Закарпаття: Голова Мукачівської РДА Ілля Токар зустрівся з громадськістю сіл Макарьово та Барбово

Днями голова Мукачівської районної державної адміністрації Ілля Токар з робочим візитом відвідав села Макарьово та Барбово. Керівник району провів прийом громадян та зустрівся з громадськістю.

Закарпаття: Голова Мукачівської РДА Ілля Токар зустрівся з громадськістю сіл Макарьово та БарбовоСеред питань, які піднімали жителі, найбільш важливою є проблема відкриття у селі Макарьово дошкільного закладу. Однак для цього необхідно відремонтувати приміщення, яке після закриття у 1991 році дитсадка не використовувалося за призначенням.

На сьогодні будівля потребує капітальної реконструкції, а належної кількості коштів у бюджеті сільської ради немає. Вирішення цього питання є не менш важливим і для районної влади. За словами Іллі Токаря відновлення роботи дошкільних закладів, які значний час не функціонують, є одним із пріоритетних напрямків роботи райдержадміністрації. Упродовж останніх двох років в районі вдалося відновити та реорганізувати, у відповідності до потреб населення, роботу 3 дошкільних закладів та відкрити додаткових 10 груп. Ведеться підготовча робота щодо відкриття додаткових дошкільних груп у селах Бобовище та Нове Давидково, а також смт. Чинадійово.

Наразі у районі працюють 56 дитячих садочків. Щодо відновлення роботи Макарівського дошкільного закладу, то голова Мукачівської райдержадміністрації запевнив громаду села, що кошти для його ремонту буде передбачено у бюджеті району. «Якщо ми прагнемо того, щоб наші діти росли здоровими і щасливими, то нам треба думати про відкриття садків та створення належних умов для їх роботи»,- сказав голова Мукачівської райдержадміністрації.

Представники депутатського корпусу сільської ради звернулися з проханням допомогти облаштувати одну з вулиць. Востаннє її ремонт проводився тридцять років тому. Було прийняте рішення для початку підсипати дорогу гравієм. За цей об’єм робіт візьметься філія «Мукачівський райавтодор», а силами мешканців вулиці депутати пообіцяли почистити та облаштувати кювети біля будинків.

Після спілкування з жителями Макарівської сільради керівник району відвідав об’єкти соціальної сфери та поспілкувався з трудовими колективами. Зокрема він побував у загальноосвітніх школах сіл Барбово, Макарьово та Барбівському садочку. Зараз майже у всіх закладах ведуться ремонтні роботи.

Зокрема, у Макарівській ЗОШ I-III ст. завершується реконструкція покрівлі та оновлення фасаду, для чого з бюджету району виділено 99 тис.грн. Роботи з косметичного ремонту груп та фасаду майже добігли кінця і у садочку села Барбово. До колективу цього дошкільного закладу Ілля Токар завітав з приємною звісткою. На початку навчального року за рахунок спонсорських коштів малюки отримають у подарунок нові меблі: 40 ліжечок і стільки ж стільчиків та 10 столів. Подібні комплекти виділено й на інші дошкільні заклади району.

Під час робочої поїздки голова Мукачівської райдержадміністрації поцікавився станом справ в галузі охорони здоров’я. Він відвідав Макарівську амбулаторію загальної практики сімейної медицини, яка обслуговує 2726 людей. Торік заклад здобув друге місце на обласному етапі конкурсу з визначення кращої амбулаторії загальної практики сімейної медицини і отримав у подарунок автомобіль.

Принагідно головний лікар подякував Іллі Токарю за підтримку сільської медицини та попросив допомогти з ремонтом котельні, каналізаційної системи та придбанням нового обладнання. Керівник району повідомив, що знайомий з цією проблемою, і запевнив, що райдержадміністрація продовжує працювати над тим, аби покращити умови в закладах охорони здоров’я району та поповнити їх матеріально-технічну базу.

«Про забезпечення фельдшерсько-акушерських пунктів та сільських медамбулаторій транспортом, сучасним обладнанням та ліками, а також відродження сільської інтелігенції йдеться в соціальних ініціативах Президента, які ми, як органи виконавчої влади повинні виконувати»,- зауважив голова Мукачівської райдержадміністрації Ілля Іванович Токар, повідомили ЗІА "Простір" з сектору зв’язків з ЗМІ, громадськістю та з питань внутрішньої політики апарату Мукачівської РДА..
Мукачевo.net
14 серпня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

00:15
/ 1
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Юрієм Семиряжком
22:11
Плюси, мінуси й підводні камені річки Тиса. Відеорепортаж із берегів "Стікса для ухилянтів"
12:05
Учора в Тисі знайшли тіла ще 3-х потопельників, що не добралися до Румунії
11:58
/ 1
В Ужгороді завтра попрощаються із Євгеном Белкіним
21:14
На Закарпатті житель Золотоноші хотів потрапити до Румунії в спідниці, з перукою та паспортом сестри
20:14
На війні з росією поліг Василь Головчак з Міжгір'я
19:53
У словацькому ПП "Вишнє Нємецьке" полагодили сканер і відновили пропуск вантажівок
09:18
/ 2
В Ужгороді у вівторок попрощаються із полеглим захисником Юрієм Семиряжком
23:45
/ 1
Українська мова у шкільництві на Закарпатті австро-угорського періоду (ДОКУМЕНТ)
21:00
/ 5
"Хуліганки" з циганського табора в Оноку вибачилися за свої дії біля ТЦК у Виноградові, а інші учасники безчинств власноруч полагодили ворота
10:50
Великоднє привітання предстоятеля ПЦУ Блаженнішого Митрополита Епіфанія
21:41
/ 1
"Вітаю вас усіх зі святом Христової перемоги", – глава УГКЦ у Великодньому привітанні
19:34
На словацькому пункті пропуску "Вишнє Нємецьке" вийшов з ладу сканер, пропуск вантажівок зупинено
19:04
/ 56
Перелік парафій МГКЄ, які святкують Великдень з усією Україною 5 травня
15:52
/ 11
Верховний Суд визнав незаконним будівництво вітряків на Боржаві на Закарпатті
17:28
Графік руху комунальних автобусів в Ужгороді на Великдень
11:04
/ 3
Графік освячення великодніх кошиків у храмах Православної церкви України в Ужгороді
10:59
У Мукачеві також відкрили центр рекрутингу української армії
13:35
Прийшла звістка про загибель на війні з росією Михайла Світлика з Королева
21:39
У "Світі велетнів" у Боздоському парку Ужгорода згорів заколотник Гроджут
16:59
/ 4
В Ужгороді розпочав роботу новий Центр рекрутингу української армії
11:00
/ 1
На Рахівщині 1 травня зустрічатимуть полеглого ще торік у липні Героя Миколу Павлюка з Верхнього Водяного
20:25
/ 1
Зупиняючи московську орду поліг Роман Халус з Розівки Холмківської громади
18:02
В Ужгороді віддали шану полеглому захиснику Івану Бенці
00:08
/ 3
Відновлення 12 місцевих мостів на Закарпатті коштуватиме 896 млн грн
» Всі новини