Головний редактор газети "Ужгород" розповів про нелогічність "оптимізації" видання

А фактично - припинення діяльності редакції газети «Ужгород» шляхом ліквідації, рішення про яке було прийняте сьогодні під час засідання виконавчого комітету Ужгородської міської ради із подальшим його затвердженням на сесії.

Головний редактор газети "Ужгород" розповів про нелогічність "оптимізації" видання

Як повідомляло Закарпаття онлайн, сьогодні під час засідання виконкому в Ужгороді було погоджене рішення про ліквідацію редакції муніципальної газети "Ужгород" з метою оптимізації роботи.

На перекоання міської влади, витрати на штат працівників друкованого органу невиправдані, й раціональнішим буде ліквідувати редакцію, натомість, створивши у структурі інформаційного відділу міської ради окрему структуру, яка опікуватиметься виданням "переформатованої" газети, із двох журналістів.

На засідання виконкому завітав і головний редактор газети "Ужгород" Андрій Андрусяк, який природно виступив на захист видання та колективу, відзначаючи: ліквідація редакції невиправдана і нелогічна. За словами Андрія Андрусяка, газета - самоокуповувана і сама на себе заробляє. Так, друк видання та комунальні послуги вдається оплачувати самотужки, за рахунок надходжень від реклами та підписки. Боргів газета немає і наразі є єдиним комунальним підприємством, до роботи якого з боку влади не було жодних претензій.

З міського бюджету, натомість, виділяються кошти лише на виплату зарпобітньої плати працівникам - щомісячно в середньому до 20 тис. грн. Наразі в структурі редакції працюють 7-ро штатних працівників, у разі, якщо її буде ліквідовано, без роботи опиняться щонайменше 5-ро людей. Це - якщо двох журналістів, які нині працюють у виданні, працевлаштують у новоствореній структурі при міськраді.

Та й то, працевлаштовувати двох журналістів для підготовки "оптимізованої" газети в разі ліквідації редакції будуть шляхом оформлення контракту або трудового договору - задля уникнення присвоєння статусу їм державних службовців. Крім того, незрозумілим залишається й те, в який спосіб готуватиметься власне газета до друку, адже процес її виготовлення потребує обов'язково роботи верстальника та коректора. Крім того, відкрите й питання залучення рекламної продукції для газети - якщо поки ще рекламождавці при бажанні розміщення реклами підписують договори із КП, то оформляти аналогічні договори із виконкомом чи міськрадою, в структурі якої функціонуватиме "оптимізована" газета, навряд юридично можливо.

Розуміння планів міської влади утруднює ще й той факт, що повного тексту рішення на сайті міської ради не опубліковано: документ з'явився лише незадовго до засідання виконкому, та й то - без обгрунтування і лише в частині резолюції. Немає, до речі, зазначеного рішення, погодженого виконкомом та пропонованого на розгляд завтрашньої сесії, і серед проектів порядку денного, що унеможливлює із ним ознайомлення. І, до слова, є порушенням законодавства, яким передбачено публікацію проектів рішень за 20 днів до їх розгляду задля надання громадянам можливості ознайомленням із документом. 

Разом з тим, зважаючи на непублічність міських владоможців та непрозорість їхніх дій, а також пам'ятаючи про володіння окремими представниками з верхівки міськради інформаційними ресурсами, не виключено, що бюджетні потоки на висвітлення діяльності міської влади будуть перенаправлені на забезпечення функціонування приватних інформаційних ресурсів. 

 

18 грудня 2014р.

Теги: головний редактор, газета, нелогічність, оптимізація

Коментарі

??? 2014-12-18 / 23:12:12
Хто пояснить: це Волошин мочить Погорєлова, "оптимізуючи" газету, чи Погорєлов - Волошина?

Горелий-младший 2014-12-18 / 22:30:12
ПИТАННЯ: НА ЯКІЙ ОСНОВІ ГАЗЕТА "УЖГОРОД" ДОЗВОЛИЛА НЕДАВНО УТРИМУВАТИ ПОРНОГРАФІЮ, ТОБТО ГАЗЕТУ "УНГВАР" ПОГОРЕЛОВА-МОЛОДШОГО? вИХОДИТЬ, ЩО ХОТІЛИ, ТО Й ОТРИМАЛИ. ВІТАЮ...

Гусь 2014-12-18 / 17:38:15
В Ужгороді вже є видання "Вся закарпацька правда" і фінансувати це видання уже буде бюджет, бо Волошин став великим посадовцем і Голуб буде мати державну службу. Вітаю Ужгородців, мовчіть і надалі як телята, а випасати Вас буде аферист Волошин, який все життя живе в довг, чого і Вас научить

НОВИНИ: Соціо

21:00
"Хуліганки" з циганського табора в Оноку вибачилися за свої дії біля ТЦК у Виноградові, а інші учасники безчинств власноруч полагодили ворота
10:50
Великоднє привітання предстоятеля ПЦУ Блаженнішого Митрополита Епіфанія
21:41
/ 1
"Вітаю вас усіх зі святом Христової перемоги", – глава УГКЦ у Великодньому привітанні
19:34
На словацькому пункті пропуску "Вишнє Нємецьке" вийшов з ладу сканер, пропуск вантажівок зупинено
19:04
/ 27
Перелік парафій МГКЄ, які святкують Великдень з усією Україною 5 травня
15:52
/ 10
Верховний Суд визнав незаконним будівництво вітряків на Боржаві на Закарпатті
17:28
Графік руху комунальних автобусів в Ужгороді на Великдень
11:04
/ 3
Графік освячення великодніх кошиків у храмах Православної церкви України в Ужгороді
10:59
У Мукачеві також відкрили центр рекрутингу української армії
13:35
Прийшла звістка про загибель на війні з росією Михайла Світлика з Королева
21:39
У "Світі велетнів" у Боздоському парку Ужгорода згорів заколотник Гроджут
16:59
/ 4
В Ужгороді розпочав роботу новий Центр рекрутингу української армії
11:00
/ 1
На Рахівщині 1 травня зустрічатимуть полеглого ще торік у липні Героя Миколу Павлюка з Верхнього Водяного
20:25
/ 1
Зупиняючи московську орду поліг Роман Халус з Розівки Холмківської громади
18:02
В Ужгороді віддали шану полеглому захиснику Івану Бенці
00:08
/ 3
Відновлення 12 місцевих мостів на Закарпатті коштуватиме 896 млн грн
23:01
/ 1
На Закарпатті в 574 закладах загальної середньої освіти 18,1 тис. педагогів навчають 164 тис. учнів – статистика
22:32
/ 1
Стало відомо про загибель на Херсонщині Олега Беци з Берегова, який вважався зниклим безвісти
22:16
У Неліпині на Мукачівщині попрощаються з Євгеном Гуйваном, що помер під час служби
16:26
/ 6
Працівники БЕБ Закарпаття відмовили Оноківську сільраду від "ризикованого" ремонту клубу за 8,8 млн грн
15:43
/ 3
Тячівські депутати через непоінформованість виступили проти розширення Карпатського біосферного заповідника
13:34
У Квасах на Рахівщині на будинку згоріли 3 електролічильники, у Топчині на Тячівщині – прибудова і дах будинку, у Тячеві – котельня
13:01
В Ужгороді минулого тижня народилося 52 малюки, а в Мукачеві – 38
11:20
/ 1
В Ужгороді у вівторок попрощаються з полеглим захисником Іваном Бенцою
21:58
/ 4
Захищаючи Україну від московської навали поліг Віталій Павлюк з Тячева
» Всі новини