Як вибрати інвертор в машину

Сучасна електроніка в більшості своїй використовує підзарядки акумуляторів постійний струм, напругою від 3 до 12 вольт. Такі напруги легко отримати від автомобільного акумулятора, бо простого понижуючого перетворювача вистачить. Автомобілісту навіть не потрібно нічого робити своїми руками, блоків живлення, що працюють від гнізда прикурювача, в продажу вистачає. Але недоліком напруги акумулятора є те, що потужні споживачі вимагають дуже високих струмів. Тому для їх живлення доцільніше використовувати змінний струм 230 вольт. А для його отримання в машині необхідний перетворювач напруги (інвертор).

Купити перетворювач напруги в авто можна за адресою http://price.ua/catalog9975.html . Але щоб правильно зробити вибір, потрібно знати основні критерії пошуку. До них відносяться робочі напруги (вхідний і вихідний), частота напруги на виході, максимальна і номінальна потужність, ККД, захисні механізми. Також слід звернути увагу на якість виконання. Особливо це стосується штекера.

Вхідна і вихідна напруга

Під яку напругу вибрати перетворювач, залежить від характеристик вашої бортової електромережі. Існують моделі, розраховані тільки на легкові або вантажні авто, які живляться, відповідно, від 12 або 24 вольт. Також бувають універсальні інвертори, розраховані на широкий діапазон вхідних напруг від 10 до 30 вольт. Але якщо вам не доводиться використовувати перетворювач в різних типах авто, краще взяти вузькоспеціалізовану модель. У таких інверторів ККД зазвичай вище.

Бажано брати інвертор, здатний працювати при наявності відхилень від номінальної напруги електромережі автомобіля. Він зможе нормально функціонувати як при просадках до 10-11 вольт, так і на повному акумуляторі з напругою 14В. Те ж саме стосується і 24-вольтів моделей для вантажівок. Ну а з приводу вихідної напруги - все просто. Для європейського електрообладнання потрібен прилад, який видає змінна напруга 220-240В з частотою 50 Гц.

Потужність

Звертайте увагу на характеристики потужності. Часто продавці вказують максимальне її значення, яке перетворювач здатний видавати тільки протягом короткого періоду (кілька хвилин максимум). Номінальна робоча потужність може бути в 2 рази нижче пікової.

При виборі потужності варто орієнтуватися із запасом. Якщо найпотужніший прилад, який планується підключати, буде давати навантаження 300 Вт, потрібно купувати інвертор на 350-400 ВТ номінальної потужності. Це дозволить захистити прилад від перегріву і виходу з ладу.

Якість виконання

Перевагу потрібно віддавати інверторам, виконаним в металевому корпусі. Часто він не тільки захищає вміст від ушкоджень (і людину від вмісту), а й виконує роль радіатора для відводу тепла. Особливу увагу приділіть штекеру: справа в тому, що 240 Вт при напрузі 240В - це ток 1 ампер. А ось на вході в інвертор, в бортовій мережі 12В, сила струму збільшується до 20А, через низьку напругу. Це дуже серйозне випробування для гнізда прикурювача, при поганому контакті струмопровідні «п'ятаки» будуть перегріватися і можуть вигоряти.

30 серпня 2017р.

Теги: інвертор

НОВИНИ: Різне

20:55
Велика родина за святковою вечерею: як вибрати зручний стіл
21:54
Jooble – кращий сайт для пошуку роботи, і ось чому
15:05
Що таке крафт папір і яка його сфера застосування?
02:11
/ 1
Фіцо назвав "пердінням" збір словаками €4 млн для України
15:18
/ 1
Косметичний ремонт у помешканні - як підготуватися, щоб все пройшло як і годиться
14:40
Поляки розблокували всі пункти пропуску на кордоні з Україною – ДПСУ
13:08
Чи потрібен вугільний фільтр для води
20:07
Якими бувають стаканчики
16:56
Як доглядати за біговими кросівками: поради та трюки
16:30
Як купити вуличний ліхтар: особливості вибору якісного приладу
16:56
Як готувати спаржу правильно: кілька хороших порад
01:16
Європарламент вважає, що угорщина "не зможе надійно виконувати" свою роль на чолі Ради ЄС
22:23
Як доглядати за алюмінієвою велосипедною рамою?
21:28
Європарламент закликав не вважати "перевибори" путіна легітимними і висловив жаль з приводу вітання орбана
18:09
5 ключових факторів, які варто врахувати при виборі кондиціонера для дому
16:55
Як дізнатись реальну вартість власної нерухомості в Україні
16:39
Роль вітаміну C у зміцненні імунної системи вагітних жінок
10:57
Тример зуботехнічний - секрет досконалого протезування
10:44
Сенат США проголосував за виділення допомоги Україні
13:34
Підкремлівські "мантри": сійярто пообіцяв блокувати гроші на зброю Україні через "полювання" на угорські компанії
12:29
Підкремлівські "мантри": сійярто каже, що ЄС "готується до світової війни" поставками зброї в Україну
11:47
Чому так важливо підтримувати чистоту в офісному приміщенні?
14:39
Що таке PPC (Pay per Click)
21:28
ДЦВ — додатковий захист для автовласників: чи варте воно того?
14:38
Як правильно вибрати упаковку для різних видів квітів - троянди, лілії, тюльпани
» Всі новини