Закарпаття: Забуксувавши на "мікрику" на кукурудзяному полі, молода пара попала під обстріл

Диву даєшся, які випадки і пригоди трапляються у житті. Іноді все закінчується дуже сумно й трагічно. Тим не менше, люди часом, як мовиться, самі шукають проблеми на свою голову.

Закарпаття: Забуксувавши на "мікрику" на кукурудзяному полі, молода пара попала під обстріл



Подібне трапилося нещодавно й на Тячівщині. Святкового суботнього вечора 25-річний житель с. Тячівка на своєму мікроавтобусі завітав у смт Тересву до своєї 18-річної приятельки.

Посидівши у розважальному закладі, хлопець запропонував подрузі відпочити від шумної компанії і покататися. Авто вже через кілька хвилин дістався Н.Апші. Та парубок вирішив похизуватися можливостями авта, і на зворотному шляху поїхав польовою дорогою, яка пролягала між бадиллям кукурудзи. Зволожений грунт виявився неабиякою перепоною й для "Мерседеса", колеса пробуксовували. Водій спробував повернутися на асфальт, та двигун перегрівся, навіть вода у радіаторі закипіла.

Довелося глушити машину й чекати, коли температура спаде до нормального рівня. Раптом почувся удар страшенної сили у двері автомобіля невідомим предметом, від чого навіть потріскалося скло. У темряві водій побачив якусь постать. Не гаючи часу, ввімкнув двигун й рвонув з місця. Однак розмоклою колією не так легко було "вискочити" на автотрасу.

У цей час позаду пролунав постріл – на задніх дверях автомобіля дзенькнуло скло. Потім стрельнули ще раз, та автівка вже вибралася на асфальт і ошелешений її власник зупинився тільки в Тересві. Вийшовши з салону, побачив, що задні дверцята схожі на сито. Згодом нарахував тут 21 пробоїну.

Потерпілий зателефонував у міліцію і розповів про свою пригоду. Застосування зброї – тяжкий злочин, тож на місце події негайно виїхала не тільки слідчо-оперативна група міліції, але й перший заступник начальника Тячівського райвідділу УМВС Василь Банк, в.о. начальника сектору карного розшуку Віталій Негря. Опитавши потерпілого, оперативники разом з ним подалися на околицю Грушева, де сталася загадкова стрілянина, що ледь не закінчилася трагічно. Тут було виявлено гільзу гладкоствольної рушниці. Досвідчені правоохоронці одразу визначили, що стріляли з рушниці 16-го калібру.

Та подібної зброї у жителів навколишніх сіл чимало. Тож встановити особу, яка розгулювала того вечора полем зі "стволом", було досить складно. До розкриття цієї справи підключилися й працівники Солотвинського відділення міліції. Можливо, пошуки й затягнулися б, та стражі порядку зауважили, що за кілька сотень метрів від місця події знаходиться тваринницьке приміщення, яке належить відомому навколишнім жителям 48-річному фермеру, який неодноразово вже мав конфлікти з законом.

Під час огляду його свиноферми оперативники вилучили гільзу, ідентичну тій, що була знайдена у полі. Отже, хоч якась зачіпка в руках міліціонерів вже була, тому вирішили навідатися до підозрюваного додому. Чоловік спершу поводився зухвало, та коли правоохоронці й тут виявили сім гільз та три заряджені патрони 16-го калібру, дещо знітився. Переконливого алібі, де перебував того вечора, представити так і не зумів.

Довелося поїхати в приміщення райвідділу... Наразі порушено кримінальну справу за замах на вбивство, ведеться слідство. Міліціонери з’ясовують мотиви стрільби і місцезнаходження злощасної зброї.

Михайло Пискач, ВЗГ УМВС України в Закарпатській області
25 січня 2008р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Кримінал

20:49
У Тернові на Тячівщині 20-річний водій на Audi збив 13-річну дівчинку, що вибігла на дорогу
20:30
Переправники з Закарпаття планували заробити на 7-х "ухилянтах" за можливість переплисти ґумовим човном Тисою до Угорщини $6-7,5 тис. з кожного
01:39
Поліція затримала 23-річного жителя Чопа, який ішов містом з гранатою в руках
16:40
/ 1
На Закарпатті головний лісничий та інженер лісгоспу допустили незаконних рубок на 10,5 млн грн
11:05
/ 11
Фінансові порушення на понад 1,1 мільйона гривень виявили аудитори в освітній галузі Великоберезнянської громади
17:53
/ 1
Пенсіонера з Тячева затримали на спробі переправити до Румунії двох "водолазів"
10:40
/ 5
За фактом хуліганських дій біля ТЦК у Виноградові поліція відкрила кримінальне провадження
15:58
На Закарпатті передали ЗСУ автомобілі, які керівник ГО ввіз як гуманітарну допомогу та продавав
15:41
Справу закарпатця, який видурив у дружини військового $10,5 тис. за "звільнення з полону", передали до суду
15:31
Через Закарпаття без декларування намагалися везти з Німеччини побутової хімії на понад мільйон гривень
14:22
Жителя Велятина на Хустщині, який п'яним зарубав свого гостя сокирою, засудили до 8 років ув’язнення
11:20
/ 4
Через контрабандні сигарети 25-річний студент позбувся на кордоні з Угорщиною свого "Мерседеса"
13:12
/ 1
Злодій із Собатина протягом кількох днів виніс із магазина в Іршаві товару на 10 тис. грн
23:16
/ 3
На Берегівщині керівник одного з підрозділів Управління ДСНС на Закарпатті системно приторговував метамфетаміном
15:04
У Ганичах на Тячівщині затримали місцевого наркоторговця
10:48
/ 1
Директору та головному бухгалтеру Карпатського біосферного заповідника повідомлено про підозру
10:44
"Безправному" водієві "під кайфом", що порушив ПДР на трасі біля Середнього на Ужгородщині, виписали штрафів на 90 тис. грн
19:29
/ 2
80-річному жителю Пилипця, що застрелив собаку, "світять" до 3 років тюрми
23:33
/ 4
В Ужгороді вслід за підрядником з Харкова про підозру в розтраті майже 3 млн грн на ремонті доріг повідомлено спеціалісту з технагляду
23:08
Cуд у Тячеві звільнив від покарання підприємця, який п'яним вдарив поліцейського
14:54
У Костилівці на Рахівщині троє грабіжників у масках і зі зброєю погрозами вбивством відібрали в 79-річної жінки $8,5 тис. і "ювелірку"
17:47
Занизивши митну вартість, житель Львівщини на кордоні з Угорщиною "позбувся" трактора, вартістю 1,5 млн грн
14:39
/ 2
Судитимуть 5 осіб, які організували нелегальні гральні заклади в Ужгороді
11:07
Житель Середнього Водяного на Тячівщині п'яним викрав авто сусіда і скоїв на ньому дві ДТП
01:16
Ужгородець погрожував свої дружині гранатою
» Всі новини