Вертеп у заході. Торохтіння горіхів

Кажуть, бува, мені київські доходяги, точніше – не кажуть, а в’їдливо під’юджують, мовляв, я – хитрий мадярський жид, і через те: не спився, зберіг сім’ю, ніде не помічений яко сексот а запроданець, і власне тому – своїм щирим ім’ям – дуже дратую тих заповзятливих (хоч уже підтоптаних) діток трудового народу, які так і пруться в передові загони нацскоморохів і горлопанів... А я ж то знаю, звісно, не про кожного, звідки (він, вона, воно) – набуток нації – взялося ще, скажімо, в сімдесяті роки минулого століття...

Вертеп у заході. Торохтіння горіхів

Зустріну випадково, наприклад, Василя Герасим’юка або Івана Малковича, кину одному або другому кілька – на їхні «бабські брехні» до мене – незручних запитань і помахаю легунько застережливо пальцем, й ураз у тих флаґманів укрсучліту перекоситься ротик і, невдоволено задкують од мене як прокаженого. Що тут скажеш... Здорові повсякчас стороняться кари!

А в заході (нужнику, буді, WC) смердить... І вже котрий рік тута відбуваються культурні заходи. Батько і син Ступки, відповідно, грають і ставлять на догоду чортибатька-кому вистави, один з чільних «свободівців» Богдан Бенюк перевтілюється (а мо’ й ні) в кацапських фільмах у придуркуватого хахла, а літератори ні за цапову душу продаються бандюковичам усіляких мастей... І Ганька Герман із шаленою швидкістю розвиває свій талант драматурга. Та, попри те, дзвінко лунає на просторах од Луганська до Ужгорода: ...ще не вмерла, хоч, – дуже хвора!..

Слова, слова... Нема на вас добротних ґицлів!..

І торохтять що раз інакше на кону горіхи... Лунає щиро в(у)країнське слово.

 

07 травня 2012р.

Теги:

Коментарі

CAPTCHA 2012-05-11 / 01:58:59

Я не лікар, а тому не займаюся лікуванням хворих. Олег Диба

мілош форман 2012-05-07 / 13:07:46
Ну, й слава Богу. Виздоровів.
Почав кидатися. Краще б на ганчірку.
Звісно, подужати Малковича чи Герасим’юка - ото вже гонористо, аж ніби по-батярськи. Перепрошую, хотів сказати - фатьовисто.