06-22 / 12:03:33

Я так розумію, що мова йде не про "П.Паєрчика", а про Пашу Маєрчика - відомого ужг. рейдера: від готелів "Дружба", "Закарпаття" (як зять Мацоли, першого директора "Закарпаття"), піццерій до цегляних заводів по всій області.

Віталій Грегор 2018-06-22 / 11:50:56
Основні причини "перерви" - незадекларовані суддею доходи і майно чоловіка Чемодурова (якого ініціативна група магазину #Корзо пов'язує з організатором рейдерського захоплення екс-депутатом П.Паєрчиком). Як мінімум, мова йде про землю площею 1 га в Оноківцях на Ужгородщині, та нежитлову будівлю на ній, а також доходи від підприємницької діяльності, про які суддя сказала що не знає, бо чоловік не повідомив)) :-D

Надала неправдиву інформацію пані Фазикош і щодо очевидної зацікавленості з корисливих мотивів як мінімум в двох справах щодо незаконного відведення міськрадою земель В.Кекерченю та Т.Матею в Ужгороді на скандальній сесії 9 листопада 2015 р. Нагадуємо громадськості, вона разом з колегами скасувала рішення ужгородського суду про повернення даних земель громаді. Оскільки, згідно такого рішення, були б скасовані в подальшому і рішення міськради на підставі яких від "піджаків" родина Фазикош отримала три земельні ділянки на вул.Університетській вартістю біля 2 млн.грн., що свідчить про взаємопов'язаність та зацікавленість.

Наразі я з колегами зробив все що в моїх силах, тепер закарпатці все залежить від вас. Якщо оберете пасивність та байдужість - отримайте по суті й надалі кругову поруку і комерційний кооператив під назвою апеляційний суд #Закарпаття

теж ужгородець 2018-06-22 / 11:08:19


Знову видалені коментарі без пояснень((( А зря. Бо 50 тис. доларів на кармані у В.Готри під час його затримання СБУ в Києві - це факт. І від себе, щодо "рішали"-голови Пилипецької сіль. ради В.Готрі. Окрім дуже "тісних" зв'язків з екс-начальницею ДВС Н.Пановою, там ще є багаторічна "криша" екс-голови ЦВК М.Рябця, земляка та й фактично "господаря" Пилипця. Висновок: Фазикошка, як на мене, - хабарниця однозначно. Що у суді, що в УжНУ. Але й В.Готра - це ще той "пасажир"

Посилання на помийні "жовті" "медіа", серед яких і той, що був докріплений у видаленому коментарі, видаляються без пояснень і редагувань. Тут не місце для реклами сміттєвих ресурсів, створених заради політичної та особистої розправи бандитом, що мімікрував під депутата і знавця мистецтв. Зрештою, і довіра до їх фактажу - нульова. Як і їхня відвідуваність. Адмін


НОВИНИ: Соціо

09:18
/ 2
В Ужгороді у вівторок попрощаються із полеглим захисником Юрієм Семиряжком
23:45
/ 1
Українська мова у шкільництві на Закарпатті австро-угорського періоду (ДОКУМЕНТ)
21:00
/ 5
"Хуліганки" з циганського табора в Оноку вибачилися за свої дії біля ТЦК у Виноградові, а інші учасники безчинств власноруч полагодили ворота
10:50
Великоднє привітання предстоятеля ПЦУ Блаженнішого Митрополита Епіфанія
21:41
/ 1
"Вітаю вас усіх зі святом Христової перемоги", – глава УГКЦ у Великодньому привітанні
19:34
На словацькому пункті пропуску "Вишнє Нємецьке" вийшов з ладу сканер, пропуск вантажівок зупинено
19:04
/ 52
Перелік парафій МГКЄ, які святкують Великдень з усією Україною 5 травня
15:52
/ 11
Верховний Суд визнав незаконним будівництво вітряків на Боржаві на Закарпатті
17:28
Графік руху комунальних автобусів в Ужгороді на Великдень
11:04
/ 3
Графік освячення великодніх кошиків у храмах Православної церкви України в Ужгороді
10:59
У Мукачеві також відкрили центр рекрутингу української армії
13:35
Прийшла звістка про загибель на війні з росією Михайла Світлика з Королева
21:39
У "Світі велетнів" у Боздоському парку Ужгорода згорів заколотник Гроджут
16:59
/ 4
В Ужгороді розпочав роботу новий Центр рекрутингу української армії
11:00
/ 1
На Рахівщині 1 травня зустрічатимуть полеглого ще торік у липні Героя Миколу Павлюка з Верхнього Водяного
20:25
/ 1
Зупиняючи московську орду поліг Роман Халус з Розівки Холмківської громади
18:02
В Ужгороді віддали шану полеглому захиснику Івану Бенці
00:08
/ 3
Відновлення 12 місцевих мостів на Закарпатті коштуватиме 896 млн грн
23:01
/ 1
На Закарпатті в 574 закладах загальної середньої освіти 18,1 тис. педагогів навчають 164 тис. учнів – статистика
22:32
/ 1
Стало відомо про загибель на Херсонщині Олега Беци з Берегова, який вважався зниклим безвісти
22:16
У Неліпині на Мукачівщині попрощаються з Євгеном Гуйваном, що помер під час служби
16:26
/ 6
Працівники БЕБ Закарпаття відмовили Оноківську сільраду від "ризикованого" ремонту клубу за 8,8 млн грн
15:43
/ 3
Тячівські депутати через непоінформованість виступили проти розширення Карпатського біосферного заповідника
13:34
У Квасах на Рахівщині на будинку згоріли 3 електролічильники, у Топчині на Тячівщині – прибудова і дах будинку, у Тячеві – котельня
13:01
В Ужгороді минулого тижня народилося 52 малюки, а в Мукачеві – 38
» Всі новини