У Діловому освятили новозбудовану римо-католицьку церкву (ФОТО)

23 вересня 2013 року в серці Європи, у невеличкому та мальовничому селі Ділове, що на Закарпатті, після дворічних будівельних робіт відбулося освячення новозбудованої церкви Мукачівської римо-католицької дієцезії. Покровителем храму було обрано Святого Отця Піо.

У Діловому освятили новозбудовану римо-католицьку церкву (ФОТО)

Церемонії святкування розпочалась перед дверима храму, де виконавці будівельних робіт передали Єпископу ключі від храму, який в свою чергу передав і довірив їх отцю настоятелю, о-декану Ласло Микуляку. Урочистою ходою під супровід радісного та святкового співу до храму ввійшли пресвітери, Єпископ та вірні.

На початку Літургії настоятель храму привітав Його Екселенцію Єпископа Антала Майнека, присутніх деканів, пресвітерів, монахів-лазаристів, які через Святі Місії духовно підготували вірників, греко-католицьких настоятелів та всіх паломників, які прибули, щоб разом святкувати посвяту нової церкви.

Очолив урочисту Святу Месу єпископ-ординарій Мукачівської дієцезії Антал Майнек. Після вступних молитов його преосвященство освятив новозбудований храм.

Виголосив Слово Боже отець Григорій Романович OFMCap – віце-провінціал з ордену Братів Менших Капуцинів. У проповіді о. Григорій свідчив за містика і стигмата, монаха-бідняка, Святого о. Піо, котрий за все своє життя хотів бути ніким, лише братом, який молиться. Саме з прикладу та за заступництвом о. Піо намагаймося «бути людиною, яка покірно молиться». Його преосвященство з свічкою в руках святково освітив Євхаристійний вівтар та засяяли вогні у всьому новозбудованому храмі, щоб панувало світло Воскреслого Христа.

Перед початком Євхаристійної жертви, як знак подяки для Господа, вірні принесли дари до вівтаря. Єпископ Антал консекрував багатостолітню Євхаристійну чашу та патену, котра по спадку належить діловчанам, адже в дев’ятнадцятому столітті пращури діловчан принесли чашу з їхньої дотодішньої батьківщини – Італії, а отже, більшість діловецьких римо-католиків прибули в наш край півтора століття тому. На прикінці Євхаристійного святкування єпископ Антал благословив табернакулум та святково вклав до нього Євхаристію. 

На завершення отець Ласло виголосив слова подяки в першу чергу Господу – за те, що збулась Його  Воля і віряни села Ділове мають власний храм. Єпископу Анталу – за благословення, сприяння та турботу, а також вірникам приходу, які своєю працею, пожертвуваннями, зусиллями, завзятістю та молитвою сприяли будівництву. «А також велика подяка всім хто допомагав нашій спільноті в цей час будівництва храму, пожертвуваннями та молитвами. Я впевнений, що Господь сторицею віддасть», – сказав отець Ласло

Отець Єпископ висловив слова подяки о. Ласло та всім вірникам приходу, які в такій тісній і спільній співпраці та завдяки Божій благодаті збудували цю церкву. «В цьому храмі я маю можливість спостерігати свідчення надії і любові у спільноті. І маю надію, що ті хто люблять о. Піо не лише сьогодні, а завше паломництвом навідуватимуть храм» - наголосив Ординарій.

Після закінчення урочистості вірники Діловецької парафії подякували владиці та присутньому духовенству за їхній візит і всіх запросили на святковий стіл, організований вірними парафії.

Божий дім збудований на прославу Господа і, як оспівується в псалмі: « Я обрав та освятив це місце, щоб Моє ім’я жило в ньому на віки вічні».

Агнеса Зан для Закарпаття онлайн

24 вересня 2013р.

Теги: церква, освячення, Ділове, Майнек

Коментарі

Faust 2014-03-29 / 12:50:04
Іване, ти - КРЕТИН!

Іван 2014-02-23 / 20:34:22
ці католики вже всюди лізуть треба геть їх гнати звідси

НОВИНИ: Соціо

11:03
/ 2
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 9
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 10
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 2
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
/ 1
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
» Всі новини