Колоритний фестиваль вина у Середньому не обійшовся без бійки (ФОТО)

Її, як не парадоксально, започаткували бійці охоронної фірми з обласного центру, котрих організатори найняли, аби вони разом з правоохоронцями забезпечували громадський порядок.

Колоритний фестиваль вина у Середньому не обійшовся без бійки (ФОТО)

Однак, уже пообіді першого дня свята особи в камуфляжах ходили між господарями та численними гостями дійства “під мухою”, з помутнілими очима. Після півночі “градус” в охоронців досяг апогею, забаглося адреналіну. От вони і влаштували потасовку з місцевими, котрі теж доклалися до стакана. Довелося о 2-ій годині ночі піднімати на ноги селищного голову, щоб той втихомирив забіяк.

Сам же фестиваль був надзвичайно колоритним, насичений різними цікавими програмами, атракціонами, майстер-класами, розіграшами і, звісно, дегустацією вин та наїдків.

Порадували гості зі Словаччини, Румунії та Угорщини, які привезли в Середнє найкращі доробки власних вин: біля їх наметів завжди було людно, тут охоче зупинялись як закарпатці, так і туристи з інших регіонів України.

“Мені дуже смакували місцеві, так і закордонні напої,- сказав співвласник мережі супермаркетів “Базелік” з Рівного Анатолій.- Дуже хотілося б знайти тут партнерів, які б поставляли до нашого міста такий добротний товар.”

Сподобались закарпатські та вина з Румунії і землякам нашого співрозмовника Івану та Оксані з м.Дубно Рівненської області, котрі приїхали в Середнє спеціально, щоб скуштувати ігристі напої. Упродовж двох днів фесту з-поміж місцевих виноробів найбільше відвідувачів зупинялось біля шатрів тячівця Дмитра Марини, який вирощує виноград в берегівському Мужієві, та майстра з мукачівського Дерцена Руслана Ороса. До слова, напої останнього причарували колегиню – журналістку з Криму Віру Левкович, яка приїхала в гості до ужгородських друзів Наталії та Євгена - вирішили разом навідатись на фест. Не обминали шанувальники хорошого винця й намет агро-промислової фірми “Леанка”, де пропонувались фірмове “Середнянське”, “Каберне”, “Гроно Закарпаття”, “Столове біле”, “Іршавське” тощо. Директор підприємства Юрій Шестаков особисто розповідав гостям про достоїнства вин, що вирощує й розливає АПФ.

Справжньою родзинкою і відкриттям свята стали напої румунських та словацьких виноробів. Ференц Коллош та Георгій Бостан, який раніше жив і працював технологом у Кишиневі, Дан Кабушану з чарівною дружиною Кармен привезли з Сату-Марського повіту справжні шедеври: королівську та білу леанку, рейнський рислінг, жовтий мускат, італійський рислінг тощо. Дивували добірними напоями і словаки – Яна Дюрікова з напарницею Маргаретою Грегановою, Діана та Тібор Крушіцкі, Петер Боднар з милою Габріеллою Бордаш з Віннічків, які разом зі студентами Свалявського технологічного коледжу обробляють в Середньому 3-гектарну дослідну ділянку: вирощують і доглядають тут ними ж висаджену лозу.

Полонила всіх насичена й різноманітна концертна програма – чого тільки в ній не було. І колоритні виступи малечі, й оригінальні номери від місцевих аматорів та сусідів з Худльова, народні пісні та танці від знаних “Карічки” та “Нашої файти” зі Сторожниці, незвична інтерпретація українських композицій у стилі бінг-бокс від гурту “Flaing Swan” з Луганщини, задушевні мініатюри від арт-студії “Небо”, жарти та співи вихованців Свалявського технологічного коледжу, феєричний вихід на сцену гурту-оркестру радості “Ватага”, де заворожував виконанням ведучий концерту, відомий шоу-мен, телеведучий і гуморист Олександр Мерявчик.

Учасників дійства тепло вітали зі сцени керівники Ужгородських районних ради Руслан Чорнак та державної адміністрації - Анатолій Синишин, консул Генерального консульства Словаччини в Ужгороді Яна Дворецька, директор департаменту освітніх та культурних закладів повіту Сату-Маре Брігітта Моніка Нодь, Середнянський селищний голова Емеріх Кріцкий, організатор проекту Леся Носенко. В торжествах взяли також участь Генеральний консул Угорщини в Берегові Ендре Саліпскі, угорський консул з Ужгорода Ференц Варга, аташе з економічних питань Угорщини Золтан Сокач.

У неділю розважали присутніх народний вокально-хореографічний колектив “Словенка”, угорський ансамбль “Чіпкейш”, чоловічий хор “Карпатські голоси” з Оноківців, академічний Закарпатський народний хор, соліст Владислав Товтин, який подарував румунським гостям навіть пісню на їхній мові, багато інших виконавців.

Завершував свято мега-популярний закарпатський гурт “Рокаш”, який співав і танцював разом з аудиторією з парасольками. Бо майже обидва дня в Середньому накрапав дощик. Та незважаючи на вологу погоду, фестиваль вин “Троянда Карпат” вписав свою яскраву сторінку в історію подібних свят на Закарпатті.

16 травня 2016р.

Теги: фестиваль, вино, Середнє

Коментарі

Серидняниць Я 2016-05-22 / 14:51:07
Легіон то не охрана а ЦИГАНСЬКО АРМЯНСЬка УЗбекободібна Х Р Е Н Ь.А ЩЕф ТАКОЖЕ СЛАБО УМНІЙ,.....

НОВИНИ: Соціо

10:50
Великоднє привітання предстоятеля ПЦУ Блаженнішого Митрополита Епіфанія
21:41
/ 1
"Вітаю вас усіх зі святом Христової перемоги", – глава УГКЦ у Великодньому привітанні
19:34
На словацькому пункті пропуску "Вишнє Нємецьке" вийшов з ладу сканер, пропуск вантажівок зупинено
19:04
/ 20
Перелік парафій МГКЄ, які святкують Великдень з усією Україною 5 травня
15:52
/ 9
Верховний Суд визнав незаконним будівництво вітряків на Боржаві на Закарпатті
17:28
Графік руху комунальних автобусів в Ужгороді на Великдень
11:04
/ 3
Графік освячення великодніх кошиків у храмах Православної церкви України в Ужгороді
10:59
У Мукачеві також відкрили центр рекрутингу української армії
13:35
Прийшла звістка про загибель на війні з росією Михайла Світлика з Королева
21:39
У "Світі велетнів" у Боздоському парку Ужгорода згорів заколотник Гроджут
16:59
/ 4
В Ужгороді розпочав роботу новий Центр рекрутингу української армії
11:00
/ 1
На Рахівщині 1 травня зустрічатимуть полеглого ще торік у липні Героя Миколу Павлюка з Верхнього Водяного
20:25
/ 1
Зупиняючи московську орду поліг Роман Халус з Розівки Холмківської громади
18:02
В Ужгороді віддали шану полеглому захиснику Івану Бенці
00:08
/ 3
Відновлення 12 місцевих мостів на Закарпатті коштуватиме 896 млн грн
23:01
/ 1
На Закарпатті в 574 закладах загальної середньої освіти 18,1 тис. педагогів навчають 164 тис. учнів – статистика
22:32
/ 1
Стало відомо про загибель на Херсонщині Олега Беци з Берегова, який вважався зниклим безвісти
22:16
У Неліпині на Мукачівщині попрощаються з Євгеном Гуйваном, що помер під час служби
16:26
/ 6
Працівники БЕБ Закарпаття відмовили Оноківську сільраду від "ризикованого" ремонту клубу за 8,8 млн грн
15:43
/ 3
Тячівські депутати через непоінформованість виступили проти розширення Карпатського біосферного заповідника
13:34
У Квасах на Рахівщині на будинку згоріли 3 електролічильники, у Топчині на Тячівщині – прибудова і дах будинку, у Тячеві – котельня
13:01
В Ужгороді минулого тижня народилося 52 малюки, а в Мукачеві – 38
11:20
/ 1
В Ужгороді у вівторок попрощаються з полеглим захисником Іваном Бенцою
21:58
/ 4
Захищаючи Україну від московської навали поліг Віталій Павлюк з Тячева
16:21
У Пастілках Дубриницько-Малоберезнянської громади попрощалися з Юрієм Карпинцем, який майже рік вважався зниклим безвісти
» Всі новини