Радник Авакова завітав на Закарпаття, щоби поговорити про комунікацію між правоохоонцями (ФОТО)

Радник Міністра внутрішніх справ України, голова Громадської ради при МВС України Володимир Мартиненко зустрівся з керівниками правоохоронних органів Закарпаття за круглим столом та громадськістю краю під час відкритого діалогу.

Радник Авакова завітав на Закарпаття, щоби поговорити про комунікацію між правоохоонцями (ФОТО)

Сьогодні, 30 вересня, радник Міністра внутрішніх справ України, голова Громадської ради при МВС України Володимир Мартиненко в Головному управлінні Національної поліції в Закарпатській області обговорив питання комунікації з керівництвом поліції, Державної міграційної служби, Управління державної служби з надзвичайних ситуацій, очільниками прикордонної служби та інших правоохоронних органів.

Мова велася про створення практичної та реальної взаємодії на всіх етапах роботи правоохоронців, починаючи від плідної взаємодії між окремими структурами МВС, місцевої влади, громадськості, завершуючи комунікаціями всередині структурних підрозділів. Володимир Мартиненко звертав увагу на досягнення поліції в питаннях комунікації інших областей. Закарпаття наголосило на своїх сильних сторонах та проблемних моментах.

 Начальник Головного управління Національної поліції в Закарпатській області, підполковник поліції Роман Стефанишин розповів, що в нашому краї налагоджена робота з нацменшинами. Радник Міністра внутрішніх справ України, голова Громадської ради при МВС України Володимир Мартиненко наголосив, що цим питанням, в рамках співпраці, дуже цікавиться ООН, та звернув увагу, що серед закарпатських ромів були випадки скарг на дії поліції, але при перевірці цих заяв порушень із боку правоохоронців не було виявлено. Роман Стефанишин пояснив, що скаржаться здебільшого ті, хто вже притягувався до відповідальності і підозрюється у вчинені чергового злочину, в такий спосіб люди просто намагаються відтягнути настання відповідальності.

Після «круглого столу» радник Міністра внутрішніх справ України, голова Громадської ради при МВС України Володимир Мартиненко, секретар Громадської ради та начальник Головного управління Національної поліції в Закарпатській області, підполковник поліції Роман Стефанишин зустрілися з журналістами та громадськими активістами краю, щоб утворити з числа цих людей робочу групу для майбутньої співпраці.

Більше трьох десятків закарпатців прийшли, щоб обговорити питання змін до Кримінального процесуального кодексу України, майбутнього ветеранських організацій МВС, колишньої громадської ради при обласному управлінні . Громадські активісти наголошували на потребі в залученні закарпатців до впливу на процеси, які відбуваються в Національній поліції: створення діалогу для можливого надання пропозицій нашими активістами, залучення закарпатців до Громадської ради при МВС України. Деякі пропонували власні напрацювання для посилення превентивної діяльності поліції.

Цікавило актив області і питання нових законопроектів про зброю. Володимир Мартиненко розповів, що нині таких є три, але щодо всіх ще надто багато питань і тому про їх прийняття говорити зарано.

Крім цього, посадовець дав роз’яснення щодо питання, яке давно хвилює громаду не лише Закарпаття: презумпції правоти поліцейського. Володимир Мартиненко наголосив, що мова йде не про вседозволеність правоохоронців, але про захист працівника поліції як громадянина при виконанні службових обов’язків. Радник Міністра наголосив, що проблема назріває давно, а події в Дніпрі стали лише каталізатором.

Насамкінець Володимир Мартиненко наголосив на тому, що в українців має змінитися ставлення до поліцейського і прийти розуміння того, що їх служба – це захист і опора, і лише довіра до правоохоронця здатна завершити процес реформування, повідомляють у відділі комунікації поліції Закарпатської області.

30 вересня 2016р.

Теги: радник, Аваков, комунікація

Коментарі

Читач 2016-10-01 / 18:39:58
Щось таємничо без анонсів приїхав такий гість! Можливо для обраних він повідомив про своє перебування!

НОВИНИ: Соціо

21:39
У "Світі велетнів" у Боздоському парку Ужгорода згорів заколотник Гроджут
16:59
/ 6
В Ужгороді розпочав роботу новий Центр рекрутингу української армії
11:00
/ 1
На Рахівщині 1 травня зустрічатимуть полеглого ще торік у липні Героя Миколу Павлюка з Верхнього Водяного
20:25
/ 1
Зупиняючи московську орду поліг Роман Халус з Розівки Холмківської громади
18:02
В Ужгороді віддали шану полеглому захиснику Івану Бенці
00:08
/ 3
Відновлення 12 місцевих мостів на Закарпатті коштуватиме 896 млн грн
23:01
/ 1
На Закарпатті в 574 закладах загальної середньої освіти 18,1 тис. педагогів навчають 164 тис. учнів – статистика
22:32
/ 1
Стало відомо про загибель на Херсонщині Олега Беци з Берегова, який вважався зниклим безвісти
22:16
У Неліпині на Мукачівщині попрощаються з Євгеном Гуйваном, що помер під час служби
16:26
/ 6
Працівники БЕБ Закарпаття відмовили Оноківську сільраду від "ризикованого" ремонту клубу за 8,8 млн грн
15:43
/ 3
Тячівські депутати через непоінформованість виступили проти розширення Карпатського біосферного заповідника
13:34
У Квасах на Рахівщині на будинку згоріли 3 електролічильники, у Топчині на Тячівщині – прибудова і дах будинку, у Тячеві – котельня
13:01
В Ужгороді минулого тижня народилося 52 малюки, а в Мукачеві – 38
11:20
/ 1
В Ужгороді у вівторок попрощаються з полеглим захисником Іваном Бенцою
21:58
/ 4
Захищаючи Україну від московської навали поліг Віталій Павлюк з Тячева
16:21
У Пастілках Дубриницько-Малоберезнянської громади попрощалися з Юрієм Карпинцем, який майже рік вважався зниклим безвісти
11:03
/ 2
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 9
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 10
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 2
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
/ 1
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
» Всі новини