В Ужгороді радилися про безпеку руху громадського транспорту та її поліпшення (ФОТО)

Сьогодні відбулася нарада під головуванням в.о. Ужгородського міського голови, заступника міського голови Ігоря Фартушка, на якій начальник Управління патрульної поліції у Закарпатській області Юрій Марценишин та начальник відділу безпеки дорожнього руху патрульної поліції Олександр Ковальчук поінформували про стан безпеки руху громадського транспорту в Ужгороді та своє бачення як її поліпшити.

В Ужгороді радилися про безпеку руху громадського транспорту та її поліпшення (ФОТО)

Зокрема, звернули увагу, що деякі схеми автобусних маршрутів погоджувалися з працівниками відділу безпеки дорожнього руху ще кілька років тому, а ситуація в Ужгороді динамічно змінюється, транспортних засобів у місті все більше, виникають нові місця концентрації ДТП, тому внесення змін до схем маршрутів потрібно проводити систематично.

За словами Юрія Марценишина проведені перевірки засвідчили: бувають випадки, коли водії допускають виїзд на маршрут без проходження контролю технічного стану автобусів, що неприпустимо. Також траплялися факти позагаражного зберігання автобусів.

Працівники патрульної поліції зазначили перевізникам, що водії дозволяють собі зупинятися, проводити посадку-висадку пасажирів у непризначених для цього місцях, поза визначеними зупинками, що створює небезпечні ситуації. Проте перевізники акцентували: дуже часто зупинки загромаджені припаркованими легковими автомобілями і заїхати туди неможливо.

Патрульні наголосили і на тому, щоб потрібно регулярно звертати увагу водіїв на неприпустимість паління за кермом, ведення телефонних розмов під час руху, наголошувати на культурі спілкування з пасажирами.

Начальник відділу транспорту, державних закупівель та зв’язку Петро Бобик відзначив, що у перевізників чимало проблем у зв’язку зі зростанням цін на паливо-мастильні матеріали, запчастини, через збитковість рейсів та масові звільнення водіїв, проте зауваження працівників поліції слушні і безпека на дорогах має бути пріоритетом і для підприємців, які працюють на міських маршрутах, і безпосередньо для водіїв. Тому, акцентував Петро Іванович, хоч протягом минулого року в Ужгороді трапилося одне ДТП за участю автобуса, на щастя, без постраждалих, перевізники повинні врахувати всі зауваження, посилювати контроль за безпекою руху під час перевезення пасажирів.

В.о.міського голови, заступник міського голови Ігор Фартушок відзначив, що чимало з того, на що звертають увагу перевізникам працівники поліції та безпосередньо міська влада, звучало і на громадських слуханнях минулого тижня, ужгородці нарікали саме на якість перевезень в автобусах.

Представники міської влади, патрульної поліції та перевізники обговорили також те, що в Ужгороді проводяться ремонти вулиць, встановлюються нові сучасні автобусні зупинки і потрібно слідкувати, щоб при цьому облаштування місць для зупинки автобусів відповідало технічним вимогам. Йшлося і про необхідність відрегулювати роботу кількох світлофорів, як, наприклад, на перехресті проспекту Свободи та вулиці Минайської; про встановлення додаткових дорожніх знаків; наведення ладу з хаотичним паркуванням машин, для цього міська влада має намір підтримати прохання патрульної поліції й закупити евакуатор. Ігор Іванович розповів, що зроблено і робиться міською владою для розвитку системи відео спостереження, яка дуже потрібна поліції для встановлення порушників руху, профілактики, попередження ДТП.

02 березня 2018р.

Теги: безпека, рух, транспорт

НОВИНИ: Соціо

17:28
Графік руху комунальних автобусів в Ужгороді на Великдень
11:04
/ 3
Графік освячення великодніх кошиків у храмах Православної церкви України в Ужгороді
10:59
У Мукачеві також відкрили центр рекрутингу української армії
13:35
Прийшла звістка про загибель на війні з росією Михайла Світлика з Королева
21:39
У "Світі велетнів" у Боздоському парку Ужгорода згорів заколотник Гроджут
16:59
/ 4
В Ужгороді розпочав роботу новий Центр рекрутингу української армії
11:00
/ 1
На Рахівщині 1 травня зустрічатимуть полеглого ще торік у липні Героя Миколу Павлюка з Верхнього Водяного
20:25
/ 1
Зупиняючи московську орду поліг Роман Халус з Розівки Холмківської громади
18:02
В Ужгороді віддали шану полеглому захиснику Івану Бенці
00:08
/ 3
Відновлення 12 місцевих мостів на Закарпатті коштуватиме 896 млн грн
23:01
/ 1
На Закарпатті в 574 закладах загальної середньої освіти 18,1 тис. педагогів навчають 164 тис. учнів – статистика
22:32
/ 1
Стало відомо про загибель на Херсонщині Олега Беци з Берегова, який вважався зниклим безвісти
22:16
У Неліпині на Мукачівщині попрощаються з Євгеном Гуйваном, що помер під час служби
16:26
/ 6
Працівники БЕБ Закарпаття відмовили Оноківську сільраду від "ризикованого" ремонту клубу за 8,8 млн грн
15:43
/ 3
Тячівські депутати через непоінформованість виступили проти розширення Карпатського біосферного заповідника
13:34
У Квасах на Рахівщині на будинку згоріли 3 електролічильники, у Топчині на Тячівщині – прибудова і дах будинку, у Тячеві – котельня
13:01
В Ужгороді минулого тижня народилося 52 малюки, а в Мукачеві – 38
11:20
/ 1
В Ужгороді у вівторок попрощаються з полеглим захисником Іваном Бенцою
21:58
/ 4
Захищаючи Україну від московської навали поліг Віталій Павлюк з Тячева
16:21
У Пастілках Дубриницько-Малоберезнянської громади попрощалися з Юрієм Карпинцем, який майже рік вважався зниклим безвісти
11:03
/ 2
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 9
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 10
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
» Всі новини