У Закарпатській ОДА відпрацьовували заходи зі збереження рибних запасів та охорони водних біоресурсів

Сьогодні, 1 квітня, в Закарпатській облдержадміністрації відбулася робоча нарада, під час якої обговорено питання організації та проведення комплексу заходів із забезпечення умов природного відтворення (нересту), збереження і охорони водних біоресурсів та середовища їх існування в краї.

У Закарпатській ОДА відпрацьовували заходи зі збереження рибних запасів та охорони водних біоресурсів

Природне відтворення водних біоресурсів має вирішальне значення у формуванні ресурсної бази для послідуючого вилову риби, тому важливо вживати організаційні та розпорядчі заходи державних органів із забезпечення ефективного проходження нерестової компанії на Закарпатті, яка офіційно розпочнеться 5 квітня.

Начальник управління Закарпаттярибоохорони Едуард Черногор поінформував присутніх, що проведення нерестової кампанії під час весняної заборони рибальства, забезпечення і збереження в належному стані середовища перебування, охорони та природного відтворення риби та інших водних біоресурсів в рибогосподарських водоймах краю у весняний період 2014 року -дасть можливість ефективно провести ряд заходів з охорони рибних запасів в нашій області та зберегти водні біоресурси.

Тому і виникла така необхідність обговорити та погодити спільний план дій із зацікавленими природоохоронними та правоохоронними органами.  Володимир Чіпак – начальник Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса зазначив, що в період весняного нересту риби та розмноження інших водних біоресурсів необхідно посилити контроль за дотриманням природоохоронних заходів під час проведення господарської діяльності на рибоохоронних ділянках водойм, у їх руслах та прибережній смузі по недопущенню негативного впливу. Зокрема, перевіряти несанкціоноване проведення гідро-механізованих робіт як по забору піщано-гравійної суміші та річкового каміння з води русла та прибережної смуги рибогосподарських водойм. Не допускати забруднення рибогосподарських водойм та їх прибережних смуг, промисловими і господарсько-побутовими стоками та сміттям. А також - контролювати проведення інших робіт і діяльності, що спричиняють порушення гідрологічного та гідрохімічного режиму водойм (проведення сільськогосподарських,  лісогосподарських, лісозаготівельних, гідротехнічних та інших робіт, експлуатації та пересування транспортних засобів по руслах водних об’єктів, недотримання режимів роботи МГЕС та водопостачальних систем).

З метою недопущення цих негативних явищ потрібно створити спільні оперативні групи із числа представників управління Закарпаттярибоохорони, державної екологічної інспекції, УМВС області, Чопського та Мукачівського прикордонних загонів ДПС України, Басейнового управління водними ресурсами річки Тиса. «Лише при спільній роботі ми зможемо більш ефективно працювати з виявлення фактів незаконного збуту риби, особливо цінних видів риб які занесені до Червоної книги України та посилити напрямок роботи по боротьбі з браконьєрством на рибоохоронних водних об’єктах. А також  протидіяти засміченню та захаращенню русел річок відходами виробництва, виявляти основних забруднювачів які здійснюють несанкціонований скид стічних вод без очистки, що негативно відображається на водних біоресурсах. Тому наше головне  завдання – об’єднати зусилля та зробити все для того, щоб зберегти чистими річки та інші водойми нашого краю», - резюмував головуючий на нараді в.о. заступника голови ОДА Михайло Попович.

Насамкінець наради Михайло Попович доручив розробити відповідний план по роботі охорони водних біоресурсів та боротьби з порушниками правил рибальства на водоймах Закарпатської області в період весняного 2014 року,  який не потребує додаткових фінансових витрат.  Також встановити  у відповідності до державної заборони, терміни проходження нересту у водних об’єктах Закарпатської області з визначенням дозволених місць для любительського і спортивного рибальства, забезпечити спільну охорону нерестуючої риби та інших водних біоресурсів.

Управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Закарпатської ОДА

01 квітня 2014р.

Теги: риба, біоресурси

НОВИНИ: Соціо

13:35
Прийшла звістка про загибель на війні з росією Михайла Світлика з Королева
21:39
У "Світі велетнів" у Боздоському парку Ужгорода згорів заколотник Гроджут
16:59
/ 7
В Ужгороді розпочав роботу новий Центр рекрутингу української армії
11:00
/ 1
На Рахівщині 1 травня зустрічатимуть полеглого ще торік у липні Героя Миколу Павлюка з Верхнього Водяного
20:25
/ 1
Зупиняючи московську орду поліг Роман Халус з Розівки Холмківської громади
18:02
В Ужгороді віддали шану полеглому захиснику Івану Бенці
00:08
/ 3
Відновлення 12 місцевих мостів на Закарпатті коштуватиме 896 млн грн
23:01
/ 1
На Закарпатті в 574 закладах загальної середньої освіти 18,1 тис. педагогів навчають 164 тис. учнів – статистика
22:32
/ 1
Стало відомо про загибель на Херсонщині Олега Беци з Берегова, який вважався зниклим безвісти
22:16
У Неліпині на Мукачівщині попрощаються з Євгеном Гуйваном, що помер під час служби
16:26
/ 6
Працівники БЕБ Закарпаття відмовили Оноківську сільраду від "ризикованого" ремонту клубу за 8,8 млн грн
15:43
/ 3
Тячівські депутати через непоінформованість виступили проти розширення Карпатського біосферного заповідника
13:34
У Квасах на Рахівщині на будинку згоріли 3 електролічильники, у Топчині на Тячівщині – прибудова і дах будинку, у Тячеві – котельня
13:01
В Ужгороді минулого тижня народилося 52 малюки, а в Мукачеві – 38
11:20
/ 1
В Ужгороді у вівторок попрощаються з полеглим захисником Іваном Бенцою
21:58
/ 4
Захищаючи Україну від московської навали поліг Віталій Павлюк з Тячева
16:21
У Пастілках Дубриницько-Малоберезнянської громади попрощалися з Юрієм Карпинцем, який майже рік вважався зниклим безвісти
11:03
/ 2
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 9
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 10
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 2
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
/ 1
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
» Всі новини