Генконсул Словаччини на Закарпатті розповіла про відпочинок дітей зі Сходу та реабілітацію українських військовиків за кордоном

У ході робочої поїздки на Закарпаття заступник міністра молоді та спорту України з питань європейської інтеграції Микола Мовчан разом із заступником голови ОДА Михайлом Рівісом провів зустріч з Генеральним консулом Словацької Республіки у м.Ужгород Янковою Буріановою.

Генконсул Словаччини на Закарпатті розповіла про відпочинок дітей зі Сходу та реабілітацію українських військовиків за кордоном

Насамперед Микола Мовчан подякував словацькому дипломату за активну участь у XVII Всеукраїнській спартакіаді серед збірних команд державних службовців України, яка вже на етапі завершення в Ужгороді. Він підкреслив, що це дійсно потужний захід, який зібрав майже чотири сотні представників держустанов із 17 областей України, аби продемонструвати, що спорт та активний відпочинок - невід’ємна частина життя чиновників. Урядовець зауважив, що вперше в історії до участі в цьому заході запрошені в якості почесних гостей та учасників іноземні дипломатичні представництва в Україні, команди з міст Пряшева та Кошице Словацької Республіки.

У свою чергу Михайло Рівіс відзначив очільницю дипломатичного відомства, як таку, котра активно допомагає в організації відпочинку дітей з Донбасу та оздоровленню бійців АТО. Пані Янка Буріанова подякувала керівництву краю та запевнила у подальшій тісній співпраці. Вона принагідно нагадала, що українських діток з буремного сходу на відпочинок, у рамках програми надання Україні гуманітарної допомоги з боку Словаччини, запросив Голова Національної Ради (парламенту) Словаччини Петер Пеллегріні під час офіційної зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом України в Словаччині Олегом Гаваші.

 «Відтак маленькі українці зі сходу відпочивали у рекреаційному центрі парламенту Словацької Республіки, - поділилася пані Буріанова. -  Для них влаштували цікаві екскурсії угорськими містами, походи в Татри та насичену пізнавальними заходами розважальну програму. Після відвідин нашої країни дітки особисто дякували за теплий прийом та гарні враження про європейську країну. Адже більшість маленьких мандрівників із Сєвєродонецька, Луганська, Старобільська вперше у житті вибралися не лише за кордон України, але й власного місця проживання. Також у поїздках взяли участь і діти-переселенці з окупованих сепаратистами територій».

Словацький Генконсул також розповіла про програму гуманітарної допомоги, яку надає Словаччина нашій країні. «У рамках Міжнародної Асоціації Підтримки України включена можливість реабілітації тих військовослужбовців, які були поранені під час збройного конфлікту на сході країни. Медичні працівники госпіталів, в яких поранені проходили курс лікування, відібрали бійців, яким необхідна реабілітація такого роду, і направили в словацький пансіонат «Граніт». Проект фінансується з коштів уряду Словацької Республіки, призначених для гуманітарної допомоги », - зазначила очільниця дипвідомства.

На завершення Михайло Рівіс подякував за гуманітарні вантажі, сформовані Урядом Словацької Республіки для українських військовослужбовців. Відтак, військовим частинам  передано ліки, теплі речі та спорядження, обладнання для польових кухонь та багато іншого, що потребують бійці, повідрмили у прес-службі Закарпатської ОДА.

25 вересня 2015р.

Теги: реабілітація, генконсул, Словаччина

НОВИНИ: Соціо

23:45
Українська мова у шкільництві на Закарпатті австро-угорського періоду (ДОКУМЕНТ)
21:00
"Хуліганки" з циганського табора в Оноку вибачилися за свої дії біля ТЦК у Виноградові, а інші учасники безчинств власноруч полагодили ворота
10:50
Великоднє привітання предстоятеля ПЦУ Блаженнішого Митрополита Епіфанія
21:41
/ 1
"Вітаю вас усіх зі святом Христової перемоги", – глава УГКЦ у Великодньому привітанні
19:34
На словацькому пункті пропуску "Вишнє Нємецьке" вийшов з ладу сканер, пропуск вантажівок зупинено
19:04
/ 30
Перелік парафій МГКЄ, які святкують Великдень з усією Україною 5 травня
15:52
/ 10
Верховний Суд визнав незаконним будівництво вітряків на Боржаві на Закарпатті
17:28
Графік руху комунальних автобусів в Ужгороді на Великдень
11:04
/ 3
Графік освячення великодніх кошиків у храмах Православної церкви України в Ужгороді
10:59
У Мукачеві також відкрили центр рекрутингу української армії
13:35
Прийшла звістка про загибель на війні з росією Михайла Світлика з Королева
21:39
У "Світі велетнів" у Боздоському парку Ужгорода згорів заколотник Гроджут
16:59
/ 4
В Ужгороді розпочав роботу новий Центр рекрутингу української армії
11:00
/ 1
На Рахівщині 1 травня зустрічатимуть полеглого ще торік у липні Героя Миколу Павлюка з Верхнього Водяного
20:25
/ 1
Зупиняючи московську орду поліг Роман Халус з Розівки Холмківської громади
18:02
В Ужгороді віддали шану полеглому захиснику Івану Бенці
00:08
/ 3
Відновлення 12 місцевих мостів на Закарпатті коштуватиме 896 млн грн
23:01
/ 1
На Закарпатті в 574 закладах загальної середньої освіти 18,1 тис. педагогів навчають 164 тис. учнів – статистика
22:32
/ 1
Стало відомо про загибель на Херсонщині Олега Беци з Берегова, який вважався зниклим безвісти
22:16
У Неліпині на Мукачівщині попрощаються з Євгеном Гуйваном, що помер під час служби
16:26
/ 6
Працівники БЕБ Закарпаття відмовили Оноківську сільраду від "ризикованого" ремонту клубу за 8,8 млн грн
15:43
/ 3
Тячівські депутати через непоінформованість виступили проти розширення Карпатського біосферного заповідника
13:34
У Квасах на Рахівщині на будинку згоріли 3 електролічильники, у Топчині на Тячівщині – прибудова і дах будинку, у Тячеві – котельня
13:01
В Ужгороді минулого тижня народилося 52 малюки, а в Мукачеві – 38
11:20
/ 1
В Ужгороді у вівторок попрощаються з полеглим захисником Іваном Бенцою
» Всі новини