Кам'янець-Подільський може стати для Ужгорода взірцем в плані функціонування громадського транспорта - Пересоляк

24 квітня 2015 року голова Громадської ради при Ужгородській міській раді Олександр Пересоляк відвідав одне з найдавніших міст України - Кам’янець-Подільський Хмельницької області, яке славиться своєю стародавньою фортецею, а тепер і прогресивними технологіями у розвитку пасажирського транспорту, наданні населенню адміністративних і комунальних послуг.

Кам

Кам’янець-Подільський є містом з населенням понад 102 000 мешканців, найдовший маршрут міського автобуса сягає 25 кілометрів, одночасно у місті курсує близько 160 автобусів близько 100 перевізників, вартість проїзду становить 3,5 гривні.

Так, міською радою Кам’янець-Подільського запроваджено на практиці системуGPS-спостереження на міському пасажирському транспорті, яка працює близько двох років.

Як зазначив заступник міського голови Кам’янець-Подільського Сергій Бабій, «після встановлення GPS-спостереження ми почали реально управляти процесами перевезень».

Начальник відділу пасажирських перевезень Сергій Дергунов повідомив, що саме на підставі звітів системи GPS-спостереження з декількома перевізниками були розірвані договори на перевезення, що дисциплінувало інших працювати чітко у відповідності з графіками перевезень пасажирів та дотримуватись усіх умов укладених договорів. Керівник відділу також повідомив, що у туристичному місті автобуси повинні ходити чітко за графіками та бути охайними. Роботу GPS-спостереження продемонстрував Ігор Янчук, заступник начальника відділу.

Сергій Дергунов, Олександр Пересоляк, Ігор Янчук та Сергій Бабій

Наразі за дотриманням якості перевезень у всьому місті стежить сам відділ пасажирських перевезень у складі всього-на-всього двох працівників, а витрати для перевізників на утримання такої системи GPS-спостереження становлять близько 45 гривень з одного автобуса на місяць. Окрім того, перед проведенням чергового конкурсу у Кам’янець-Подільському із проведенням громадських слухань були оптимізовані усі маршрути. Плановані маршрути були візуалізовані на мапі і вивішені для прийняття пропозицій від мешканців. Для висновків про результати обстеження пасажиропотоку було запрошено ліцензованих фахівців, які провели обстеження пасажиропотоку на усіх маршрутах, опрацювали статистичну інформацію, надали рекомендації щодо протяжності, регулярності, наповнюваності маршрутів.

До прикладу, в Ужгороді за якістю пасажирських перевезень слтежить спеціальне комунальне підприємство «Служба пасажирських перевезень» із штатом близько 10 працівників, яке, до того, ж отримує за свою роботу понад 200 грн. із кожного автобуса. Різниця відчутна.

Однак, окрім введення системи GPS-спостереження на міському пасажирському транспорті у Кам’янець-Подільського наявні й інші прогресивні речі, зокрема, у місті  створена комісія за виконанням умов договору перевізниками міста. 

У Кам’янець-Подільському досягнуто  прозорості у наданні адміністративних послуг (і у прямому, і переносному сенсі): скляні кабінети у центрі надання адміністративних послуг та у депутатській кімнаті (кімната місцевого депутата для прийому громадян і для звітів), що дає можливість спостерігати у будь-який момент часу за роботою чиновників, дисциплінує надавача послуг, знімає потенційні скарги одержувачів адміністративних послуг.

Також у місті взяли курс на поступову заміну асфальтобетонного покриття на бруківку, що дає змогу економити значні суми на ремонтах доріг та фарбуванні і оновленні дорожньої розмітки.

Таким чином, місто Кам’янець-Подільський за рахунок своєї працьовитості, наполегливості та патріотизму запроваджує інноваційні технології та перетворюється на європейське місто.

Закономірно винаикає питання: чому Ужгород, який безпосередньо наближений до Європи, «пасе задніх»? Які ж перепони існують для розквіту нашого міста? Можливо, банальне небажання чиновників відмовитися від старих напрацьованих корупційних схем?

На думку Громадської ради, лише рішуча та принципова позиція громадськості може змінити ситуацію в нашому місті на краще…

 

27 квітня 2015р.

Теги: транспорт, GPS-спостереження

Коментарі

I am 2015-04-27 / 09:28:09
Для Ужгорода взірцем має бути як мінімум Ніредьгаза...

НОВИНИ: Соціо

21:41
"Вітаю вас усіх зі святом Христової перемоги", – глава УГКЦ у Великодньому привітанні
19:34
На словацькому пункті пропуску "Вишнє Нємецьке" вийшов з ладу сканер, пропуск вантажівок зупинено
19:04
/ 18
Перелік парафій МГКЄ, які святкують Великдень з усією Україною 5 травня
15:52
/ 9
Верховний Суд визнав незаконним будівництво вітряків на Боржаві на Закарпатті
17:28
Графік руху комунальних автобусів в Ужгороді на Великдень
11:04
/ 3
Графік освячення великодніх кошиків у храмах Православної церкви України в Ужгороді
10:59
У Мукачеві також відкрили центр рекрутингу української армії
13:35
Прийшла звістка про загибель на війні з росією Михайла Світлика з Королева
21:39
У "Світі велетнів" у Боздоському парку Ужгорода згорів заколотник Гроджут
16:59
/ 4
В Ужгороді розпочав роботу новий Центр рекрутингу української армії
11:00
/ 1
На Рахівщині 1 травня зустрічатимуть полеглого ще торік у липні Героя Миколу Павлюка з Верхнього Водяного
20:25
/ 1
Зупиняючи московську орду поліг Роман Халус з Розівки Холмківської громади
18:02
В Ужгороді віддали шану полеглому захиснику Івану Бенці
00:08
/ 3
Відновлення 12 місцевих мостів на Закарпатті коштуватиме 896 млн грн
23:01
/ 1
На Закарпатті в 574 закладах загальної середньої освіти 18,1 тис. педагогів навчають 164 тис. учнів – статистика
22:32
/ 1
Стало відомо про загибель на Херсонщині Олега Беци з Берегова, який вважався зниклим безвісти
22:16
У Неліпині на Мукачівщині попрощаються з Євгеном Гуйваном, що помер під час служби
16:26
/ 6
Працівники БЕБ Закарпаття відмовили Оноківську сільраду від "ризикованого" ремонту клубу за 8,8 млн грн
15:43
/ 3
Тячівські депутати через непоінформованість виступили проти розширення Карпатського біосферного заповідника
13:34
У Квасах на Рахівщині на будинку згоріли 3 електролічильники, у Топчині на Тячівщині – прибудова і дах будинку, у Тячеві – котельня
13:01
В Ужгороді минулого тижня народилося 52 малюки, а в Мукачеві – 38
11:20
/ 1
В Ужгороді у вівторок попрощаються з полеглим захисником Іваном Бенцою
21:58
/ 4
Захищаючи Україну від московської навали поліг Віталій Павлюк з Тячева
16:21
У Пастілках Дубриницько-Малоберезнянської громади попрощалися з Юрієм Карпинцем, який майже рік вважався зниклим безвісти
11:03
/ 2
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
» Всі новини