Полюбити... президента

Трагедія з польським президентом наштовхнула на сакраментальну думку: чи сумував би наш народ за нашою політичною елітою так, як поляки за своєю?

Страшна авіакатастрофа під Смоленськом, здається, не залишила байдужою жодну людину ні в Росії, ні в Україні. А для поляків це взагалі величезна трагедія. І з того, що тисячі польських громадян вийшли на вулиці, коли гріб з президентом привезли до Польщі, і як ці люди плакали, і вивішували на своїх будинках державні прапори, і приносили й приносили квіти та свічки до президентського палацу, видно, що поляки свого президента любили.  Як сказала одна жінка, "це був Мій президент. Це був Наш президент".

Народ любив свого президента, бо відчував його турботу. Життя в Польщі протягом останнього десятиріччя дійсно покращилося, зміцнилася економіка. На Качинського не було компроматів, його справді вважали чесним політиком. Тому народ і шанував його.

І от закралася в голову така підступна думка:  якби (не дай Боже, звичайно, бо всіх людей, що трагічно гинуть,  по-християнськи шкода) таке сталося з українською політичною елітою, чи оплакував би наш народ її так, як поляки свою?

Не хочу бути цинічною, але, гадаю, переважна більшість наших громадян не відчувала б великого смутку. Так, по християнськи пожаліли б, але не надто б сумували. Не сумніваюся, що хтось би сказав : так їм і треба чи ще щось "похлеще".  За ці два дні вже не раз випадково чула: не могли там бути наші?

Чи, може, народ наш став черствішим від такого життя?  І якою мала би бути та вища влада, яку наш народ дійсно любив би?

12 квітня 2010р.

Теги: Качинський, літак, Польща

Коментарі

Наталка 2010-04-14 / 15:24:00
Того суботнього вечора мій чоловік теж висловився "за" те, щоб на місці поляків були наші....Я підтримала. Сумно.

Баба 2010-04-13 / 10:16:00
Може нам купити такий самолет?...прости, Господи...

Юрій Лівак 2010-04-12 / 20:15:00
До Качинського було неоднозначне ставлення. У нас, раз країна поділена надвоє, то й сталення було б двояким. От і все

Залишенець 2010-04-12 / 20:05:00


Щоб в такій ситуації український народ сумував за своїм президентом потрібно, щоб цей президент був патріотом України.

Андрей 2010-04-12 / 15:29:00
"треба їх всіх розстріляти, потім всіх, хто прийде на їх похорон, потім всіх хто прийде на їх похорон,... і так п'ять разів"

Олег Диба 2010-04-12 / 14:52:00
Абсолютно в контекст: сьогодні пив каву з сусідами, вони теж про те саме - де би взяти такий літак, куди би помістити всю нашу так звану "еліту", і... Головне, щоби всіх спакувати. Бо якщо залишиться хоч один, то почне розмножуватися... :(



Зловив себе на тому, що чомусь не хочеться заперечувати такому не зовсім, скажемо так, гуманному ходу думок. (Принаймні, сформульованому в плані жарту. На повному серйозі цього, звичайно ж, ніхто не бажає.) Власне, нема чим заперечувати... Та й дістали ж....

ярослав орос 2010-04-12 / 14:51:00
Пані Єво, не переймайтеся так дуже... В Середньому Ужгородського району в нашого Президента є дублер... Якщо щось, ураз є ким замінити... Слава Ісусу Христу...