Формальною причиною кривавого побоїща на фестивалі гентешів стала позичена сокира

Подробиці кривавого побоїща на Закарпатті

Формальною причиною кривавого побоїща на фестивалі гентешів стала позичена сокира

Як уже повідомлялося, після фестивалю різників у Гечі почалося справжнє криваве побоїще із застосуванням пневматичної зброї. Усе розпочалося так – захмеліла компанія молодиків з Мукачева «позичила» сокиру в одного з учасників конкурсу й не повертала її. Господарю довелося силою відбирати інструмент.

При цьому виникла і словесна перепалка. Присутній на місці дільничний інспектор угамував сторони – всі розійшлися. Гадали, на цьому конфлікт вичерпано. Проте хлопці «в тонусі» були іншої думки. Вони викликали на підмогу знайомих «братків» і вже разом із ними пішли «карати» кривдника. Видно, до «акції» готувалися, бо мали битки, гумові молотки, а далі те, що траплялося під руки: палиці, сокири, кілки тощо.

Трощили все і всіх. Спочатку побили тих, хто знаходився в наметі Віктора Поганя, власника «сокири війни». Серйозно постраждали ні в чому не винні люди, які випадково опинилися на той час у шатрі. Так, травму черепа отримав брат мера словацького містечка Надьмадь Вінце. Ці чоловіки приїхали на свято з сусідньої держави як почесні гості. Із проламаною головою та ребрами, струсом мозку, сильними ушкодженнями лівої руки доставили до лікарні знаного на Закарпатті адвоката Віктора Ілляшевича.

– Це були не люди, а якісь дикі звірі, – розповів «Карпатському об’єктиву» потерпілий. – Вони шматували всіх підряд, навіть уже лежачих. Ми обов’язково доведемо справу до суду: винних у такому знущанні треба суворо покарати.

Разом з юристом до медустанови того вечора завезли ще 10 осіб. Троє з них – це студенти з Ужгорода, котрі допомагали команді Віктора Поганя. Слава з важкою травмою голови ще й зараз у реанімації. Інший, Василь, зі струсом мозку та забитим правим оком лежить у палаті разом з Ілляшевичем. Третього після надання медичної допомоги відпустили додому, як і решту постраждалих. Тепер у лікарні залишилися чотири особи з 11 госпіталізованих того вечора, серед них і Віктор Погань. Його, кремезного за фактурою чоловіка, битками та палицями не вдавалося повалити на землю, тому нападники застосували пневматичну зброю.

– Загалом прозвучало п’ять пострілів, – каже поранений. – Три з них поцілили в мене: одна куля в ділянку серця, друга – в живіт, третя – в ногу.

– Коли чоловіка зрештою збили з ніг, – розповідає очевидець події Іштван, що живе на околиці Гечі й вибіг з дому на постріли, – його почали щедро «частувати» ще й кийками та ногами, аж поки той не скотився в придорожню канаву. Потім частина нападників «переключилася» на транспортні засоби, що припаркувалися поруч. Ущент розбили битками «Сітроен» (той належав Віктору), дісталося й іншим автомобілям.

З корінних мешканців Гечі постраждав лише один чоловік – Йожеф Сухан, якому ззаду вдарили по лівому оку. Довелося накладати шви. Додому з лікарні його привіз сільський голова Андраш Мештер.

– Я глибоко вдячна нашому меру за людяність, – сказала  мати потерпілого пані Магдалина. – Син не хотів розповідати про деталі події, скаржився тільки на нестерпний біль голови. Одяг у нього, аж до шкарпеток, був мокрий та в багнюці.

Очевидці стверджували: коли потерпілих привезли у приймальне відділення райлікарні, у приміщенні теж усе було у крові та болоті.

Завідувач хірургічного відділення, кандидат медичних наук Валерій Кустрьо, який оперував Віктора, називає його стан стабільним.

– Але потрібен час для повноцінної реабілітації, адже довелося накладати потерпілому понад 50 швів, – акцентує знаний хірург.

Міліція та прокуратура вже допитали постраждалих й очевидців події. Крім цього, як повідомив речник УМВС у Закарпатській області Олег Подебрій, над розслідуванням разом із місцевими правоохоронцями працює група співробітників Міністерства внутрішніх справ. З достовірних джерел стало відомо, що особи зловмисників і водія, який доставив їх із Мукачева в Гечу, встановлені (Нагадаємо, що очевидці встигли записати номери автівок, котрими з місця конфлікту втекли нападники). До речі, серед потерпілих є й уродженці Мукачівшини. Отже, чутки, які хтось уперто розповсюджує, що нібито інцидент виник на ґрунті міжнаціональних відносин, чистої води вигадка. Бійка мала, вважають фахівці, суто побутову основу, «приправлену» алкоголем.

Микола Горват

05 лютого 2015р.

Теги: Геча, різники

Коментарі

мовжі 2015-02-08 / 12:13:59
дикуни. бидло. азія.

АТОМ 2015-02-07 / 18:54:31
Та вони бігали з прапором по полю ! тай кричали що Ви святкуєте коли в Украини Вийна ))))!

НОВИНИ: Кримінал

23:08
Cуд у Тячеві звільнив від покарання підприємця, який п'яним вдарив поліцейського
14:54
У Костилівці на Рахівщині троє грабіжників у масках і зі зброєю погрозами вбивством відібрали в 79-річної жінки $8,5 тис. і "ювелірку"
17:47
Занизивши митну вартість, житель Львівщини на кордоні з Угорщиною "позбувся" трактора, вартістю 1,5 млн грн
14:39
/ 2
Судитимуть 5 осіб, які організували нелегальні гральні заклади в Ужгороді
11:07
Житель Середнього Водяного на Тячівщині п'яним викрав авто сусіда і скоїв на ньому дві ДТП
01:16
Ужгородець погрожував свої дружині гранатою
20:47
/ 2
38-річний мукачівець протягом року розраховувався за покупки карткою, загубленою пенсіонером
19:41
/ 2
У Нижніх Воротах зіткнулися мукачівська BMW та івано-франківське Renault, водій останнього загинув
14:05
Житель Туриці, що на Ужгородщині, зберігав вдома дві бойові гранати
22:50
У жителя Буштина під час обшуку вилучили майже 1кг марихуани
22:47
Мешканцеві Родниківки на Мукачівщині, який підпалив будинок дружини через образу, присудили більше 5 років тюрми
15:50
Справу учасників "смертельної" масової бійки у Підвиноградові скеровано до суду
14:01
В Ужгороді водій, зупинений патрульними, швидко купив і хильнув алкоголь, аби приховати "п'яне" водіння
20:56
/ 3
У Берегові злочинна група відбирала майно в самотніх осіб літнього віку
20:31
На під'їзді до кордону затримали чотирьох чоловіків, що планували нелегально потрапити до Румунії, та двох закарпатців-переправників
13:55
/ 3
На Закарпатті судитимуть киянина, який в складі ОЗУ ошукав матір загиблого військовослужбовця з Донеччини на 7,5 млн грн
15:57
На кордоні з Угорщиною у китайському вантажі виявили "зайві" електроскутери
21:52
/ 2
Через тайник з сигаретами житель Підвиноградова позбувся в ПП "Дякове" свого "Пежо"
11:15
/ 1
На Закарпатті викрили підприємця з Харкова, який хотів вивезти пшеницю в ЄС без ліцензування
22:49
На обʼїзній Мукачева патрульні зупинили водія, у 12 разів п'янішого від дозволеного
19:05
За вбивство жінки в центрі Берегова місцевому мешканцю "світять" 15 років тюрми
18:53
/ 2
На Закарпатті взяли під варту без права на заставу 10 учасників наркоугруповання
23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
» Всі новини