Питання закарпатки Магдалини Берчені, котра вчора чекала прийому Сидорчука, перебуває на вирішенні в прокуратурі

Скарга Магдалини Берчені, яку вона подала на особистому прийомі заступнику прокурора області Андрію Бакаю, на даний час знаходиться на розгляді. Відтак, коли заявниця у визначений законом термін отримає відповідь, у випадку, якщо вона її не задоволить – може звертатись до прокурора області з цим питанням.

Питання закарпатки Магдалини Берчені, котра вчора чекала прийому Сидорчука, перебуває на вирішенні в прокуратурі

Скарга Магдалини Берчені, яку вона подала на особистому прийомі заступнику прокурора області Андрію Бакаю, на даний час знаходиться на розгляді. Відтак, коли заявниця у визначений законом термін отримає відповідь, у випадку, якщо вона її не задоволить – може звертатись до прокурора області з цим питанням. Такий порядок прийому громадян в органах прокуратури України передбачено ст.22 Закону України «Про звернення громадян» і визначений керівництвом органів прокуратури України, повідомили Закарпаття онлайн у прес-службі прокуратури області. 

Особистий прийом у прокурора Закарпатської області Олега Сидорчука проходить щочетверга. З графіком прийому громадян можна ознайомитися на офіційному сайті облпрокуратури. Там же закарпатці можуть дізнатися і про правила прийому громадян. Зокрема, що прокурор області приймає громадян, якщо у задоволенні звернення відмовлено його заступником, а заступники прокурора області приймають закарпатців із зверненнями, вирішення яких відноситься до їх компетенції згідно з розподіом обов`язків.

В цілому органами прокуратури області упродовж першого кварталу 2014 року вирішено 1175 звернень, з них 37, що надійшли від народних депутатів України. Найбільше звернень стосувались питань досудового розслідування – 472, а також з питань нагляду за додержанням і застосуванням законів – 392. За вказаний період задоволено 41 звернення. З питань нагляду за додержанням і застосуванням законів задоволено 16 заяв громадян, з яких 62,5% про захист конституційних прав і свобод. У сфері оплати праці поновлено права майже кожного четвертого громадянина. Про права дітей задоволено майже кожне п’яте звернення. Недостатня активність органів державного контролю щодо усунення земельних правопорушень зумовлює подальше надходження значної кількості звернень з цих питань до органів прокуратури – 59 звернень. Залишається високим відсоток вирішених скарг з питань досудового розслідування (40%), з яких у 13 випадках доводи заявників знайшли своє підтвердження. За результатами перевірок Закону України „Про звернення громадян” в порядку ст. 29 цього Закону органами прокуратури області було внесено 7 подань, 7 посадових осіб державної виконавчої влади та місцевого самоврядування притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

За результатами розгляду звернень громадян органами прокуратури області упродовж першого кварталу поточного року прийнято 24 постанови про проведення перевірок, внесено 13 подань, притягнуто 13 посадових осіб органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування до дисциплінарної відповідальності, у тому числі 3 - органів державного контролю, заявлено позови на суму 34 тис.грн.

За 3 місяці поточного року на особистому прийомі прокурорами органів прокуратури області прийнято 879 громадян, з яких 130 – особисто керівниками прокуратури.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

11 квітня 2014р.

Теги: Магдалина, прокурор, вирішення

Коментарі

Правда 2014-04-12 / 09:42:31
Леоніду. Бакаю ще далеко до деяких майстрів інтриг та пліток, які працюють в прокуратурі Закарпаття. Бакай не будує жодних особняків, як деякі товариші по три, не оформляв земельних ділянок будь-де у Закарпатті, на відміну від деяких біля Шаяна, Косино, в Ужгороді і т.д., в тому числі на підставних осіб, не міняв автомобілі, не "обілечував" ресторани, магазини і навіть дискотеки у сільських клубах, і т.д., як дехто. А те що Бакаю не подобаються різні брехливі паскуди, українофоби, трутні і жлоби, які живуть тільки з метою постійного непомірного збагачення і частенько беруть з людей гроші ніби для нього (Бакая), то що тут дивного ???

Гоцул 2014-04-11 / 23:33:25
Видно троха Бакай комусь на хвіст наступає шо тілько його згадуют

Бакай 2014-04-11 / 21:57:30
А де ті доляри, що вона із США привезла, бо просто так як не можу бути її покровителем.

НОВИНИ: Соціо

20:25
Зупиняючи московську орду поліг Роман Халус з Розівки Холмківської громади
18:02
В Ужгороді віддали шану полеглому захиснику Івану Бенці
00:08
/ 3
Відновлення 12 місцевих мостів на Закарпатті коштуватиме 896 млн грн
23:01
/ 1
На Закарпатті в 574 закладах загальної середньої освіти 18,1 тис. педагогів навчають 164 тис. учнів – статистика
22:32
/ 1
Стало відомо про загибель на Херсонщині Олега Беци з Берегова, який вважався зниклим безвісти
22:16
У Неліпині на Мукачівщині попрощаються з Євгеном Гуйваном, що помер під час служби
16:26
/ 6
Працівники БЕБ Закарпаття відмовили Оноківську сільраду від "ризикованого" ремонту клубу за 8,8 млн грн
15:43
/ 2
Тячівські депутати через непоінформованість виступили проти розширення Карпатського біосферного заповідника
13:34
У Квасах на Рахівщині на будинку згоріли 3 електролічильники, у Топчині на Тячівщині – прибудова і дах будинку, у Тячеві – котельня
13:01
В Ужгороді минулого тижня народилося 52 малюки, а в Мукачеві – 38
11:20
/ 1
В Ужгороді у вівторок попрощаються з полеглим захисником Іваном Бенцою
21:58
/ 4
Захищаючи Україну від московської навали поліг Віталій Павлюк з Тячева
16:21
У Пастілках Дубриницько-Малоберезнянської громади попрощалися з Юрієм Карпинцем, який майже рік вважався зниклим безвісти
11:03
/ 2
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 9
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 10
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 2
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
/ 1
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
» Всі новини