Історія дівчинки із закарпатського Воловця, хворобу якої не помічали медики, шокувала Україну (ВІДЕО)

Історія 11-річної дівчинки із закарпатського селища Воловець шокувала Україну. Дитину з вродженим генетичним захворюванням районні лікарі роками не помічали. Тим часом хвороба прогресувала. Дівчинка отримала шанс на життя тільки після участі в програмі "Говорить Україна" на каналі "Україна".

Історія дівчинки із закарпатського Воловця, хворобу якої не помічали медики, шокувала Україну (ВІДЕО)

Марія Чорней з народження страждає на нейро-фіброматоз - рідкісне генетичне захворювання. Хребет деформується і тисне на внутрішні органи. В Україні оперувати дитину не беруться.

 

"Це не сколіоз банальний, який можна прооперувати і дитина здорова. Сама хвороба спадкова. Вона нікуди не дінеться, прогресування хвороби все одно є. Якщо знайдуться ортопеди, вони просто стабілізують цей стан хребта, в якому він є, щоб далі з ростом дитини не прогресувала ", - говорить Юрій Дем'ян, завідувач дитячим ортопедо-травматологічним відділенням обласної дитячої лікарні.

За все життя Марічка проходила профілактичні курси зміцнення м'язів всього двічі. Повноцінне медичне обстеження дівчинці провели після ефіру програми "Говорить Україна". Колектив і ведучий Олексій Суханов взяли шефство над дитиною. Зараз Марічка вже тиждень в Мукачівській лікарні. Правда, відвідувачів у неї небагато.

Благодійний фонд "Промінець надії" допоміг зібрати вже більше 120 тисяч грн. Ізраїльські медики готові прооперувати Марічку. Вартість операції - 28 тисяч доларів. Сім'я розраховує тільки на благодійників - власними силами зібрати таку суму - нереально.

Після розмови Олексія Суханова з сільським головою в бюджеті знайшлися кошти на нове ліжко зі спеціальним ортопедичним матрацом.

"Я дуже задоволений сьогоднішнім днем. По-перше, голова сільради нам пообіцяв, що завтра він купить ліжко і новий матрац. Це дуже важливо. Лікар, який спостерігає за Марійкою, пообіцяв, що вже завтра почне з'ясовувати питання з приводу безкоштовної путівки", - зазначив Олексій Суханов, ведучий програми "Говорить Україна".

Телеведучий обіцяє і надалі стежити за успіхами дитини. Тим часом, на підставі матеріалів, зібраних журналістами програми "Говорить Україна", міліція почала кримінальне провадження. З'ясовують, чи була вина медиків та соціальних працівників у тому, що дівчинці своєчасно не надали медичну допомогу.

История 11-летней девочки из закарпатского поселка Воловец шокировала Украину. Ребенка с врожденным генетическим заболеванием районные врачи годами не замечали. Между тем болезнь прогрессировала. Девочка получила шанс на жизнь только после участия в программе "Говорит Украина" на канале "Украина".

Маша c рождения страдает нейро-фиброматозом – редким генетическим заболеванием. Позвоночник деформируется и давит на внутренние органы. В Украине оперировать ребенка не берутся.

"Это не сколиоз банальный, который можно прооперировать, и ребенок здоров. Сама болезнь наследственная. Она никуда не денется, прогрессирование болезни все равно есть. Если найдутся ортопеды, они просто стабилизируют это состояние позвоночника в котором он есть, чтобы дальше с ростом ребенка не прогрессировала", – говорит Юрий Демьян, заведующий детским ортопедо-травматологическим отделением областной детской больницы.

За всю жизнь Маша проходила профилактические курсы укрепления мышц всего дважды. Полноценное медицинское обследование девочке провели после эфира программы "Говорит Украина". Коллектив и ведущий Алексей Суханов – взяли шефство над ребенком. Сейчас Маша уже неделю в Мукачевской больнице. Правда, посетителей у нее немного.

Благотворительный фонд "Лучик надежды" помог собрать уже более 120 тысяч грн. Израильские медики готовы прооперировать Машу. Стоимость – 28 тысяч долларов. Семья рассчитывает только на благотворителей – собственными силами собрать такую сумму – нереально.

После разговора Алексея Суханова с сельским головой – в бюджете нашлись средства на новую кровать со специальным ортопедическим матрасом.

"Я очень доволен сегодняшним днем. Во-первых, глава сельсовета нам пообещал, что завтра он купит кровать и новый матрац. Это очень важно. Врач, который наблюдает за Марийкой, пообещал, что уже завтра начнет выяснять вопрос по поводу бесплатной путевки", – отметил Алексей Суханов, ведущий программы "Говорит Украина".

Телеведущий обещает – и в дальнейшем следить за успехами ребенка. Между тем, на основании материалов, собранных журналистами программы "Говорит Украина", милиция начала уголовное производство. Выясняют – была ли вина медиков и социальных работников в том, что девочке своевременно не оказали медицинскую помощь.

Эту и другие новости вы можете посмотреть в выпуске информационной программы "События" на канале "Украина".

27 травня 2015р.

Теги: нейро-фіброматоз, Воловець

Коментарі

Я 73 2015-05-27 / 15:49:46
А ви не знаєте що за лікарі в Закарпатті!? Куплений диплом, куплене місце роботи, в голові - полова. Лікарі Мукачівської обласної дитячої лікарні йдучи на роботу думають скільки вони сьогодні зароблять, а не кому допоможуть.

Віка С. 2015-05-27 / 09:08:20
за ребро таких врачів вішати! сволочі! слів нема! як не помічали...

НОВИНИ: Соціо

11:03
/ 2
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 9
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 10
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 2
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
/ 1
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
» Всі новини