Аварійники «Закарпатгазу» взяли участь у перших Всеукраїнських змаганнях (ФОТО)

Газовики Закарпаття взяли участь у третьому етапі Всеукраїнських змагань аварійних служб, який проходив під гаслом «Наша майстерність – Ваша безпека». Участь у ньому прийняли бригади аварійних служб «104» - представники семи західних регіональних газорозподільних компаній.

Аварійники «Закарпатгазу» взяли участь у перших Всеукраїнських змаганнях (ФОТО)

Свою майстерність фахівці служби аварійно-диспетчерської групи «Закарпатгазу» продемонстрували у перший конкурсний день. На спеціально облаштованому полігоні у смт. Рожище Волинської області вони зійшлися у «двобої» зі своїми колегами з ПАТ «Тисменницягаз».

 Загалом же, наприкінці серпня на західному полігоні для участі у змаганнях зібралися представники «Волиньгазу», «Закарпатгазу», «Тисменницягазу», «Івано-Франківськгазу», «Львівгазу», «Рівнегазу» та команда ПАТ «Чернівцігаз».

 За умовами змагань участь у них беруть команди з п’яти осіб, які складаються з бригади аварійно-диспетчерської служби та диспетчера. Усі учасники конкурсу працювали в однакових умовах та виконували шість видів завдань. Серед них -  пошук та ліквідація витоку газу на надземному та підземному газопроводах, дії у загазованих приміщеннях з використанням індивідуальних засобів захисту, гасіння пожежі в газовому колодязі, надання першої домедичної допомоги тощо.

 Проходження кожного із цих етапів оцінювалося фаховою конкурсною комісією, представники якої брали до уваги не тільки безпосередньо виконання усіх завдань командами, а й уміння злагоджено діяти в екстремальних ситуаціях.

 «Змагання серед «аварійників» служб 104 такого масштабу в Україні проводяться вперше. Для нас це позитивний досвід, який дає змогу підвищити рівень професіоналізму аварійної служби, обмінятися практичними навичками із колегами. Зазначимо: умови проведення змагань максимально наближені до реальних – на полігоні були змодельовані справжні витоки, а в мережі на час змагань знаходився справжній природний газ», - розповідає головний інженер аварійно-диспетчерської групи ПАТ «Закарпатгаз» Тиберій Куштан.

Окрім того, комісія оцінювала не тільки практичні дії бригад, а й рівень теоретичних знань та оснащеність автомобіля АДС спецзасобами.

За легендою диспетчер, який разом з бригадою розташовувався в декількох кілометрах від полігону, отримує дзвінок від споживача, який повідомляє що він відчув запах газу на вулиці. Усі подальші дії відбувалися під чітким контролем комісії, яка фіксувала правильність дій диспетчера, швидкість реагування та прибуття бригади, оперативність огородження міста аварії та попередження населення про можливу небезпеку.

На етапі перевірки практичних навиків, команда аварійно-диспетчерської групи «Закарпатгазу» на чолі із керівником підрозділу Тиберієм Куштаном мала своєчасно дістатися до місця аварії та виконати усі завдання. Якість та швидкість їх виконання – основні параметри, за якими члени комісії невдовзі визначатимуть переможця.

«Від майстерності фахівців аварійно-диспетчерських служб дуже часто залежить життя і здоров’я наших клієнтів. Тому ми підтримуємо проведення такого роду заходів. Важливими умовами змагань є й те, що участь у них мають право брати тільки ті працівники, які входять до складу бригад АДС за штатним розписом». - наголошує головний інженер служби експлуатації ПАТ «Закарпатгаз» Віктор Водзінський. – «На мою думку найкращою підготовкою для газовиків є їх нелегка та копітка щоденна діяльність» – переконаний посадовець.

Зазначимо: з початку року служба «104» ПАТ «Закарпатгаз» вже опрацювала понад 6,3 тис. викликів. У середньому це майже 27 викликів за добу. Загалом підприємство обслуговує 7,4 тис. км розподільчих газопроводів, а наявна газова мережа забезпечує природним газом понад 272 тис. побутових споживачів Закарпатської області.

08 вересня 2017р.

Теги: Закарпатгаз, аварійники

НОВИНИ: Соціо

09:18
/ 1
В Ужгороді у вівторок попрощаються із полеглим захисником Юрієм Семиряжком
23:45
Українська мова у шкільництві на Закарпатті австро-угорського періоду (ДОКУМЕНТ)
21:00
/ 2
"Хуліганки" з циганського табора в Оноку вибачилися за свої дії біля ТЦК у Виноградові, а інші учасники безчинств власноруч полагодили ворота
10:50
Великоднє привітання предстоятеля ПЦУ Блаженнішого Митрополита Епіфанія
21:41
/ 1
"Вітаю вас усіх зі святом Христової перемоги", – глава УГКЦ у Великодньому привітанні
19:34
На словацькому пункті пропуску "Вишнє Нємецьке" вийшов з ладу сканер, пропуск вантажівок зупинено
19:04
/ 36
Перелік парафій МГКЄ, які святкують Великдень з усією Україною 5 травня
15:52
/ 10
Верховний Суд визнав незаконним будівництво вітряків на Боржаві на Закарпатті
17:28
Графік руху комунальних автобусів в Ужгороді на Великдень
11:04
/ 3
Графік освячення великодніх кошиків у храмах Православної церкви України в Ужгороді
10:59
У Мукачеві також відкрили центр рекрутингу української армії
13:35
Прийшла звістка про загибель на війні з росією Михайла Світлика з Королева
21:39
У "Світі велетнів" у Боздоському парку Ужгорода згорів заколотник Гроджут
16:59
/ 4
В Ужгороді розпочав роботу новий Центр рекрутингу української армії
11:00
/ 1
На Рахівщині 1 травня зустрічатимуть полеглого ще торік у липні Героя Миколу Павлюка з Верхнього Водяного
20:25
/ 1
Зупиняючи московську орду поліг Роман Халус з Розівки Холмківської громади
18:02
В Ужгороді віддали шану полеглому захиснику Івану Бенці
00:08
/ 3
Відновлення 12 місцевих мостів на Закарпатті коштуватиме 896 млн грн
23:01
/ 1
На Закарпатті в 574 закладах загальної середньої освіти 18,1 тис. педагогів навчають 164 тис. учнів – статистика
22:32
/ 1
Стало відомо про загибель на Херсонщині Олега Беци з Берегова, який вважався зниклим безвісти
22:16
У Неліпині на Мукачівщині попрощаються з Євгеном Гуйваном, що помер під час служби
16:26
/ 6
Працівники БЕБ Закарпаття відмовили Оноківську сільраду від "ризикованого" ремонту клубу за 8,8 млн грн
15:43
/ 3
Тячівські депутати через непоінформованість виступили проти розширення Карпатського біосферного заповідника
13:34
У Квасах на Рахівщині на будинку згоріли 3 електролічильники, у Топчині на Тячівщині – прибудова і дах будинку, у Тячеві – котельня
13:01
В Ужгороді минулого тижня народилося 52 малюки, а в Мукачеві – 38
» Всі новини