Хустом пройшла велелюдна хода на підтримку традиційної родини (ФОТО)

Хуст став третім містом області після Ужгорода й Мукачева, де люди різних конфесій, віку, професій та вподобань згуртувалися заради підтримки традиційних християнських цінностей.

Хустом пройшла велелюдна хода на підтримку традиційної родини (ФОТО)

До мирної ходи приєднувалися цілими сім`ями, адже акція проходила під гаслами “Разом – за сім’ю”, “Здорова родина – щаслива країна”, “Тато, мама, дитина – здорова Україна”, “Україна – християнська країна”.

Хустяни пройшли центральними вулицями міста від майдану Незалежності до Хустської міської ради, де до них звернулися священнослужителі різних конфесій, закликаючи берегти традиційну сім`ю, виховувати в християнському дусі дітей, не піддаючися так званим модним демократичним ноу-хау, адже, як каже Біблія: “сім’я – це Богом створений союз чоловіка та жінки, який є найважливішою інституцією суспільства і церкви”. Так, цього дня до об`єднаної громади звернулися пастор української євангельської церкви “Свобода” Віталій Маринець, настоятель греко-католицького храму Господнього Преображення о.Володимир Бабич, пастор церкви ЄХБ “Істина” В`ячеслав Недзельський, пастор баптистської церкви Анатолій Плукчі, настоятель реформатського костелу Елемир Дейнеш та парох римо-католицького храму св. Анни та Йоакима о. Олександр Сулінчак.

“Сьогоднішній захід – міжконфесійну ходу на підтримку традиційних цінностей – ініціював пастор Анатолій Плукчі, ідею радо підтримали інші священнослужителі міських церков та громади. Подяка Богу, що всі гарно відгукнулися незалежно від деномінації, адже ми всі скеровані однією метою – заявити, що ми – за традиційну, Богом встановлену сім`ю”, – поділився з “Карпатським об`єктивом” пастор української євангельської церкви “Свобода” Віталій Маринець.

До слова, подібна хода в місті над Тисою пройшла вперше. І до неї долучилися не тільки містяни, але й жителі сусідніх сіл.

“Коли дізналася про проведення ходи, то вирішила обов`язково долучитися. Навіть взяла онуків, адже саме за них найбільше хвилююся, щоб у цей складний час не загубилися. Чесно кажучи, інколи навіть страшно вмикати телебачення. Здається, уже звідусіль нам нав’язують чужі цінності”, – ділиться вишківчанка Наталія Фегер.

У свою чергу священнослужителі, які долучилися до ходи, зауважили, що акція – це їхнє звернення до влади, законодавчого органу, депутатів Верховної Ради, міністрів, Президента зберегти норму Конституції, де йдеться про визначення шлюбу, сім`ї як союзу чоловіка і жінки.

“Через гендерну політику у нашій країні впроваджуються цінності, які суперечать навчанню Святого Письма, що каже: сім`я – це Богом створений союз, це чоловік і жінка, а у Богом благословенного подружжя народжується плід їхньої любові – діти.

У наш час хочуть зробити так, щоб людина сама вибирала стать, батьків, комплектувала родину, але це демократичне ноу-хау насправді не має нічого спільного з цінностями й історією нашої держави. Тому ми всі християнські деномінації повинні стати твердо на захист християнської сім`ї”, – зауважив о. Володимир Бабич.

Завершилася міжконфесійна хода на підтримку традиційної сім`ї спільним виконанням “Многая літа”.

 

Богдана Клекнер, Карпатський об'єктив

11 червня 2018р.

Теги: хода, родина, Хуст

Коментарі

Вуву 2018-06-12 / 06:18:37
Ніхто про це вголос не говорив ... Бо "політкоректність"... бачте не позволяла ... Але попереднього папу (ратцінгера) зате і "попросили на вихід" ... Бо за ним тягнувся шлейф гріхів неокаянних .

Вуву 2018-06-12 / 06:10:33
Для того щоб була тверда сімя і сімейні цінності ... Потрібно щоб люди мали працю ... Заробляли стільки щоб йім вистачало на життя ... Щоб могли покращувати свій рівень добробуту ... Щоб могли забезпечити дітям якісне навчання.
Ось про це і напішіть ввальцману і гройсману. І не треба вигадувати про якісь дурниці і "ноу хау".

НОВИНИ: Соціо

21:58
/ 2
Захищаючи Україну від московської навали поліг Віталій Павлюк з Тячева
16:21
У Пастілках Дубриницько-Малоберезнянської громади попрощалися з Юрієм Карпинцем, який майже рік вважався зниклим безвісти
11:03
/ 2
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 9
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 10
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 2
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
/ 1
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
» Всі новини