Президент підписав закон про приєднання громад до міст обласного значення

4 травня Президент України Петро Порошенко підписав Закон щодо добровільного приєднання територіальних громад до міст обласного значення (законопроект №6466).

Закон дозволяє містам обласного значення згуртувати навколо себе сусідні сільські та селищні ради і стати центром об’єднаної громади без зайвих бюрократичних процедур – в тому числі, без проведення виборів.

«Нарешті міста обласного значення можуть очолити процес створення спроможних громад. Політичні і економічні вигоди від приєднання очевидні і для міст, і для сусідніх селищ та сіл. До того ж, рішення громади приймають, як і раніше, добровільно. Вважаю, що не скористаються цим механізмом хіба що ті, хто не розуміє користі від об’єднання для розвитку території і поліпшення якості послуг мешканцям. Розраховуємо, що роз’яснювальну роботу в громадах очолить Асоціація міст України, членами якої, зокрема, є усі міста обласного значення», - прокоментував прийняття закону перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України В’ячеслав Негода.

У прикінцевих положеннях до закону зазначається, що в дію він вступає з 1 травня 2018 року.

Нагадаємо, нагадаємо, закон входив до переліку важливих для продовження децентралізації законопроектів і був прийнятий Верховною Радою України 3 квітня 2018 року.

05 травня 2018р.

Теги: президент, закон, приєднання, міста

Коментарі

***** пенсіонеру 2018-05-08 / 19:03:18
До речі - я виклав свій коментар "купив ваших лідерів за півфестиваля" в 15.38,тоді ж як адмін озвучив аналогічну назву статті значно пізніше(порівняйте виставлений час).То тепер по-вашому я працюю ще на півставки на "Закарпаття онлайн"?

***** пенсіонеру 2018-05-08 / 18:52:06
І ще.Від вашої недовірливості попахує комітетським вихованням.

***** пенсіонеру 2018-05-08 / 18:48:43
Не треба так нервуватися - я вже врахував критику О.Д. і "не співаю дифірамби про Москаля".Друге,я що так красиво пишу,що мені присвоїли титул помічника Галаса? Вірите чи ні,але я з ним і рядом не стояв,а бачив його лиш на екрані і на фотках газет(давно,коли ще читав пресу).Так що мушу вас розчарувати,але я висловлююся як простий міський доктор.Можете мене проекзаменувати.

пенсіонер 2018-05-08 / 18:05:40

до*****

І по черговій брехні темнику ОДА.
На відео з 33 хвилин зустрічі представників 8 сіл (чому знову пишуть 9?) серед байок та спогадів Москаля з нього видавили основне:

1)про ОТГ з Ужгородом мови не йде взагалі, він цього НІКОЛИ не говорив (це вигадки Бабяка)
2)Москаль не проти ОТГ у Холмоку (Микулін ніхто і звати ніяк)
3)31 травня Москаль розкаже головам 3-х сільрад про що він домовився в Києві з цього питання (за столом фестивалю 50 на 50).
На якому Андріїва, як мера, не буде. Можливо, прийде сам як селянин Сторожниці)))

Ось так, "дохторе". Привіт Галасу, Знову попалився)))

пенсіонер 2018-05-08 / 17:15:33

І ще. Яка війна? Навіщо? Ти щось купувати у житті не пробував? - Спробуй! Американці так колись Аляску купили - просто і законно.
А Путіну колись віджатий Крим - кров'ю відхаркнеться, доведено історично,
Ех, Галасе, за що ти своїм писакам держ. гроші ОДА платиш?)))
Паляться на раз!)))

пенсіонер 2018-05-08 / 17:08:42

до*****

Чоловіче, ну про що ти ЗНОВУ розповідаєш? Який Ужгород затиснений? Таке враження, що ти пишеш по "темнику" ОДА (((

Під кожним постом на тему ОТГ люди пишуть: Дравці, Горяни, Доманинці, промзона (вул. Промислова - "Турбогаз"), вул. Декабристів до ж/д вокзалу, "Компотний" район до колишньої бази "Ріо", і т.д.

Розвивайся - не хочу!!! І чому ти у Баранинцях стіни не бачиш???

Під кожним постом пишуть: об'єднання має бути ДОБРОВІЛЬНЕ і ЕКОНОМІЧНО вигідне!

Чому селяни, наприклад, об'єднались у Тячівське ОТГ? - ВИГІДНО!!! До того ж тячівська влада не цигансько-жебрача, а СВОЯ РІДНА. Із заробітчанським та селянським корінням бізнесу.
У 9-ти тисячному гірському Тячеві: аквапарк, каток, критий спорткомплекс ("Юність" відпочиває!).

Розписати тобі Мукачево чи Хуст? - Сам погуглили Інет!

А що в Ужгороді: спалена "Україна", розвалена пл.Кірпи та пл.Петефі.
І це ЦЕНТР міста!
А що робиться у тих мікрорайонах, які я привів, як приклад розвитку міста? - Це ганьба та убогість ХХІ століття!

Ех, "дохтор", знову я завівся.
Питається: навіщо? - Коли ти знову по команді Галаса будеш тупо давити на жалість за долю простих ужгородців...((( Без жодної відповіді на поставлені тобі питання)))

***** пенсіонеру 2018-05-08 / 15:38:58
Я скромний і не заздрісний.А потім я теж маю хатинку батьків,але на даний час мені "удобніше" проживати в квартирі.А от як вийду на пенсію,то можна і перебратися.До речі хатинка чесна-дід простий селянин на неї заробив фізичною працею,далі - по спадковості дісталась батькові,далі - моя черга.Може і виходить,що на шару,але аж ніяк не на крадені гроші.А за урбанізацію я не виступаю - просто логічно подумав,що містяни останнім часом теж живуть не по "средствам" і прагнуть покращити свої "побутові" умови.Але так як це є тепер - довго не протягнеться,бо місто "задихається" у власній скорлупі.Рата ще мав "ресурс" - новий район і червениця з фруктовим районом.Але далі - "стіна".І вихід прогнозується не оптимістичний:або далі будемо відвойовувати землі табора або йдемо з війною на сусідні села.А я мирна людина - не люблю війн,тому і припустив,що сусіди "домовляться".І бачу в губернатора це знову вийшло,бо "купив" ваших лідерів за півфестиваля...

пенсіонер 2018-05-08 / 13:58:56

до****

По мерам. Задумайся, "дохторе". Всі мери, по суті, стали селянами та живуть у "хатинках" з земельними ділянками, подалі від міської "цивілізації".

У Рати "база" в Горянах (якщо він в Закарпатті), Сембер - в Минаї, Погорєлов - в Червениці, Андріїв - в Строжниці.

А ти, "фахівець", - на окладі у багатоповерхівці))) І агітуєш селян за "урбанізацію")))

Навіщо це тобі ОСОБИСТО, коли той же Москаль має "хатинки" від Бабайово до Буковеля?)))

пенсіонер 2018-05-08 / 12:16:50

до*****

"Дохторе", я завжди був проти "політики" Балог та ЄЦ-у в Закарпатті. Але сьогодні я рекламую МІСТО Мукачево для своїх друзів, як саме охайне та ЄВРОПЕЙСЬКЕ у нашому краї, з супер медичною МІСЬКОЮ реформою та земельними МІСЬКИМИ аукціонами, які проводяться на рівні "Прозоро".

Я завжди був проти Ледиди, як представника зека з донецької ОПГ(ОЗУ) в області. Але я завжди пишався ЄВРОПЕЙСЬКИМ Ужгородським вокзалом, якого без Януковича ніколи б не було в Ужгороді.

Я багато разів не погоджувався з О.Д. (в різні періоди) на ЗО (по "патріоту" Бедю, "барво" Балогам,"соціологу" В.Пащенко, та ін.) за що мої коментарі не одноразово теж видалялися (іноді без пояснень).

Але там, де мої погляди з О.Д. співпадали ("новобудови" в зелених зонах, корупція в місті та області, закарп. патріотизм під час Майдану, проблеми АТО), я завжди підтримував це коментарями на ЗО.

І ось сьогодні саме цей випадок. Я погоджуюсь з О.Д. Москаль просто загрався. А по ОТГ особливо. Навіть Гройсман вчора це визнав на одному з телеефірів (якась презентація програми уряду перед журналістами).

А по Андріїву... Без коментарів.
Мені не подобаються всі мери Ужгорода за роки Незалежності України. З різних причин.
Бо, окрім Ужгородського вокзалу, як на мене, вони нічого системного як в Мукачеві, Тячеві чи на сьогодні в Хусті не зробили.

А ось тут, "дохторе", тобі ще одна тема для роздумів. Вона юридична. Так що прочитай декілька раз)))

http://www.24bombnews.info/%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B2%D1%8B%D0%B9-%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BA%D1%83%D1%80%D0%BE%D1%80-%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B8%D0%BD%D1%8B-%D1%81%D0%BD%D0%B0%D1%87%D0%B0%D0%BB%D0%B0-%D1%8F/

***** до О.Д. 2018-05-07 / 17:13:25
Ну давно би так. Дякую за конструктивну критику. Можливо я й справді спочатку дечого не зрозумів,але якщо ви справді відповідаєте за істину суті - то я на майбутнє врахую нюанси власної деякої необізнаності. Просто з деяких коментів Ваших читачів вилізає така смердюча "жовч" замість аргументів і фактів,що складається враження про перебування цих людей під загальним гіпнозом ненависті до всіх чиновників. Але тоді логічне запитання - чому народ таких вибирає,які потім плодять біля себе собі подібних. Чи ті кількасот гривень коштують тих років подальшого потерпання від таких владик життя. Чи тут наш менталітет проявляється - якщо тебе вдарили зліва по писку - то підстав і праву сторону?

О.Д. 2018-05-07 / 15:17:59
До *****

1. "Явно виражена особиста неприязнь між Балогами та Москалем" не проектується на ЗО по тій простій причині, що останнє як сайт не має жодного стосунку до Балог. Ви ж цілком очевидно перебуваєте в системі координат підрядності і тому намагаєтеся перенести свою схему поведінки на інших.

Щоби вам було зрозуміліше, є власна позиція редакції ЗО щодо деструктивної особи Г.Москаля. І, власне, вона не дає вилитися на сторінки ЗО тому невпинному і масштабному потоку популізму, що його продукує Москаль і його прес-служба. Саме цей потік, а не позиція ЗО, є "грою в одні ворота", бо ЖОДНОЇ прес-конференції (з можливістю задати бодай одне питання у відповід на той невпинний піар) - це справді проблема.
Ну а свої "хвилини слави" на ЗО Москаль отримує і без вашого прохання про "9 до 10". Почитайте хоча б про його проводи отар на полонину в Дубовому - це 100% робота Я.Галаса без жодних змін. І це 100% Москаль. Без, практично, самих проводів як інфоприводу)

2. Більшість в облрді - це, см по собі, не погано і не є винаходом Балог. Але реанімація всього антимайданного (від "Відра" до медведчуківщини) шляхом санкціонованого Москалем для своїх майбутніх подєльників по антибалогівській ширці в облраді політичного підкупу - це таки проблема у постреволюційнй Україні. І ми на Закарпатті чітко бачимо наслідки діяльності цієї всієї антиукраїнської небрязі, що проявляється в політичних заявах облради і т.д. Це ходіння по лезу бритви.

3. Те саме - з угорським вектором. Самі по собі угорці Закарпаття- це його плюс, а не мінус. Але ті дії офіційного Будапешту, для яких відкрив двері залежний від "золотої карти" КМКС Москаль, це вже поза межею - це вже неприхований ревізіонізм. По суті те, що Робила Росія в Криму. І з розрахунку натой смий результат. За підтримки Путіна. За, безумовно, сприятливих обставин. Які мали настати раніше, але які не скидаються з розрахунку і нині.

Тому ви з Москалем загралися. Це все вже поза межею.

Повертайтеся до тями.
Хоча б ви. Бо Москаль не повернеться точно.

п.с. Будете далі нав'язувати власну візію про залежність ЗО від будь-кого з політиків - коменти просто видалятимуться. А у випадку "нєдєржанія" - бан. Так ми реагуємо на брехні. У вашому випадку я чогось щойно зробив разовий виняток.

***** 2018-05-07 / 14:41:42
З приводу представника гаранта.Що не так?Контрабас - хіба Москаль очолює? Мадяризація - ви за те,щоб ми всі межи собою пересважалися?Якщо етнічно так уже склалося,що у нас тут всі кольори радуги і вся мозаїка - то ми тепер будемо уподобатися до нацистів,націоналістів?Чи може ви теж вважаєте,що тут кимось "ущемляються" наші права і свободи українців,закарпатців? Я що у себе на роботі маю українця лікувати як треба,а мадяра чи цигана ігнорувати? Більшість в облраді - хто перший розпочав мутняк взагалі в межах області?,вгадайте з одного разу.Проблеми з ОТГ - до сих пір дуже спірне питання,бо кожен тягне "ковдру" на себе.Фести? А що в цьому поганого - людина сама радується і краянам настрій створюює.Чи ми маємо жити як бундюки і озвірятися як вовки?

***** 2018-05-07 / 11:14:05
Я не отримую пайку,бо чесно заробляю гроші в державному медичному закладі.Це по-перше.Коментую деякі події на ЗО,бо не люблю несправедливість та гру в "одні" ворота.Якби по-справедливості з 10 випадків губернатора хаяли в 9-ти,а одне висвітлення події було об'єктивно позитивним - я б все зрозумів(боротьба 2-х ворогів і здебільшого політична).Але тут явно виражена особиста неприязнь між Балогами та Москалем.Уже не по-спортивному,бо 4-ро проти 1-го.А щодо Андріїва,то варто згадати злодіїв Погорєлова і Сембера,проти яких Андріїв - ангел.

пенсіонер 2018-05-07 / 11:12:23
до*****
Тут про Гройсмана

http://golos.biz.ua/grojsman-prodal-zhene-nedvizhimost-bolee-chem-8-millionov-god-uspeshnyj-torgovlya-ix-vse-a-kak-tam-narod-trava-ne-rasti/

А тут про 5 млн. українців, що залишаться при цій владі

http://rezonans.biz.ua/2018/05/04/%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B8%D0%BD%D0%B5-%D1%85%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%82-5-%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D0%BB%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D0%B6%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%B9-%D0%BE%D1%81%D1%82/

Агітуй далі)))

пенсіонер 2018-05-07 / 10:14:36

до*****

"Дохторе", тобі подобаються дороги, тротуари, ливневки, подача води по годинах, прибирання сміття, освітлення, новобудови у зелених зонах та на прибудинкових територіях в Ужгороді - мені ні.

Але більше всього мені не подобаються наркота та гральні апарати по всьому Ужгороду. За якими стоїть особисто Андріїв та його шеф Блюк(((

І я все зроблю, щоб ці пройдисвіти, з цією бідою, не рулили в Холмківському ОТГ, де ростуть мої онуки.

А щодо Гройсмана... Без коментарів. Бо без матюків не обійдеться, починаючи від цін на ком.послуги, закінчуючи розміром пенсій(((

Ну, а Г.Москаль для мене - це представник Петра Мальдівського. І все. Так, об'єктивно сильніший, як держ.службовець, за хустського дітвака-мажорика Лунченка чи селиського вівчаря Губаля.

Але... Контрабас, мадяризація, рубка лісу, мутна коаліція в обл. раді, проблеми з ОТГ, як на мене, - це все його. Особисто.

Ну і твоє, звісно, "дохторе", та Галаса.
Бо маєте за пайку постійно казати "халва")))

***** 2018-05-06 / 21:05:26
Папуча в команді прем'єра одна - повна невігласка-очільниця медичної галузі.А до мера питання є,але він на відміну від тої папучі щось робить корисне:тротуари викладує,дороги і площі робить,пам'ятники встановлює,мерію та й деякі другі будинки ремонтує,освітлення економне прокладає,старі комунікації міняє,нові дерева висажує,екологію покращує,великогабаритні автобуси закупляє (в т.ч. і для маршрутів майбутніх городян з Холмка,Сторожниці,Минаю та інших),просто не так ефективно,як це робив Гройсман у Вінниці.

пенсіонер 2018-05-06 / 20:37:30

до*****

"Дохторе", перечитав твої коментарі декілька раз. Це точно ти? Чи знову будеш казати, що хтось скористався твоїм ніком *****.

Те, що ти Супрун обматюкав - вірю. Не ти один. І є, можливо, за що. Мені, як пацієнту, на сьогодні в держ. полікліниці чи в лікарні, поки що, доступніше точно нічого не стало...

Хоча, на мою думку, "пластична" красуня, гінеколожка Богатирьова накралася і наробила біди в рази більше...

Але тут інше. Очам не вірю: ти свого мера, "досвідченого підприємця", назвав в кінці "папучою".
А як же тепер ти мене агітувати будеш за приєднання до цього... "діяча"?)))

Чи то, все ж не ти, "дохторе"?)))

***** пенсіонеру 2018-05-06 / 20:11:34
До речі,на днях почитав уважно біографію нашого самого молодого з усіх попередників Борисовича і визнаю,що досвідченому підприємцю Андріїву до нього далеко,якщо робити порівняння,як між мерами.Але от одного не можу зрозуміти,як розумний прем'єр хоче з такою папучою працювати в одній команді,а тим більше робити реформу?На тому тижні зайшов по справі в поліклініку на БАМі,а там так вонить гуном в прямому і переносному розумінні слова...

***** 2018-05-06 / 19:56:43
Не вийде,шановний!Я ще до Москаля обматюкав ту мавпу,так що у прем'єра я у чорному списку,айбо він не спішить розбиратися,бо не є кому робити.

пенсіонер 2018-05-06 / 12:35:36

до*****

"Дохторе", тут на ЗО новина якраз про тебе. Гройсман в Ужгород до Москаля приїздить. У тебе є шанс прогнутися)))

Зустрінь їх під ОДА з плакатом "Дякую за пенсійну та медичну реформи!" - на рік точно на роботі залишишся)))

Але не забудь парасолю з собою взяти. Від яєць. "Шефів" своїх будеш героїчно прикривати)))

НОВИНИ: Соціо

16:26
Працівники БЕБ Закарпаття відмовили Оноківську сільраду від "ризикованого" ремонту клубу за 8,8 млн грн
15:43
Тячівські депутати через непоінформованість виступили проти розширення Карпатського біосферного заповідника
13:34
У Квасах на Рахівщині на будинку згоріли 3 електролічильники, у Топчині на Тячівщині – прибудова і дах будинку, у Тячеві – котельня
13:01
В Ужгороді минулого тижня народилося 52 малюки, а в Мукачеві – 38
11:20
/ 1
В Ужгороді у вівторок попрощаються з полеглим захисником Іваном Бенцою
21:58
/ 4
Захищаючи Україну від московської навали поліг Віталій Павлюк з Тячева
16:21
У Пастілках Дубриницько-Малоберезнянської громади попрощалися з Юрієм Карпинцем, який майже рік вважався зниклим безвісти
11:03
/ 2
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 9
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 10
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 2
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
/ 1
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
» Всі новини