Чопські митники затримали українця із револьвером

Вчора (22.01.13) на митному посту «Тиса», що на українсько-угорському кордоні, чопські інспектори спільно з прикордонниками попередили незаконне вивезення нашим співвітчизником до Євросоюзу револьвер, споряджений 7 набоями.

Чопські митники затримали українця із револьвером

Прямувавши з України до Італії на позашляховику “Toyota Higlander”, 48-річний водій під час проходження митного контролю свідомо обрав спрощену смугу - «зелений коридор». Однак пильні працівники кордону вирішили ретельніше перевірити правомірний перетин кордону чоловіка і перенаправили його автомобіль для спільного огляду.

І недарма. При перевірці салону іномарки у ніші, передбаченій заводом-виробником для дрібних речей, яка розміщена між сидінням водія та пасажира (підлокітник), митники виявили предмет, схожий на револьвер, калібру 4мм, на якому наявні маркування “KORA BRNO Czech made” « Cal. 4mm RANDZ LONG» , з  7 набоями в барабані. Громадянин одразу визнав «знахідку» своєю власністю та підтвердив, що дозвільних документів на її переміщення у нього не має.

Тож, за порушення встановленого порядку проходження митного контролю в смузі «зелений коридор» та переміщення зброї з набоями без дозвільних документів, відносно громадянина України складено протокол за ст.471 Митного кодексу України. Виявлений револьвер з набоями до нього вилучено.

Про це Закарпаття онлайн повідомила Вікторія Сенгетовська, прес-секретар Чопської митниці.

23 січня 2013р.

Теги: Чопська митниця, револьвер, кордон

Коментарі

Сірий 2022-08-07 / 10:23:42
...на жаль принцип курятника глибоко в мізках, особливо у наділених певними повноваженнями для обслуговування будь-яких людських потреб,цих особин постійно потрібно знімати з неба на землю та позбавити права роботи з людьми... це потрібно всим без виключення, закон один для всих -- чорних,білих,червоних і жовтих.Але є одне АЛЕ -- потрібно знать закони держави у яку вїжжаєш, можливо там флобер прирівняно до вогнепала...?

Віт 2013-01-23 / 18:19:41
Повний ідіотизм. Купити подібний револьвер можна в будь якому інтернет-магазині, наприклад Розетка, за 300 - 500 грн.
"Бытующее мнение в народе о том, что оружие под патрон флобера подходит для самообороны ошибочно. Оно изначально не предназначено изготовителем для поражения человека и его использование в этих целях может повлечь за собой нежелаемые последствия и только усугубить ситуацию.

Причина непригодности заключается в том, что боезаряд ввиду малого калибра и недостаточной мощности не имеет останавливающего действия, даже если бы патрон был мощнее, то возросло бы только проникающее действие, которое и без этого очень хорошее, но опять- таки человека это вряд ли остановит.

В Украине револьверы под патрон флобера находятся в свободной продаже, для их приобретения не нужны никакие документы. Иметь револьвер флобера может любой гражданин Украины, возраст которых достиг 18ти лет"

Копча 2013-01-23 / 14:58:13
Митнику. А з чого ви визначили що людина везе зброю, ви ж маєте керуватися певним визначенням, що є зброєю, а що ні. Як людина котра везе через кордон річ яка за визначенням НДКЦ МВС України "не зброя" може мати при собі документи на переміщення зброї. Інакше як непрофесіоналізмом митників даний інцидент назвати не можна адже з таким само успіхом зброєю митник може визначити рулон туалетного пеперу і тому людина має везти довідку з МВС що це не так?

митник 2013-01-23 / 14:13:05
при пред'явлені на кордоні дозвільних документів від правоохоронних органів України на переміщення будь-якої зброї, навіть калібру 4 мм, громадянин може їхати хоч на всі 4 сторони... ніхто не женеться за статистикою, працюємо виключно законодавства.

наталя 2013-01-23 / 14:08:51
ви влучно підмітили про цю жіночку вікторію,вона завжди не розібравшись щось ляпає.надіюсь що при реформуванні митниці,вона буде шукати собі роботу.

Копча 2013-01-23 / 13:37:40
Це не є зброєю і вільно продається в Україні. "Револьвери кал4 мм. не мають призначення для ураження людини... внаслідок чого вказані револьвери до категорії вогнепальної зброї не відносяться." - Револьвери калібру 4мм. (Флобер). Державний науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України. Довідник для судових експертів. Схоже митники погналися за показниками і показали повну безграмотність а пані Вікторія як папуга готова озвучити будь-яку дурницю свого відомства.

НОВИНИ: Кримінал

20:49
У Тернові на Тячівщині 20-річний водій на Audi збив 13-річну дівчинку, що вибігла на дорогу
20:30
Переправники з Закарпаття планували заробити на 7-х "ухилянтах" за можливість переплисти ґумовим човном Тисою до Угорщини $6-7,5 тис. з кожного
01:39
Поліція затримала 23-річного жителя Чопа, який ішов містом з гранатою в руках
16:40
/ 1
На Закарпатті головний лісничий та інженер лісгоспу допустили незаконних рубок на 10,5 млн грн
11:05
/ 11
Фінансові порушення на понад 1,1 мільйона гривень виявили аудитори в освітній галузі Великоберезнянської громади
17:53
/ 1
Пенсіонера з Тячева затримали на спробі переправити до Румунії двох "водолазів"
10:40
/ 5
За фактом хуліганських дій біля ТЦК у Виноградові поліція відкрила кримінальне провадження
15:58
На Закарпатті передали ЗСУ автомобілі, які керівник ГО ввіз як гуманітарну допомогу та продавав
15:41
Справу закарпатця, який видурив у дружини військового $10,5 тис. за "звільнення з полону", передали до суду
15:31
Через Закарпаття без декларування намагалися везти з Німеччини побутової хімії на понад мільйон гривень
14:22
Жителя Велятина на Хустщині, який п'яним зарубав свого гостя сокирою, засудили до 8 років ув’язнення
11:20
/ 4
Через контрабандні сигарети 25-річний студент позбувся на кордоні з Угорщиною свого "Мерседеса"
13:12
/ 1
Злодій із Собатина протягом кількох днів виніс із магазина в Іршаві товару на 10 тис. грн
23:16
/ 3
На Берегівщині керівник одного з підрозділів Управління ДСНС на Закарпатті системно приторговував метамфетаміном
15:04
У Ганичах на Тячівщині затримали місцевого наркоторговця
10:48
/ 1
Директору та головному бухгалтеру Карпатського біосферного заповідника повідомлено про підозру
10:44
"Безправному" водієві "під кайфом", що порушив ПДР на трасі біля Середнього на Ужгородщині, виписали штрафів на 90 тис. грн
19:29
/ 2
80-річному жителю Пилипця, що застрелив собаку, "світять" до 3 років тюрми
23:33
/ 4
В Ужгороді вслід за підрядником з Харкова про підозру в розтраті майже 3 млн грн на ремонті доріг повідомлено спеціалісту з технагляду
23:08
Cуд у Тячеві звільнив від покарання підприємця, який п'яним вдарив поліцейського
14:54
У Костилівці на Рахівщині троє грабіжників у масках і зі зброєю погрозами вбивством відібрали в 79-річної жінки $8,5 тис. і "ювелірку"
17:47
Занизивши митну вартість, житель Львівщини на кордоні з Угорщиною "позбувся" трактора, вартістю 1,5 млн грн
14:39
/ 2
Судитимуть 5 осіб, які організували нелегальні гральні заклади в Ужгороді
11:07
Житель Середнього Водяного на Тячівщині п'яним викрав авто сусіда і скоїв на ньому дві ДТП
01:16
Ужгородець погрожував свої дружині гранатою
» Всі новини