На сайті Ужгородської міськради зареєстровано петицію про повернення залишків зруйнованої "Корони" місту

Всього 250 підписів дають шанс дати по руках злодіям і корупціонерам, що вкрали і зруйнували історичну пам'ятку, на місці якої споруджують бізнесовий "новодєл".

На сайті Ужгородської міськради зареєстровано петицію про повернення залишків зруйнованої "Корони" місту

На офіційному сайті Ужгородської міської ради зареєстровано петицію про повернення залишків зруйнованої "Корони" громаді обласного центру Закарпаття.

Автором петиції є правник Наталія Майстренко.

"Оскільки, не дивлячись на суспільні запити, звернення, заяви членів громади щодо руйнування забудовником об’єкта культурної спадщини та на заклики для захисту невинноубієнної памятки, повідомлення про кримінальні правопорушення щодо її знищення і наявність навіть вироку у справі приватизації памятки архітектури місцевого значення “Готельно-ресторанний комплекс “Корона” (охоронний №090013), органи державної влади, а саме центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері охорони культурної спадщини (Міністерство культури України), обласна місцева адміністрація, управління культури Закарпатської ОДА та правоохоронні органи бездіють на ниві захисту цієї пам’ятки архітектури, прошу Ужгородську міську раду в особі виконавчого комітету звернутися до суду з позовом про викуп пам’ятки в порядку статті 21 Закону України “Про охорону культурної спадщини", - йдеться в обгрунтуванні петиції.

Збір підписів триватиме до 31 серпня. Для того, аби петицію розглянула міська влада, треба всього 250 підписів тих, хто не змирився з нахабною корупційною аферою по привласненню одного з найкращих об'єктів обласного центру Закарпаття, наслідком якої став інший злочин - руйнування без жодних на те дозвільних документів пам'ятки архітектури місцевого значення, котра, відповідно до чинного законодавства. перебуває під охороною держави.

На привласненні "Корони" організатори крадіжки на чолі з депутатом міськради Іваном Волошиним обкрали місто щонайменше тричі - занизивши щонайменше на десяток мільйонів вартість об'єкту, занизивши його площу при викупі на 1000 квадратних метрів і не вклавши до вересня минулого року 8 млн грн в реконструкцію площі Театральної, як це було передбачено договором купівлі-продажу.

Після руйнування "Корони" вона вже не може бути внесена до реєстру пам'яток, а тому реальні втрати Ужгорода від цього акту вандалізму оцінити важко.

"Друзі, нагадую про можливість вимагати дій від Ужгородської міської ради у передбачений законом спосіб. Приєднуйтесь. Кому важко зареєструватись в особистому кабінеті на сайті Ужгородської міської ради, допомогу можна отримати безпосередньо у приміщенні міської ради, на першому поверсі, праве крило, у представників комунального підприємства, що здійснює підтримку і супровід цієї сторінки в інтернеті. На жаль, поки так. Але ці молоді люди безвідмовно надають допомогу", - пише на своїй сторінці в соціальній мережі Фейсбук автор петиції Н.Майстренко.

При цьому в коментарях до цього повідомлення у Фейсбуку ужгоодці справді скаржаться на неможливість зареєструватися на сайті міськради і зареєструвати у передбачений спосіб свій підпис на підтримку петиції.

"Сьогодні завдяки працівникам міської ради, відповідальним за електронні петиції, змогла підписати одну з петицій. Однак, довелось витратити на це більше двох днів і йти у міську раду, тоді як сервіс передбачає, що ми це можемо робити вдома, чи на роботі з особистого компа. Тому, усім, хто ще не зробив собі особистий кабінет на сайті Ужгородської міської ради, або не зміг авторизуватися для підписання чи реєстрації електронної петиції, міська рада проведе навчання у пятницю (19 серпня) у великій залі виконкому (другий поверх, м.Ужгород, пл.Поштова, 3) о 12 годині 00 хвилин", - повідомила з цього приводу у Фейсбуку адвокат Анастасія Бачинська.

Крім вказаної петиції по "Короні" Н.Майстренко зареєструвала ще одну - "Заходи щодо захисту історичної частини міста Ужгород".

Вона передбачає:

1. Скасувати рішення Ужгородської міської ради щодо передачі у власність земельних ділянок історичного ареалу пам’ятки культурної спадщини “Совине гніздо” по вул. Ракоці 2, Ракоці 4, для використання під тераси.
2. Переглянути Порядок отримання паспортів відкритих літніх майданчиків у м. Ужгороді, що затверджений рішенням Ужгородської міської ради від 07 листопада 2014 року за №1505;
3. Привести у відповідність до порядку отримання паспортів відкритих літніх майданчиків тераси в історичній частині міста;

19 серпня 2016р.

Теги: Корона, петиція, Наталія Майстренко

Коментарі

неволошину 2016-08-24 / 04:10:01
Броді, ти? Далі обслуговуєш годувальника?

неволошин 2016-08-23 / 15:44:26
А може тоді складати петицію,коли відбудує Щоб місто компенсувало свої втрати А то дуже класно получається,взяв за безцінь,наобіцяв,розвалив, а тепер нате розвалюху

закарпатка 2016-08-21 / 19:32:08
Ужгород лише за географією європейський. А по факту - одне з найкорумпованіших міст України.

Ужгородці не дозріли бути європейцями. І наразі не готові навіть дотягтися до рівня сусідів - львів'ян, івано-франківців і т.д.

На жаль :(

Гендальф 2016-08-20 / 13:24:55
Да, стройка на месте разрушенной "Короны" явно будет все дороже и дороже и дороже… А лицо у Бармалея (финансирующего ЭТО;) все добрее и добрее ...

Правникови 2016-08-19 / 18:52:34
"Невинноубиенну пам'ятку" можна видновити! Чого Натка ставить на ний хрест? Чому не виддати назад у державну власнисть?

патріот 2016-08-19 / 17:53:15
Нато, не переживайте, бажаючі вкласти гроші в це місце знайдуться. Потрібен лише відкритий конкурс, а не та прихватизація. яку організував злодій Волошин

ужгородка 2016-08-19 / 17:23:24
Вор должен сидеть в тюрьме (Глеб Жиглов)

До нати 2016-08-19 / 14:26:55
Який популізм Натко! Приходить інвестор, купує за реальні гроші вже місце під корону і вперед!!! Бажаючих вкласти гроші багато, але біда в тому що сама міська влада не зацікавлена тому що треба повертати волошина гроші які роздавав при голосуванні! А сьогодні в отарі (читай міській раді) теж барани рідким виключенням та інший пастух (читай мер)!!!

ната 2016-08-19 / 09:03:14
А чиїм коштом Наталія збираєтьсмя відновити Корону? Чистий популізм

гость 2016-08-19 / 07:55:30


Флуд і перехід на особистості. Коментар видалено. Адмін


НОВИНИ: Соціо

17:28
Графік руху комунальних автобусів в Ужгороді на Великдень
11:04
/ 3
Графік освячення великодніх кошиків у храмах Православної церкви України в Ужгороді
10:59
У Мукачеві також відкрили центр рекрутингу української армії
13:35
Прийшла звістка про загибель на війні з росією Михайла Світлика з Королева
21:39
У "Світі велетнів" у Боздоському парку Ужгорода згорів заколотник Гроджут
16:59
/ 4
В Ужгороді розпочав роботу новий Центр рекрутингу української армії
11:00
/ 1
На Рахівщині 1 травня зустрічатимуть полеглого ще торік у липні Героя Миколу Павлюка з Верхнього Водяного
20:25
/ 1
Зупиняючи московську орду поліг Роман Халус з Розівки Холмківської громади
18:02
В Ужгороді віддали шану полеглому захиснику Івану Бенці
00:08
/ 3
Відновлення 12 місцевих мостів на Закарпатті коштуватиме 896 млн грн
23:01
/ 1
На Закарпатті в 574 закладах загальної середньої освіти 18,1 тис. педагогів навчають 164 тис. учнів – статистика
22:32
/ 1
Стало відомо про загибель на Херсонщині Олега Беци з Берегова, який вважався зниклим безвісти
22:16
У Неліпині на Мукачівщині попрощаються з Євгеном Гуйваном, що помер під час служби
16:26
/ 6
Працівники БЕБ Закарпаття відмовили Оноківську сільраду від "ризикованого" ремонту клубу за 8,8 млн грн
15:43
/ 3
Тячівські депутати через непоінформованість виступили проти розширення Карпатського біосферного заповідника
13:34
У Квасах на Рахівщині на будинку згоріли 3 електролічильники, у Топчині на Тячівщині – прибудова і дах будинку, у Тячеві – котельня
13:01
В Ужгороді минулого тижня народилося 52 малюки, а в Мукачеві – 38
11:20
/ 1
В Ужгороді у вівторок попрощаються з полеглим захисником Іваном Бенцою
21:58
/ 4
Захищаючи Україну від московської навали поліг Віталій Павлюк з Тячева
16:21
У Пастілках Дубриницько-Малоберезнянської громади попрощалися з Юрієм Карпинцем, який майже рік вважався зниклим безвісти
11:03
/ 2
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 9
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 10
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
» Всі новини