В Ужгородському прес-клубі відкрилася незвичайна фотовиставка, що закликає до активних дій проти втрат у нашому довколишньому житті

13 вересня в Ужгородському прес-клубі відкрилася фотовиставка під назвою "Озирнись навколо". Основна ідея та мета цього неординарного мистецького проекту – загострення уваги українців на загрозах довкіллю і суспільству, заклик до активних дій проти втрат у нашому довколишньому житті.

До експозиції ввійшли роботи всесвітньо відомих українських фотохудожників: Дмитра Алімкіна, Миколи Величка, Вадима Докторова, Віктора Кадуріна, Володимира Нікітенка, Світлани Хвостенко, Андрія Чекановського та інших. Кожен з цих майстрів має свій неповторний стиль і художні прийоми, але цього разу їхні роботи об’єднала під одним дахом одна гостра тема, один спільний біль, одне спільне почуття відповідальності за майбутнє нашої землі. В цих роботах є все: біль, шок, трагедія і – німе запитання: „Як будемо жити далі? І чи виживемо взагалі?..”, — розповіла секретар ЗОО Партії зелених України Тамара Петьовка.

Ця виставка — результат першого етапу проведення Відкритого Всеукраїнського конкурсу "Обличчя рідної землі" (організатор - Партія Зелених України).

Подібні виставки відкриваються цими днями водночас у всіх прес-клубах України. До Закарпаття надіслали понад 50 фоторобіт серії «Деструктив». 7 переможців конкурсу будуть відряджені Партією зелених на фотопленер в одну з європейських держав, за попередньою інформацією, Німеччину. На жаль, виставка не вміщує світлин закарпатських фотографів. Зелені стверджують, що оголосили конкурс ще на початку літа. Проте закарпатці виявили зацікавлення вже по закінченню конкурсу. Роботи декількох місцевих митців будуть виставлені у рамках закарпатської виставки поза конкурсом. Партійці водночас закликають надсилати на адресу штабів фотографії екологічного змісту і надалі, адже постійно відзначають такі роботи спеціальними призами.

На минулих виборах Партія зелених у Закарпатті отримала підтримку 0,7 виборців. Подолати 3 % не розраховують цього разу, бо зізнаються, не готувалися до передчасних виборів. Голова ЗОО ПЗУ Василь Блистів прокоментував: «Ми розуміємо, що в такий швидкий термін неможливо загітувати 3 % виборців, однак ми не припиняли нашу роботу після виборів і за два роки реально змогли б подолати прохідний бар’єр». Основною своєю родзинкою зелені вважають те, що їхня партія — ідеологічна. І хоч партій схожого спрямування в Україні є не менше 10, а також багато громадських екологічних організацій, ідея об’єднати їхні зусилля не реалізувалася. Як виявилося, захисники природи в Україні «політично різношерсті», розповів В. Блистів.


Він також стверджує, що вибори-2007 для зелених — це нагода перевірити свої сили та нагадати українцям про екологічні проблеми.
Основні ідейні пропозиції Партії зелених — політична відповідальність, сталий розвиток та розбудова громадянського суспільства.

Ужгородський прес-клуб
13 вересня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

18:25
Переправнику з Мукачева, що "заробив" на "ухилянтові" $8000, призначили заставу 151 тис. грн
17:37
Пасажирам потяга з Чопа до Праги загрожують штрафи до €5000 євро
11:43
У п'ятницю в Ужгороді попрощаються з полеглим Героєм Тарасом Гаврішем
11:28
Системи супутникового інтернет-звʼязку Gilat SkyEdge, які виробляє в Ужгороді завод Jabil Circuit, масово імпортуються в росію – "Слідство.Інфо"
11:07
У Негрові Мукачівської громади прощатимуться з полеглим Героєм Миколою Батриним
19:00
/ 5
В Ужгороді суд підтримав "владний" "дерибан" понад 1 га землі із зеленими насадженнями на Кримській
16:24
/ 7
В оперативному командуванні "Захід" відреагували на заяву ФК "Хуст" щодо затримання футболіста
15:12
/ 38
Папа Франциск призначив очільником Мукачівської греко-католицької єпархії Теодора Мацапулу
11:44
/ 1
На Донеччині поліг Віталій Мацола з Лазів Тячівської громади
00:15
/ 1
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Юрієм Семиряжком
22:11
Плюси, мінуси й підводні камені річки Тиса. Відеорепортаж із берегів "Стікса для ухилянтів"
12:05
Учора в Тисі знайшли тіла ще 3-х потопельників, що не добралися до Румунії
11:58
/ 2
В Ужгороді завтра попрощаються із Євгеном Белкіним
21:14
На Закарпатті житель Золотоноші хотів потрапити до Румунії в спідниці, з перукою та паспортом сестри
20:14
/ 1
На війні з росією поліг Василь Головчак з Міжгір'я
19:53
У словацькому ПП "Вишнє Нємецьке" полагодили сканер і відновили пропуск вантажівок
09:18
/ 3
В Ужгороді у вівторок попрощаються із полеглим захисником Юрієм Семиряжком
23:45
/ 1
Українська мова у шкільництві на Закарпатті австро-угорського періоду (ДОКУМЕНТ)
21:00
/ 5
"Хуліганки" з циганського табора в Оноку вибачилися за свої дії біля ТЦК у Виноградові, а інші учасники безчинств власноруч полагодили ворота
10:50
Великоднє привітання предстоятеля ПЦУ Блаженнішого Митрополита Епіфанія
21:41
/ 1
"Вітаю вас усіх зі святом Христової перемоги", – глава УГКЦ у Великодньому привітанні
19:34
На словацькому пункті пропуску "Вишнє Нємецьке" вийшов з ладу сканер, пропуск вантажівок зупинено
15:52
/ 14
Верховний Суд визнав незаконним будівництво вітряків на Боржаві на Закарпатті
14:04
/ 56
Перелік парафій МГКЄ, які святкують Великдень з усією Україною 5 травня
17:28
Графік руху комунальних автобусів в Ужгороді на Великдень
» Всі новини