Кандидат на посаду головного міліціонера Закарпаття Ю. Рахіський обіцяє чистку і співпрацю з громадою

Про таке, серед іншого, претендент на посаду начальника УМВС у Закарпатській області Юрій Рахівський заявив сьогодні під час громадського обговорення щодо його кандидатури на крісло головного міліціонера області.

Кандидат на посаду головного міліціонера Закарпаття Ю. Рахіський обіцяє чистку і співпрацю з громадою

На початку громадських слухань Юрій Рахівський коротко розповів про себе. За його словами, трудову діяльність у правоохоронних органах розпочав у 1986 році, з того часу працював дільничним інспектором, на посадах старшого оперуповноваженого, потім заступником і начальником карного розшуку, заступником райвідділу, з 2001 року – начальником УМВС у Закарпатській області. 

Попрацював також і в СБУ – спочатку на Рівненщині, затим – на Закарпатті, після чого знову повернувся на роботу в УМВС. 

У 2010 році, після перемоги на президентських виборах Віктора Януковича, написав заяву на звільнення з органів внутрішніх справ за власним бажанням – через те, що Президентом став «професор з двома «ф», розповів Юрій Рахівський.

Під час революційних подій, за словами кандидата на посаду головного міліціонера області, він увесь час перебував на Майдані. «І мені було гірко дивитись на те, у що перетворилась міліція: якщо правоохоронці тісно співпрацюють з криміналітетом, це є найяскравішим свідченням того, що система перейшла межу дозволеного. Це ж як треба не поважати свої погони, аби дозволяти собі таке?», – обурювався Юрій Рахівський.  

Кандидат на посаду начальника обласного УМВС констатував: нині довіра громади до міліції наближається до нуля.  З цієї ситуації, за його словами, є чіткий вихід. 

«На місцевому рівні необхідно розібратись з тими, хто пов'язаний з корупційними схемами, але не відправляти нечистоплотних міліціонерів на пенсію, а карати згідно із законом. Міліція обов’язково має бути реформована. В органи в жодному разі не повинні йти ні по яких партійних квотах, бо це провокує хаос: оці призначення по партійних ознаках – бачимо наслідки на Сході. Тобто, щоб міліція нормально працювала, органи мають бути поза політикою. А ще ми повинні завжди оцінювати міліцію, громада повинна давати оцінку. І чистку – повну – потрібно робити виключно за допомоги громади, яка буде тісно співрацювати з міліцією, наводячи порядок», – розповів Юрій Рахівський. 

 
20 травня 2014р.

Теги: кандидат, Рахівський, чистка, співпраця

Коментарі

Бос 2014-05-20 / 23:50:39
Треба нових , а не аферистів

Щубер Ф.Д. 2014-05-20 / 19:56:28
Щодо кандидатури Рябінчака,сказати можу одне,що є така особа в міліції,але як керівника,організатора чи менеджера я його не знаю.Це моя особиста думка,яку нікому ненав"язую.

Щубер Ф.Д. 2014-05-20 / 19:50:49
Громада зверталася неодноразово до цього дільничного інспектора міліції щодо притягнення до відповідальності правопорушника,але міліціонер став на сторону його,не притягнув до відповідальності і не зареєстрував заяву активіста.Звернувся до внутрішньої служби безпеки УМВС,до п.Шаранича С.О. щодо притягнення до відповідальності цього дільничного,ніякої реакції.Хто буде довіряти міліції,хто буде їм допомагати інформацією чи іншими діями,коли вони так поводяться з людьми.Порозумійте,що дільничний інспектор міліції -це обличчя всієї міліції.Із смт.Королево щодо на Виноградівщині до мене звернулися мешканці села ,про те,що лільничний інспектор міліції цього населенного пункту начебто "кришує" наркопритони,торгові заклади і гральні апарати.За моєю ініціативою був проведений виконком селищної ради,дана оцінка дільничному інспектору міліції,люди ,які були присутні на виконкомі прямо завляли дільничному про його протиправні дії,але керівництво на скарги населення не реагує і не може навести лад з цим дільничним.Тобто із-за таких дій міліції і їх окремих персонажів і складується думка про міліцію взагалі.

Щубер Ф.Д. 2014-05-20 / 19:37:24
Щодо кандидатури п.Шаранич С.О.є багато питань.Шаранич С.О. за невеликий термін своєї роботи з приставкою виконуючий обов"язки зарекомендував себе з ненайкращої сторони.Звертався до нього неодноразово із письмовими заявами щодо бездіяльності Виноградівської міліці ,а також намагався попасти на прийом,не вдалося.Був на прийомі в ОДА до п.Маковського ,щоб той організуав прийом до нього,також не получилося,тобто навіщо такий керівник,якщо з ним неможливо поспілкуватися.На Виноградівщині скоєно вбивство сім"ї в кількості п"ять осіб,двоє із них малолітні діти.до сьогодні громада не проінформована про причини та умови скоєння шокуючого вбивства .Люди бояться виходити на вулицю.Оцінючи роботу Виноградівської міліції по попередженню правопорушень і злочинів можна сказати,що це їхня бездіяність.Задовго до скоєння цього злочину я звертав увагу керівництву райвідділу на бездіяльність дільничного інспектора міліції ,який обслуговував це село де було скоєно вбивство.Ніякого реагування.

Щубер Ф.Д. 2014-05-20 / 19:24:45
Особисто з Рахівським Ю.В. працював,знаю його як керівника,орга-
затора,людину.Має такі властиві для керівника складові,як порядочність,профісіоналізм та патріотизм.А це для сьогоднішнього часу основне.І тому підтримую його кандидатуру і інших до цього закликаю.

НОВИНИ: Соціо

10:50
Великоднє привітання предстоятеля ПЦУ Блаженнішого Митрополита Епіфанія
21:41
/ 1
"Вітаю вас усіх зі святом Христової перемоги", – глава УГКЦ у Великодньому привітанні
19:34
На словацькому пункті пропуску "Вишнє Нємецьке" вийшов з ладу сканер, пропуск вантажівок зупинено
19:04
/ 21
Перелік парафій МГКЄ, які святкують Великдень з усією Україною 5 травня
15:52
/ 10
Верховний Суд визнав незаконним будівництво вітряків на Боржаві на Закарпатті
17:28
Графік руху комунальних автобусів в Ужгороді на Великдень
11:04
/ 3
Графік освячення великодніх кошиків у храмах Православної церкви України в Ужгороді
10:59
У Мукачеві також відкрили центр рекрутингу української армії
13:35
Прийшла звістка про загибель на війні з росією Михайла Світлика з Королева
21:39
У "Світі велетнів" у Боздоському парку Ужгорода згорів заколотник Гроджут
16:59
/ 4
В Ужгороді розпочав роботу новий Центр рекрутингу української армії
11:00
/ 1
На Рахівщині 1 травня зустрічатимуть полеглого ще торік у липні Героя Миколу Павлюка з Верхнього Водяного
20:25
/ 1
Зупиняючи московську орду поліг Роман Халус з Розівки Холмківської громади
18:02
В Ужгороді віддали шану полеглому захиснику Івану Бенці
00:08
/ 3
Відновлення 12 місцевих мостів на Закарпатті коштуватиме 896 млн грн
23:01
/ 1
На Закарпатті в 574 закладах загальної середньої освіти 18,1 тис. педагогів навчають 164 тис. учнів – статистика
22:32
/ 1
Стало відомо про загибель на Херсонщині Олега Беци з Берегова, який вважався зниклим безвісти
22:16
У Неліпині на Мукачівщині попрощаються з Євгеном Гуйваном, що помер під час служби
16:26
/ 6
Працівники БЕБ Закарпаття відмовили Оноківську сільраду від "ризикованого" ремонту клубу за 8,8 млн грн
15:43
/ 3
Тячівські депутати через непоінформованість виступили проти розширення Карпатського біосферного заповідника
13:34
У Квасах на Рахівщині на будинку згоріли 3 електролічильники, у Топчині на Тячівщині – прибудова і дах будинку, у Тячеві – котельня
13:01
В Ужгороді минулого тижня народилося 52 малюки, а в Мукачеві – 38
11:20
/ 1
В Ужгороді у вівторок попрощаються з полеглим захисником Іваном Бенцою
21:58
/ 4
Захищаючи Україну від московської навали поліг Віталій Павлюк з Тячева
16:21
У Пастілках Дубриницько-Малоберезнянської громади попрощалися з Юрієм Карпинцем, який майже рік вважався зниклим безвісти
» Всі новини