"Щасливі діти" проведуть ужгородським чиновникам та бізнесменам екозаняття (ВІДЕО)

Щохвилини у світі використовується 10 млн пластикових пакетів, — такі дані нещодавно оприлюднила ООН. А площа сміттєзвалищ самої тільки України удвічі перевищує площу Закарпатської області.

"Щасливі діти" проведуть ужгородським чиновникам та бізнесменам екозаняття (ВІДЕО)

Використання поліетиленових пакетів, часто надмірне і необгрунтоване, уже призводить до катастрофічних наслідків. Але, як стверджують активісти громадської організації «Щасливі діти», крок за кроком цю проблему можна вирішувати. 

Наприклад, уже завтра, 19 червня, у міській раді відбудеться круглий стіл “Взаємодія влади, бізнесу та громадського сектору для подолання проблеми засилля поліетилену”, ініційований  ГО «Щасливі діти». 

Активісти прагнуть зібрати разом представників місцевої влади, великих торгівельних мереж, громадськості та засобів масової інформації. Під час круглого столу вони окреслять проблему із засиллям поліетилену в Ужгороді та краї загалом, провівши екозаняття. «Досвід проведених екозаходів за останні 2 роки показав, що найкраще люди сприймають інформацію, коли їм показуєш проблему у картинках і цифрах, які підтверджуєш фактами. Тому й основна мета завтрашнього заходу – зачепити за живе, достукатися до свідомості, змусити замислитися тих, хто дійсно може впливати на ситуацію. Дуже сподіваємося, що запрошені представники усвідомлять важливість ініціативи і активно долучаться», — зазначила керівник ГО «Щасливі діти» Ольга Павлова. 

На зустріч запрошено представників супермаркетів «Вопак», «Дастор», «Сільпо», «Велмарт», «Епіцентр», «Нова лінія». Однак, усі, хто має стосунок до торгівлі, запрошуються до завтрашнього обговорення. 

“Понад 40 країн світу вже зробили свідомий вибір на користь збереження довкілля і ввели заборону або бодай обмеження на використання та продаж поліетиленових пакетів. В Україні наразі таких механізмів не існує. Однак, Ужгород має нагоду довести, що дійсно є містом європейського зразка. І що тут проживають люди, яким не байдуже: починаючи від звичайних громадян, закінчуючи представниками бізнесу та влади. Наше місто має стати прикладом для всієї країни стосовно вирішення проблеми засилля поліетилену, а відтак — глобального забруднення регіону та планети вцілому”, — пояснила співзасновниця ГО “Щасливі діти” Людмила Сюзева. 

Робота у напрямку боротьби із засиллям поліетилену передбачає, за словами активістів, ряд векторів. Зокрема, окрім екопросвітницьких заходів та співпраці з місцевим бізнесом, необхідні конкретні кроки на місцевому та державному рівнях. Активісти попросили доручити відповідній комісії підготувати проект рішення про ініціативу щодо заборони використання та продажу поліетиленових пакетів у місті Ужгород, винести дане питання на сесію і, у разі схвалення депутатами, подати звернення до Верховної Ради стосовно необхідності прийняття закону про  заборону використання та продажу поліетиленових пакетів. 

Круглий стіл відбудеться 19 червня 2018 року о 14:00 у малому залі міськради (3 поверх), повідомили Закарпаття онлайн у прес-службі ГО “Щасливі діти”.

Нагадаємо, нещодавно громадська організація “Щасливі діти” презентувала соціальний відеоролик про шкоду поліетиленових пакетів для довкілля. Тим часом, як повідомляло Закарпаття онлайн, екоторби, що їх виготовляють під брендом "пТашка" за ініціативи "Щасливих дітей", поступово стають альтернативою неекологічним поліетиленовим пакетам. А в ГО й надалі провадять просвітницьку кампанію, виходячи на все нові й нові рівні, як от, наприклад, ініціюючи широке обговорення проблемного питання й залучаючи до цього, зокрема, місцевих представників влади. 

18 червня 2018р.

Теги: екозаняття, чиновники, бізнесмени

НОВИНИ: Соціо

23:01
На Закарпатті в 574 закладах загальної середньої освіти 18,1 тис. педагогів навчають 164 тис. учнів – статистика
22:32
Стало відомо про загибель на Херсонщині Олега Беци з Берегова, який вважався зниклим безвісти
22:16
У Неліпині на Мукачівщині попрощаються з Євгеном Гуйваном, що помер під час служби
16:26
/ 4
Працівники БЕБ Закарпаття відмовили Оноківську сільраду від "ризикованого" ремонту клубу за 8,8 млн грн
15:43
/ 2
Тячівські депутати через непоінформованість виступили проти розширення Карпатського біосферного заповідника
13:34
У Квасах на Рахівщині на будинку згоріли 3 електролічильники, у Топчині на Тячівщині – прибудова і дах будинку, у Тячеві – котельня
13:01
В Ужгороді минулого тижня народилося 52 малюки, а в Мукачеві – 38
11:20
/ 1
В Ужгороді у вівторок попрощаються з полеглим захисником Іваном Бенцою
21:58
/ 4
Захищаючи Україну від московської навали поліг Віталій Павлюк з Тячева
16:21
У Пастілках Дубриницько-Малоберезнянської громади попрощалися з Юрієм Карпинцем, який майже рік вважався зниклим безвісти
11:03
/ 2
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 9
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 10
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 2
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
/ 1
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
» Всі новини