Закарпаття: Через підготовчі курси — до майбутньої професії

Початок нового навчального року для випускників середніх шкіл є й часом глибоко осмисленого вибору майбутнього життєвого шляху. Допомогти в цьому ставлять за мету регіональні очно-заочні курси довузівської підготовки Київського міжнародного університету в м. Свалява — про що наша розмова з їх директором, доцентом Георгієм ТИДІРОМ.

— Георгію Петровичу, що собою являє в структурі вищої школи України Київський міжнародний університет?


— Серед вищих навчальних закладів України він має добру славу. Судіть самі: основною метою діяльності є підготовка національної політичної, економічної, наукової еліти України. Пріоритетами університету є освіта і творчість, професіоналізм і культура, патріотизм і толерантність. Погодьтеся, наскільки це важливо для нашої держави, яка стрімко входить у Європейську спільноту, стоїть на порозі до Світової торговельної організації.

— А якщо говорити про специфіку університету...


— Специфіка освітнього процесу в Київському міжнародному університеті полягає в 'рунтовній цілеспрямованій підготовці фахівців різних галузей, які будуть представляти інтереси України й за кордоном. Тому однією із суттєвих переваг КиМУ є вивчення іноземних мов — у переліку їх аж 23. Викладання проводиться двома мовами: українською та англійською. Випускники університету одержують диплом про вищу освіту державного зразка і міжнародний сертифікат ІНКОРВУЗ— ЮНЕСКО, що дає їм можливість продовжити навчання та працювати за фахом у провідних країнах світу.

— Яким спеціальностям навчають у КиМУ?


— 4 інститути, 3 факультети університету готують фахівців з 14 спеціальностей. Інститут міжнародних відносин відкриває можливості глибокого засвоєння міжнародного права та набути фах юриста-

міжнародника, стати спеціалістом з міжнародних економічних відносин, країнознавства, міжнародної інформації, бізнесу. Інститут журналістики та телемистецтва готує кореспондентів, радіо-і тележурналістів, журналіс-тів-міжнародників, телере-портерів, ведучих, операторів телепрограм тощо. В інституті лінгвістики навчаються філологи, викладачі двох іноземних мов і зарубіжної літератури, перекладачі. У переліку юридичного інституту: правознавство (фахівець у галузі державно-правової, господарсько-правової, митно-правової, слідчо-кримінальної, судово-прокурорської, адвокатської діяльності тощо). Факультет психології та соціально-психологічних наук готує викладачів психології, психологів-консультан-тів. Економічний факультет мае"спеціалізації: менеджмент організації, економіка підприємства та міжнародна економіка. Медичний факультет навчає спеціалістів з ліку-

вальної справи, стоматології та фармації.

— Георгію Петровичу, розкажіть про підготовчі курси.

— З метою поглиблення, систематизації знань випускників шкіл та середніх спеціальних навчальних закладів створено мережу курсів центру довузівської підготовки КиМУ.

Регіональні підготовчі курси у м. Свалава діють з вересня 1996 року, за цей час їх закінчили 204 абітурієнти. Результати тестових випробувань показали, що більшість випускників одержали високий рівень знань з базових і профільних дисциплін та спецкурсів, які викладались на підготовчих курсах. А це стало передумовою успішного навчання за обраними напрямами інститутів та факультетів КиМУ, а також Закарпатського державного, Ужгородського національного університетів. Слухачі наших курсів мають пріоритетне право для вступу до київських престижних вузів — Національного університету ім. Шевченка, медичного університету ім. Богомольця, Національного економічного університету ім. Гетьмана, а також Харківської та Одеської юридичних академій, Львівського нацуні-верситету ім. Франка.

— Де працевлаштову-ються випускники університету?

— Для прикладу: наша випускниця Едіта Галас стала викладачем англійської і. шведської мов цього вищого навчального закладу. Колишній випускник Ігор Молнар по закінченні Київського медичного університету нині є працівником цього прославленого вузу. Лише у Київському міжнародному університеті студіюють 17 недавніх слухачів курсів довузівської підготовки у Сваляві.

— В якому режимі працюють курси, зокрема, у Сваляві?

— У даний час керівництво та педагогічний колектив проводять роботу щодо залучення нових слухачів на новий навчальний рік. Тижневе навантаження на курсах становить дві або три пари у суботу і неділю. Маємо філії в Ужгороді і Тячеві. Педагогічний колектив під час занять особливу увагу звертає на такі навчальні предмети: українська мова, українська література, основи журналістики, історія України, всесвітня історія, політична географія, основи правознавства, людина і суспільство, основи економіки, іноземні мови. До викладання залучено досвідчених педагогів.     '

Навчання на підготовчих курсах триває з жовтня по червень. По закінченні їх слухачі зараховуються до складу студентів КиМУ поза конкурсом за результатами дострокових вступних випробувань та знижкою в оплаті на 10 відсотків.

Детальніше про умови навчання можна
довідатись за адресою: м. Свалява, вул. Духновича, 6, кім. 209, телефон 2-34-88.

Розмовляв Ростислав Буняк, студент II курсу відділення журналістики УжНУ
04 жовтня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

11:43
У п'ятницю в Ужгороді попрощаються з полеглим Героєм Тарасом Гаврішем
11:28
Системи супутникового інтернет-звʼязку Gilat SkyEdge, які виробляє в Ужгороді завод Jabil Circuit, масово імпортуються в росію – "Слідство.Інфо"
11:07
У Негрові Мукачівської громади прощатимуться з полеглим Героєм Миколою Батриним
19:00
/ 5
В Ужгороді суд підтримав "владний" "дерибан" понад 1 га землі із зеленими насадженнями на Кримській
16:24
/ 7
В оперативному командуванні "Захід" відреагували на заяву ФК "Хуст" щодо затримання футболіста
15:12
/ 36
Папа Франциск призначив очільником Мукачівської греко-католицької єпархії Теодора Мацапулу
11:44
/ 1
На Донеччині поліг Віталій Мацола з Лазів Тячівської громади
00:15
/ 1
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Юрієм Семиряжком
22:11
Плюси, мінуси й підводні камені річки Тиса. Відеорепортаж із берегів "Стікса для ухилянтів"
12:05
Учора в Тисі знайшли тіла ще 3-х потопельників, що не добралися до Румунії
11:58
/ 2
В Ужгороді завтра попрощаються із Євгеном Белкіним
21:14
На Закарпатті житель Золотоноші хотів потрапити до Румунії в спідниці, з перукою та паспортом сестри
20:14
/ 1
На війні з росією поліг Василь Головчак з Міжгір'я
19:53
У словацькому ПП "Вишнє Нємецьке" полагодили сканер і відновили пропуск вантажівок
09:18
/ 3
В Ужгороді у вівторок попрощаються із полеглим захисником Юрієм Семиряжком
23:45
/ 1
Українська мова у шкільництві на Закарпатті австро-угорського періоду (ДОКУМЕНТ)
21:00
/ 5
"Хуліганки" з циганського табора в Оноку вибачилися за свої дії біля ТЦК у Виноградові, а інші учасники безчинств власноруч полагодили ворота
10:50
Великоднє привітання предстоятеля ПЦУ Блаженнішого Митрополита Епіфанія
21:41
/ 1
"Вітаю вас усіх зі святом Христової перемоги", – глава УГКЦ у Великодньому привітанні
19:34
На словацькому пункті пропуску "Вишнє Нємецьке" вийшов з ладу сканер, пропуск вантажівок зупинено
15:52
/ 14
Верховний Суд визнав незаконним будівництво вітряків на Боржаві на Закарпатті
14:04
/ 56
Перелік парафій МГКЄ, які святкують Великдень з усією Україною 5 травня
17:28
Графік руху комунальних автобусів в Ужгороді на Великдень
11:04
/ 3
Графік освячення великодніх кошиків у храмах Православної церкви України в Ужгороді
10:59
У Мукачеві також відкрили центр рекрутингу української армії
» Всі новини