Збори мешканців вулиці Шумної звинуватили в конфлікті довкола АЗС владу Ужгорода і окреслили вихід з ситуації (ФОТО)

У вечері 1 жовтня відбулися збори мешканців багатоквартирних будинків, розташованих на вулиці Шумній в м. Ужгороді.

Збори мешканців вулиці Шумної звинуватили в конфлікті довкола АЗС владу Ужгорода і окреслили вихід з ситуації (ФОТО)

Як повідомив Закарпаття онлайн правозахисник Віталій Грегор, на них були присутні і мешканці інших «постраждалих» зелених зон – із вулиць Достоєвського-Годинки, Заньковецької, 36, Володимирської, 28 та інших.

Крім того, були присутні депутати Ужгородської міської ради Ростислав Буланов та Павло Чучка, депутат Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко, громадські активісти, представники громадських організацій та  політичних партій: Віталій Грегор – правозахисник від ГО «Молода ініціатива Ужгорода», громадський активіст; Олександр Волосянський та Костянтин Куцов – громадські діячі; Томаш Лелекач – голова Ужгородської міської організації ВО «СВОБОДА»; Олег Куцин – голова Закарпатської обласної організації ВО «СВОБОДА».

Єдиним питанням порядку денного зборів мешканців було недопущення будівництва АЗС в їх дворі під їх вікнами та повернення ділянки у комунальну власність громади Ужгорода.

Мова йде про трукутної форми земельну ділянку площею 15 соток по вулиці Шумній, перед багатоквартирним будинком №22, неподалік ФМК, власником якої з 2009 року є ВАТ "Закарпатнафтопродукт-Мукачево", що придбало дану ділянку від  ТОВ «Сівелія» для іншої комерційної діяльності. Останнє в свою чергу купило дану земельну ділянку за результатами аукціону із земель житлової та громадської забудови.

Дана ділянка ще до недавна утримувалася мешканцями і на ній безпосередньо була розташована стоянка для автомобілів та сміттєві контейнери.

Як раніше повідомляло Закарпаття онлайн, 15 вересня прокурором міста Ужгорода подано судовий позов до Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю в Закарпатській області, Управління містобудівного комплексу та земельних ресурсів Ужгородської міської ради та третіх осіб – ПАТ «Закарпатнафтопродукт-Мукачево», Департаменту екології та природних ресурсів Закарпатської ОДА про скасування дозволу на виконання будівельних робіт та визнання дій неправомірними.

Чергове засідання з цього приводу відбудеться 4 жовтня 2013 року о 13:30 в приміщенні Закарпатського окружного адміністративного суду (головуючий суддя – Плеханова З.Б.).

На місці подій також були присутні представники забудовника ВАТ "Закарпатнафтопродукт-Мукачево", які висловили бажання до співпраці у вирішенні цього болючого для мешканців питання. Зокрема, ними були надані пояснення, з якими погодилися і всі присутні: що винними у всій цій ситуації насамперед є міський голова попередньої каденції С.Ратушняк як очільник Ужгородської міської ради, яка своїм рішенням виставила дану земельну ділянку на аукціон. А також нинішній міський голова Ужгорода В.Погорелов із підлеглими, що погодили дозвільні документи на будівництво даної АЗС, та уповноважені особи всіх інших дозвільних організацій, які своїми підписами фактично надали «зелене» світло проектуванню та початку цього будівництва.

Окремою виною з ознаками криміналу, на думку учасників зборів, є також дії невідомих осіб під можливою координацією та керівництвом заступника Ужгородського міського голови, голови депутатської фракції «Партія регіонів» в Ужгородській міській раді, депутата ради від цієї політсили – Юрія Белякова та іншого заступника Ужгородського міського голови, керуючого справами виконкому – Даніели Геворкян. Однофамілець останньої є співвласником 5 сотин землі по вул. Достоєвського, 2 на території «бунтівного» скверу, відвойованого мешканцями прилеглих будинків Достоєвського-Годинки.

Мова йде про громадські слухання, які, відповідно до законодавства, обов’язково мали бути проведенні при намірі збудувати АЗС – об’єкт підвищеного рівня небезпеки, у зв’язку з прямим впливом на екологію та через, знову ж таки, як і по Достоєвського-Годинки, відсутність цього об’єкту в генплані міста.

Однак, завдяки діям невідомих осіб за можливої участі вищезазначених заступників, вважають учасники зборів, був явно підроблений протокол громадських слухань: особи, зазначені в протоколі як мешканці вулиці Шумна, не проживають в жодному із будинків по вул. Шумній, а всі зазначені прізвища та підписи робилися однією людиною, тобто мають ознаки підробки, за що передбачено кримінальну відповідальність.

Зокрема, оскільки представники забудовника виявили згоду на співпрацю по вирішенню даної справи, що полягає у задоволені в першу чергу вимог мешканців, було попередньо обумовлений попередній сценарій такої співпраці.

Так, з врахуванням схожої ситуації і компромісного вирішення по Достоєвського-Годинки, було вирішено також рухатися до мирової тристоронньої угоди. Вона полягає в наступному:

1) в судовому процесі береться час для підготовки відповідної  мирової трьохсторонньої угоди;

2) депутатами Ужгородської міської ради, зокрема, присутніми тут Булановим Р.М. та Чучкою П.П., будуть підготовані проекти рішень щодо скасування рішення міської ради про аукціон та всі рішення, прийняті на його підставі. А також депутатський запит до міської ради щодо доручення відповідним відділам підготувати та винести на наступну сесію ради проект рішення щодо надання власникам земельної ділянки по вулиці Шумній іншої, аналогічної за якісними та кількісними характеристиками;

3) вільна від забудови земельна ділянка, що буде найдена відповідними відділами міської ради, для подальшого надання забудовникам, буде оформлена на міську раду із присвоєнням відповідного кадастрового номеру;

4) в судовому засідання буде розглянута вищезазначена мирова тристороння угода, складовою якої буде відповідний Договір міни (бартеру). За результатами якої земельна ділянка площею в 0,15 га, на якій планувалося зведення АЗС, буде відчужена для суспільних потреб шляхом повернення у комунальну власність територіальної громади з подальшою передачею на баланс будинкового комітету будинку №22 після його створення мешканцями; а забудовникам відповідно буде надана інша рівноцінна ділянка з урахуванням понесених затрат.

За підсумками зборів на підставі рішення зборів від 01.10.2013 р. було вирішено уповноважити громадського активіста та правозахисника від ГО "Молода ініціатива Ужгорода" Грегора Віталія Леонідовича бути представником мешканців будинків по вул. Шумній з усіма необхідними повноваженнями у всіх державних, судових, громадських та інших органах, організаціях, установах та підприємствах незалежно від їх підпорядкування та форми власності.

02 жовтня 2013р.

Теги: Шумна, АЗС

Коментарі

Віталій Грегор 2013-10-02 / 22:09:51
Ігор Баран ви документи бачили? думаю звичайно, що ні, звідки, хіба що дійсно працюєте у забудовника АЗС.

Так, на відмінну від випадку з Достоєвського-Годинки, тут грубо очевидно взагалі порушили цільове призначення.
Земля була надана для іншої комерційної діяльності із земель житлової та громадської забудови, якій відповідає ст.39 Земельного кодексу , а АЗС - це землі транспорту - ст. 71. Це лиша одна із каплі порушень.

Тобто без зміни цільового призначення на ділянці на якій не передбачено нового проектованого будівництва, тим паче АЗС, без громадських слухань надали дозволи.

До відповідальності будуть притягнуті всі винні особи, я прикладу до цього особисто всіх зусиль. Зокрема, і щодо підроблення документів із слухань горе-заступниками. І до мера дійдемо скоро такими темпами бачу.

Людей в першу чергу обурило нагла брехня ПОГОРЕЛОВА, який колм балатувався, прикривався іменем батька, обіцяв що тут не буде ніякої АЗС, що буде захищати зелені зони і прибудинкові території. А все тому напевне "тому що послідовний".

Федір до Ігор Баран 2013-10-02 / 21:59:35
анонімний ви, я Федір з вулиці Шумна, 22
я не казав що це місце мені - не перекручуйте, це стоянка для будь-кого, а в першу чергу для мешканців прилеглих будинків,

а виходячи з Вашої логіки - не потрібно стоянку, коли як самі кажете, в дворах місця немає, так давайте побудуємо краще АЗС
абсурд чистої води. Вам напевне просто запропонували посаду на цій АЗС, якщо "правильно" буде людей переконувати

Ігор Баран 2013-10-02 / 18:04:53
анонімний мешканець, те що ви щось десь ставили, не значить, що ви це місце утримували. І в будь якому дворі, не лише вашому, місця під парковку не вистачає.
Це зовсім не значить, що саме вам мають віддати таке місце. Власне, це те ж саме. як жителі сусіднього будинку захочуть паркуватись у вашому дворі, бо в їхньому місця не вистачає

Ужгородці 2013-10-02 / 15:54:30
АЗС на вул.Шумній не бути!Ми,наші діти не хочемо жити у страху!Испанские ученые, представляющие Университет Мурсии, недавно сообщили о том, какой сильный вред наносят автозаправки жителям близлежащих домов и работникам предприятий, расположенных неподалеку.Если автозаправка находится на расстоянии менее сотни метров, то у людей, которые проводят поблизости большую часть своего времени, существенно возрастает риск развития многих заболеваний.В частности, речь идет об онкологических болезнях, ведь заправочные станции выделяют бензол и ряд других соединений, провоцирующих развитие рака.На территории заправки топливо может быть фактически разлито. Кроме того, происходит его испарение. Это приводит к тому, что воздух вокруг станции крайне загрязнен.В итоге для того, чтобы обзавестись серьезными проблемами со здоровьем, нужно находиться в радиусе 50-100 метров от обозначенной точки.Другими словами, побеспокоиться о себе в первую очередь стоит работникам подобных заведений і жителям ближайших домов, ведь они подвергаются пагубному воздействию изо дня в день. Эксперты акцентируют внимание на том, что стоит учитывать и количество бензина на станции, и погодные условия, и интенсивность автомобильного движения.Но все таки ученые рекомендуют отказаться от приобретения жилых и рабочих помещений, удаленных от бензозаправок менее чем на сто метров.Да, заправка возле исторического центра города – это удобно. Но для жителей близлежащих домов отсутствие прямой необходимости регулярно посещать онкологическое отделение – более радостная перспектива.

Я.Ужгородець 2013-10-02 / 10:22:03
Якщо уважно подивитися на останнє фото, то в межах будівництва АЗС ( вже побудована будівля) розташована над підземним водопроводом даіметром 300 мм ( візміть викопіровку в Архітектурному бюро міськради).
Поряд розташована тепломережа від котельні Електрозаводська, яка виведена із експлуатації.
І на цих комунікаціях розташовують стаціонарні будівлі. Про що думають горе спеціалісти в міській раді коли вибирають, погоджують ,продають на аукціоні. Ось де корінь зла для ужгородців.

Нормування в таблицях. 2013-10-02 / 09:53:08

http://zakon1.rada.gov.ua/laws/show/z0291-06/page2

Беляков - однорукий бандит 2013-10-02 / 08:44:42
за этим бандитом - Беляковым нары уже плачут
вообще охренел поделывать слушания и подписи ??
или за время "РАБОТЫ" в городском совете совсем контуженым стал ??

на нары его вместе с той ГЕВОРКЯН. Пишут что однофамилец у нее по Достоевского. Ага щас ! такая обширная фамилия что полюбе однофамилец.. ха-ха. Врет и не краснеет. Это наверно её коментар был просто что типа не её родственик - может не близкий но полюбе близкий. А она явно в теме!!! и её на нары вместе с БЕЛЯКОВЫМ !!!!

мешканець із Шумної22 2013-10-02 / 08:35:33
Ігор Баран то напевне ви один із тих шо погоджували, тому брешете тут !!

Я особисто там завжди паркував свою машину як і деякі інші мешканці будинку №22
Ви якщо були на місці побачите що там в дворі більше 10 машин не влізе і шо ви пропонуєте їх ставити на зелену зону ?!
Або ставити на платну парковку?? може ви просто власник парковки поблизу ?!

Одне якщо тут була та ж автостоянка або якийсь заклад торгівлі но не АЗС - тому архітектору і всім хто погодив цей вибухонебезпечний обєкт у нас під носом руки треба повідривати

иван богун 2013-10-02 / 07:57:06
может и стояли ,а теперь под окнами заправка будет.только в украине такое возможно.

Ігор Баран 2013-10-02 / 07:32:40
Раніше ця ділянка мешканцями ніяк не утримувалась. Там стояли вантажівки , що чекали замовників а також контейнери із купами сміття поруч

НОВИНИ: Соціо

23:45
Українська мова у шкільництві на Закарпатті австро-угорського періоду (ДОКУМЕНТ)
21:00
"Хуліганки" з циганського табора в Оноку вибачилися за свої дії біля ТЦК у Виноградові, а інші учасники безчинств власноруч полагодили ворота
10:50
Великоднє привітання предстоятеля ПЦУ Блаженнішого Митрополита Епіфанія
21:41
/ 1
"Вітаю вас усіх зі святом Христової перемоги", – глава УГКЦ у Великодньому привітанні
19:34
На словацькому пункті пропуску "Вишнє Нємецьке" вийшов з ладу сканер, пропуск вантажівок зупинено
19:04
/ 31
Перелік парафій МГКЄ, які святкують Великдень з усією Україною 5 травня
15:52
/ 10
Верховний Суд визнав незаконним будівництво вітряків на Боржаві на Закарпатті
17:28
Графік руху комунальних автобусів в Ужгороді на Великдень
11:04
/ 3
Графік освячення великодніх кошиків у храмах Православної церкви України в Ужгороді
10:59
У Мукачеві також відкрили центр рекрутингу української армії
13:35
Прийшла звістка про загибель на війні з росією Михайла Світлика з Королева
21:39
У "Світі велетнів" у Боздоському парку Ужгорода згорів заколотник Гроджут
16:59
/ 4
В Ужгороді розпочав роботу новий Центр рекрутингу української армії
11:00
/ 1
На Рахівщині 1 травня зустрічатимуть полеглого ще торік у липні Героя Миколу Павлюка з Верхнього Водяного
20:25
/ 1
Зупиняючи московську орду поліг Роман Халус з Розівки Холмківської громади
18:02
В Ужгороді віддали шану полеглому захиснику Івану Бенці
00:08
/ 3
Відновлення 12 місцевих мостів на Закарпатті коштуватиме 896 млн грн
23:01
/ 1
На Закарпатті в 574 закладах загальної середньої освіти 18,1 тис. педагогів навчають 164 тис. учнів – статистика
22:32
/ 1
Стало відомо про загибель на Херсонщині Олега Беци з Берегова, який вважався зниклим безвісти
22:16
У Неліпині на Мукачівщині попрощаються з Євгеном Гуйваном, що помер під час служби
16:26
/ 6
Працівники БЕБ Закарпаття відмовили Оноківську сільраду від "ризикованого" ремонту клубу за 8,8 млн грн
15:43
/ 3
Тячівські депутати через непоінформованість виступили проти розширення Карпатського біосферного заповідника
13:34
У Квасах на Рахівщині на будинку згоріли 3 електролічильники, у Топчині на Тячівщині – прибудова і дах будинку, у Тячеві – котельня
13:01
В Ужгороді минулого тижня народилося 52 малюки, а в Мукачеві – 38
11:20
/ 1
В Ужгороді у вівторок попрощаються з полеглим захисником Іваном Бенцою
» Всі новини