Закарпатці на Бук-Форумі

15-19 вересня у Львові відбудеться 28-й Бук-Форум (колишній Львівський форум видавців) – найбільший в Україні виставка-ярмарок книжок.

Закарпатці на Бук-Форумі

28-й BookForum відбуватиметься за підтримки Українського Культурного Фонду у змішаному форматі: наживо та онлайн. Програма фестивалю налічує 120 подій, 250 учасників, зокрема — 25 іноземних авторів з 21 країни світу. Почесна гостя фестивалю, Нобелівська лауреатка, володарка премій “Ніке” Ольга Токарчук. Почесний гість — володар Нагороди за найкращий сценарій на 58-му Каннському кінофестивалі Ґільєрмо Арр’яга. Також на BookForum поділиться досвідом спеціальна гостя — 93-річна психотерапевтка, що пережила Голокост, письменниця Едіт Еґер. Львівський Книжковий ярмарок «Форум видавців» проходитиме на 11 локаціях центральної частини Львова та прийме близько 400 подій. Автограф-сесії, презентації та дискусії, що заплановані на території Палацу Мистецтв.

Традиційно учасником форуму буде ужгородське видавництво “Карпати”. Хоча останній рік не був найбільш успішним в його історії, видавництво все-таки везе цілий ряд новинок. Це нова книжка І.Шманька про філософа-дисидента Ю.Бадзя, ряд туристично-краєзнавчих видань про Закарпаття тощо.

Чимало книжок закарпатських авторів вийшло за межами області. Так, О.Гаврош у харківському видавництві “Фоліо” видав уже чотири випуски пригодницьких повістей для дітей. Події там відбуваються у різних музеях, де за допомогою чарівного крісла наші сучасники мандрують у часі — у 17-те століття в часи Шевченка і Франка, до Карпатської України.

Автор цих рядків видав у тому ж таки “Фоліо” видав книжку “Отець Августин Волошин”. Тарас Ващук видав в івано-франківському видавництві збірку оповідань “Приблуди”. Тележурналістка Леся Кешеля-Ісак, що починала свою карєру в Ужгороді, а нині живе у Києві, видала і презентуватиме у Львові дві свої дитячі книжки.

 

12 вересня 2021р.

Теги: книжка, Бук-Форум