Москаль просить Захарченка взяти розслідування справи про погрози редактору “Чорної гори” на особистий контроль

Колишній начальник УМВС України в Закарпатській області та екс-голова Закарпатської ОДА, а нині нардеп Геннадій Москаль направив міністру МВС України Віталію Захарченку депутатське звернення щодо подій у Виноградівській районній раді 5 грудня цього року.

Юрій Довбак
Юрій Довбак

— 5 грудня у м.Виноградові (Закарпатська область) проходила позачергова сесія районної ради, яка розглядала події на євромайдані в Києві, — йдеться в зверненні. — Під час обговорення питання депутат від Партії регіонів Юрій Довбак, місцевий підприємець, несподівано відхилився від теми, переключився на районний рівень і пригрозив головному редактору опозиційної районної газети “Чорна гора” Володимиру Мочарнику, що переїде його автомобілем. Ось розшифровка диктофонного запису слів депутата: “Шановні депутати, ви розумієте, я вже просто виходжу з себе… Провокації! Я вам розкажу за провокації. Провокатори були, я согласен, що були провокатори. Чиї то були провокатори? Оправдання “Беркуту” нема. Но я вам хочу сказати приклад із себе. Пан Мочарник у кожній газеті мене обпльовує так як лиш може. Но я вам скажу так як є — що десь колись я не видержу. Я колись сяду, але я його переїду машиною. Я вам кажу правду, так як є…” Погрозу було висловлено в присутності начальника районної міліції та прокурора, після її озвучення почулися оплески однопартійців Ю.Довбака.

Це далеко не перший інцидент, пов’язаний із журналістською діяльністю В.Мочарника, котрий регулярно публікує гострі матеріали про корупцію представників влади у Виноградівському районі. Два з половиною роки тому В.Мочарнику прямо в дворі спалили автомобіль ВАЗ-21093, а в 2003р. в його будинок через вікно кинули банку з пальним і бікфордовим шнуром. На щастя, шнур після падіння потух, тому пожежі не виникло. Жоден із цих злочинів по сьогодні не розкрито. В грудні минулого року депутати бюджетної комісії районної ради (в тому числі Ю.Довбак) всупереч закону “Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні” змусили В.Мочарника залишити засідання комісії, на якій розглядалося питання про розподіл коштів районного бюджету.

Головний редактор “Чорної гори” написав заяви в районну міліцію та прокуратуру з вимогою відкрити кримінальне провадження й притягнути Ю.Довбака до кримінальної відповідальності за погрозу вбивством та перешкоджання журналістській діяльності. Однак оскільки В.Мочарник регулярно публікує критичні матеріали про правоохоронців району, виникають сумніви в об’єктивності розслідування. Тому прошу вас взяти цю справу на особистий контроль.

21 грудня 2013р.

Теги: Мочарнрик, Чорна Гора, Довбак

Коментарі

чоні 2013-12-24 / 17:08:53

виступ Довбака не схвалюю категорично. Але ж знайшли журналіста?! Приший кобилі хвіст. Кожен має займатися своєю справою. Мочарник раніше навіть у декреті сидів - такий от дипломований учитель. Потім попував на Мукачівщині, доки не вигнали. Взявся за газету - її тираж 500 примірників - спи тайте у поштарьок в якому селі її виписують і скільки передплачують у Виноградові. Добросовістю тут і не пахне. А Москаль собі рейтинг робить, особисто він не знає ні мочаря ні його газету. М ашинак тота загорілася від несправної проводки, а пальноє кинули граючися дітваки. То укого джунглі у голові? У москаля?

читач 2013-12-22 / 17:27:32
В.Мочарник просто напросто виконує добросовісно роботу журналіста.Якщо таким чином Довбак хоче закрити рота головному редактору то це не диво, так як регіонали лише бандитськими методами можуть розправлятися з непокірними, котрі викривають жуликів із мандатами в корупції.Але ж люди добрі, якщо вже ЗМІ не будуть правдиво висвітлювати, що насправді робиться в суспільстві, тоді хто? Лише завдяки сміливим та неупередженим ЗМІ, журналістам-патріотам, громадяни дізнаються найбільше про зловживання чиновниками на місцях.Цього допустити неможливо.Ми ж не в джунглях живемо..

НОВИНИ: Кримінал

11:05
/ 2
Фінансові порушення на понад 1,1 мільйона гривень виявили аудитори в освітній галузі Великоберезнянської громади
17:53
/ 1
Пенсіонера з Тячева затримали на спробі переправити до Румунії двох "водолазів"
10:40
/ 5
За фактом хуліганських дій біля ТЦК у Виноградові поліція відкрила кримінальне провадження
15:58
На Закарпатті передали ЗСУ автомобілі, які керівник ГО ввіз як гуманітарну допомогу та продавав
15:41
Справу закарпатця, який видурив у дружини військового $10,5 тис. за "звільнення з полону", передали до суду
15:31
Через Закарпаття без декларування намагалися везти з Німеччини побутової хімії на понад мільйон гривень
14:22
Жителя Велятина на Хустщині, який п'яним зарубав свого гостя сокирою, засудили до 8 років ув’язнення
11:20
/ 4
Через контрабандні сигарети 25-річний студент позбувся на кордоні з Угорщиною свого "Мерседеса"
13:12
/ 1
Злодій із Собатина протягом кількох днів виніс із магазина в Іршаві товару на 10 тис. грн
23:16
/ 3
На Берегівщині керівник одного з підрозділів Управління ДСНС на Закарпатті системно приторговував метамфетаміном
15:04
У Ганичах на Тячівщині затримали місцевого наркоторговця
10:48
/ 1
Директору та головному бухгалтеру Карпатського біосферного заповідника повідомлено про підозру
10:44
"Безправному" водієві "під кайфом", що порушив ПДР на трасі біля Середнього на Ужгородщині, виписали штрафів на 90 тис. грн
19:29
/ 2
80-річному жителю Пилипця, що застрелив собаку, "світять" до 3 років тюрми
23:33
/ 4
В Ужгороді вслід за підрядником з Харкова про підозру в розтраті майже 3 млн грн на ремонті доріг повідомлено спеціалісту з технагляду
23:08
Cуд у Тячеві звільнив від покарання підприємця, який п'яним вдарив поліцейського
14:54
У Костилівці на Рахівщині троє грабіжників у масках і зі зброєю погрозами вбивством відібрали в 79-річної жінки $8,5 тис. і "ювелірку"
17:47
Занизивши митну вартість, житель Львівщини на кордоні з Угорщиною "позбувся" трактора, вартістю 1,5 млн грн
14:39
/ 2
Судитимуть 5 осіб, які організували нелегальні гральні заклади в Ужгороді
11:07
Житель Середнього Водяного на Тячівщині п'яним викрав авто сусіда і скоїв на ньому дві ДТП
01:16
Ужгородець погрожував свої дружині гранатою
20:47
/ 2
38-річний мукачівець протягом року розраховувався за покупки карткою, загубленою пенсіонером
19:41
/ 2
У Нижніх Воротах зіткнулися мукачівська BMW та івано-франківське Renault, водій останнього загинув
14:05
Житель Туриці, що на Ужгородщині, зберігав вдома дві бойові гранати
22:50
У жителя Буштина під час обшуку вилучили майже 1кг марихуани
» Всі новини