Закарпатці організовуються на захист канікул і хочуть розповісти про все Януковичу

У коментарях на новинних інтернет-ресурсах Закарпаття та в соціальних мережах продовжується самоорганізація ужгородців і загалом закарпатців проти безглуздого рішення обласної влади відмінити осінні канікули в школах заради ілюзорної економії на опаленні.

Закарпатці організовуються на захист канікул і хочуть розповісти про все Януковичу

Попри те, що витрачаються мільйони на непотрібну реконструкцію площі Народної та недоотримуються десятки мільйонів від злочинної "прихватизації" комунального майна, влада вирішила зекономити на здоров'ї дітей, виснажених навчанням за невиправдано насиченими програмами.

Одразу після проголошення по обіді в п'ятницю рішення про відміну канікул в Ужгороді, ужгородські школярі самостійно заснували сторінку спротиву в соціальній мережі ВКонтакті. Діти практично по-дорослому обговорюють суть проблеми, створюють відеозвернення, складають слогани ("Один, два, три, чотири - канікули по всій країні; три, чотири, раз, два - в Ужгороді їх нема!"), малюють карикатури, пишуть листівки і домовляються про те, як, де і коли їх розклеююватимуть по місту. Само собою - наголошують на тому, що в школу не йдуть і закликають друзів прийти у понеділок, 28 жовтня, о 9:00 на площу Поштову, що перед будівлею Ужгородської міської ради, аби змусити владу відмінити необдумане рішення.

Найактивніші навіть створили сайт "Ужгород Мітинг! Осінні Канікули!".

З 580 людей, що на даний час взяли участь у голосуванні, відкритому у зазначеній групі ВКонтакті, 76,7% візьмуть участь в акції на Поштовій. Інші просто не йдуть цього дня та у всі наступні дні до школи.

Загалом до групи приєдналося вже майже 800 осіб.

Аби влада не могла посилатися на незаконність акції, МГО "Молода ініціатива Ужгорода" з власної ініціативи надіслала на адресу Ужгородської міської ради офіційне повідомлення про її проведення.

Не залишаютться осторонь і дорослі. Батьки маленьких школярів в соціальних мережах пропонують надати акції вигляду гарного, кольорового, мирного протесту, а тому, по можливості, взяти з собою кольорові кульки, мильні бульбашки та кольорову крейду, аби діти могли малювати нею на плитах перед мерією.

Аналогічно самоорганізовуються школярі та їх батьки в інших містах області. Так у Сваляві, судячи з коментарів на сайті Закарпаття онлайн, аналогічна протестна акція відбудеться біля будівлі РДА. На 8.00 заплановано мітинг у Великому Березному. Про мітинг у Хусті можна дізнатися за контактним телефоном 0965548468, також розміщеним у коментарях. У Виноградові йдеться про 8.00, площу Миру та обмін думками за адресою http://vk.com/diana1400.

Це з того, що відомо достеменно. 

У Мукачеві мітингу не буде, бо там канікули не відміняли.

Якщо влада не почує громадян, ужгородці погрожують донести інформацію про ситуацію напряму до президента Януковича під час його візиту на Закарпаття  30 жовтня.

27 жовтня 2013р.

Теги: канікули, Янукович

Коментарі

Петро Гецко 2013-11-17 / 12:15:55
СВЯЩЕНИК ДИМИТРИЙ СИДОР - ОПАСНЫЙ ЧЕЛОВЕК

Священник московского патриархата Димитрий Сидор, настоятель Ужгородского храма, не только обвинил своих адвокатов Василия Мокану и Петра Годьмаша, но даже публично оклеветал их. Все знают, что с этой целью он, под псевдонимом Симеон Воловий, написал опубликованную 18.10.2013 г. в газете «Правозахист» статью «Плюсы и минусы политического суда…». В ней сказано, что выше названные адвокаты якобы были в сговоре с СБУ и судом. Якобы именно поэтому причине он, священник Димитрий Сидор, был осужден по ст. 110 Уголовного кодекса Украины к лишению свободы сроком на три года (условно).
Однако адвокат П. Годьмаш дал достойный отпор клеветнику Димитрию Сидору в статье «Брехня і правда про безпідставно засудженого священика Д. Сидора». Она 08.11.2013 р. была опубликована в той же газете «Правозахист». В ней документально подтверждено как адвокат П. Годьмаш во время 2-хгодичного судового процесса своими статьями в газете «Правозахист» юридически и даже психически давил на суд, чтобы оправдать Д. Сидора.
Казалось бы, после этого Димитрий Сидор должен бы хотя бы извиниться перед своими адвокатами за свою клевету на них. Или же снова соврать, что он не имеет никакого отношения к клеветнику Симеону Воловому. Но Димитрй Сидора не такой человек, поскольку в его менталитете преобладает злость и ненависть, а не честность и благородство, обязательно присущее каждому священнику. Очевидно Димитрий Сидор здесь исключение. Только параноидное стремление к вождизму в русинском движении заставляет Димитрия Сидора до поры-времени скрывать истинный свой менталитет.
Василь Гецко

виборець 2013-10-28 / 13:09:11

Виправлення у коментарі «виборець 2013-10-28 / 09:20:15». Механічна помилка. Канікули школярам зробили у Виноградові, а не в Берегові.

для Поліна 2013-10-28 / 08:34:40 2013-10-28 / 12:43:42
Ви говорите, що "9-11 класам не встигнуть подати основний матеріал структурно, який формує понятійний апарат", "Треба вичитати матеріал", ... Це все рабори фраз. У школі є програма, є навчальний процес, який побудований так, щоб все те, про що ви пишете, відбулося. І цей навчальний процес передбачає, що з 28.10 по 03.11 повинні бути канікули! Вони не залежать від температури повітря на вулиці і дати візиту президента! І не треба розводити пусту демагогію тільки для того, щоб виправдати чиюсь дурню. І результати ЗНО погані не тому, що в школі є канікули, а зовсім з інших причин.

Правильно діти роблять, що не йдуть на уроки! Це має бути нарешті не покоління баранів, які мовчки йдуть за пастухами, а свідомих людей, які не дозволять керувати собою всяким пройдисвітам! Тільки так у них буде шанс змінити цю країну.

Віт 2013-10-28 / 09:59:55
Поліна. Я не ужгородець, чи старший чи молодший не знаю, та й власне не хочу знати. Я вам висловив свою думку про морозова та ваш понятійний апарат, якої й зараз дотримуюся))

виборець 2013-10-28 / 09:37:40

Прорвало Хуст. З завтрашнього дня там у дітей канікули!
Яке місто буде наступним по відміні безглуздя та «політичної доцільності?»

Поліна 2013-10-28 / 09:35:49
Віт, Ви старші за мене і не ужгородець або школяр. Бо ужгородці знають, коли Кляп М.І. була директором школи і якої саме.
А старші за мене або молодші, бо не знаєте, у які роки проходило реформування освіти у школі і у які роки експерементувалося семестрове навчання.
але, враховуючи те, що Ви не знаєте і не усвідомлюєте для чого є шкільна освіта і вища, їх основне призначення. Що школа - дає основи, структуризує матеріал і дає елементарний понятійний апарат для того, щоб розуміти, про що говорять викладачі, щоб легше було вивчати і аналізувати матеріал в університеті, ТО вважаю, що Ви один із тих школярів. Краще би Ви вчитися пішли, а не давали на собі піаритися певним депутатам

батько школяра 2013-10-28 / 09:25:06
Поліна то хтось з чиновників. Вони налажали, тому мусять тут і виправдовувати свої вчинки. Ужгородом від мерії до ОДА бродять сотні школярів. Це проблема, яку чиновники породили, але не здатні вирішити.

виборець 2013-10-28 / 09:20:15

Поліна, ще в п’ятницю в 15.00, коли діточки попрощалися із школою і пішли на канікули, ніхто про Ваші «аргументи» і близько не говорив. Це планування навчального процесу «видатними просвітянами»?
У нас що Гідрометцентр, як чукча з анекдоту, визначає погоду лише тоді, коли побачить сонце?

Мукачево, Рахів, Берегово зробили дітям канікули. Там що, люди дурніші за Вас?

Просто в Ужгороді В.Погорєлов, як член ПР, має брати «під козирок» навіть самі абсурдні «поради» від київських шефів.

І ще. Як не дивно, в Хусті ситуація така сама, як і в Ужгороді. Чекають в четвер В.Януковича?
Але ж В.Кащук поки що не член ПР, так у чому затримка? «Досвід» СДПУ (о)?

VVV 2013-10-28 / 09:14:05
МОЛОДЦІ!!!

Sajan 2013-10-28 / 09:10:21
В Іршаві карантинів не було вже три роки, а хороша погода піде на користь дітям.Крім того відміна канікул за таких надуманих проблем керівництва є порушенням прав дитини

Віт 2013-10-28 / 08:44:48
Поліна, ви мабуть вчилися ще за часів вашого "павлика морозова"))
А хто він такий, щоб його мали знати наші діти??? Та й слово "кент" вже не вживають років десь 15 ))
А тепер бабцю, послухайте! Не всі дали дітям "Вулицю, яка вчить як курити, пити і шнирятися..." Бо хто дав лише це, то воно є й без канікул! А канікули перш за все потрібні дітям які дійсно вчаться й виснажуються. А свій "понятійний апарат" засуньте собі в найбільш підходяще для цього місце, досить з нас "понятій"...

Поліна 2013-10-28 / 08:34:40
Кляп Мар'яна Іванівна у мене математику в школі вчила і педагогіку в університеті, і директором була у нас в школі. Вона мовчить - бо людина раціональна. Треба вичитати матеріал. І наша область дає найнижчі показники ЗНО!!! Досить зимою карантинів. Хороша погода, немає епідемії - хай вчаться. Батьки, які не повели дітей - до вас питання: а шо Ви дітям дали взамін? Вулицю, яка вчить інтеграли, логорифми, чи як курити, пити і шнирятися... Вулицю, де діти мають тему: "які у кого предки"? Що Ви дали дітям взамін? а коли карантін, то Вам не добре, бо діти по домам, на дворі... не мають чим зайнятися. Якщо 5-6 класи організувалися на екскурсію кудись - вони поїхали, бо ніхто бронь не буде втрачати, їх на мітингу нема. І це сильно негативно не вплине на навчання у 5-7 класі.

Поліна 2013-10-28 / 08:26:33
я вчилася у школі за двох систем: по чвертях і семестровій. нічого з нами не сталося.
ті хто вийшов мітингувати егоїсти або мало осмислюють. зимою будуть карантіни, а 9-11 класам не встигнуть подати основний матеріал структурно, який формує понятійний апарат... це випускні класи. потім зно здають слабо. наша область дає найнижчі показники по зно. Абсолютно підтримую дане рішення. Не кожні батьки можуть найняти репетиторів і тому школа - це те місце де дітям дають основи, формують понятійний апарат. Якщо для 5-6 класів батьки організували екскурсії - їх відсутність протягом 3-5 днів не вплине сильно негативно на навчання. Хтоб не піарився на цій компанії - це низько і гидко... Потім ми хочемо, щоб діти нам не казали такі тупі речі, як "Я не знаю Павлика Морозова, а він шо за кент".

Ника 2013-10-28 / 07:52:20
Ура, Виноградово победило и дети вернулись домой! Правда утро понедельника испорчено!

Адмін 2013-10-28 / 06:27:38


http://nbnews.com.ua/ru/news/103568/

http://vidomosti-ua.com/ukraine/77207


на рахівщині 2013-10-27 / 20:29:25
дивно, а на рахівщині канікули ніхто не скасовував, не переносив, дивно якось..., може рахівщина уже інша область

Віктор 2013-10-27 / 19:40:36
Я Ледиду не дуже виню. Але він теж неправий. Головним "злодієм" тут є Погорєлов. Тому зустрінемось завтра о 09:00 біля міської ради.

мама 2013-10-27 / 19:39:47
дитину в школу завтра не веду. ось моя відповідь

краянин 1 2013-10-27 / 19:11:14
Це так як би за літом прийшла зима,дітки...?
На початку Двадцять першого століття...
Що за логіка....?

Вуйко 2013-10-27 / 18:59:52
На. Палю !!!КОНЮХА на палю

НОВИНИ: Соціо

21:58
Захищаючи Україну від московської навали поліг Віталій Павлюк з Тячева
16:21
У Пастілках Дубриницько-Малоберезнянської громади попрощалися з Юрієм Карпинцем, який майже рік вважався зниклим безвісти
11:03
/ 2
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 9
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 10
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 2
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
/ 1
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
» Всі новини