Митрополит московської церкви в Україні та коронавірус

Звернення представників різних супільних груп Росії, серед яких є й відомі письменники, вчені та різні опозиціонери, свідчить про те, що в імперії Путіна про коронувірус і його небезпеку людей недостатньо інформують. У часі, коли вже, майже, на всіх континентах люди довідуються про справжню загрозу цієї небезпечної епідемії, російськомовні українці, які надають перевагу пропаґанді Кремля в Україні, залишаються в небезпеці.

Митрополит московської церкви в Україні та коронавірус

Найкращим прикладом цього стало звернення настоятеля Києво-Печерської лаври митрополита УПЦ МП Павла до вірян. Він розкритикував українську владу за заклики обмежити релігійні обряди під час карантину через поширення коронавірусу. Натомість, у своєму  зверненні до віря митрополит закликав часто відвідувати церкви, оскільки причиною спалаху коронавірусу, на його думку, «є людський гріх».

Доказом фальшивого судження митрополита МП в Україні є його заклик до причастя родин з дітьми, а вірус бачить, як "кару Божу" за гріх, який треба спокутувати.

Запрошувати людей до церкви в часі, коли не тільки по всій Европі забороняють більші скупчення людей, але й і в самій Україні, це злочин проти вірних, які вже, за старою звичкою, вірять духовній особі більше, аніж якомусь політикові. Молдовські паломники до Почаївської лаври поплатилися за таку довіру до російської церкви інфікацією віруса. На жаль, терпітимуть не попи, які їх намовляли, а наївні віруючі.

РПЦ МП в Молдові та в Україні й деінде, притримуються російської традиції, де головою церкви був цар. Царів замінили президенти, які вважають, що російські православні повинні служити насамперед державі-імперії. Тому й цілі московської церкви полягають не у служінні християнському вченню, яке проповідує приципи: Люби до ближнього, як самого себе; Не вбивай; Не кради та ін., які вчать людей бути ввічливими, чесними, добродійними, справедливими.

Звичайно, важко декому переорієнтуватися на людські взаємини, якщо 70-річна  система  доводила, що маєш – якщо вкрав, чи збрехав. При тому не слід забувати, що Російська імперія від самого початку свого існування трималася на фальшивій історії, на зневажанні не тільки інших народів та національностей, але й фальшивій церковній політиці, яка полягала у повному підпорядкуванню цареві, а потім – ґенеральному секретареві компартії, а згодом – президентові.

Досі діячі Російської православної церкви не призналися перед своїм „церковним стадом”, що вони, в дійсности, неканонічна церква, бо навіть за понад 300 років після проголошення Російської імперії Томосу, який би засвідчив канонічність, не отримали. Заманений царем Годуновим Вселенський патріарх Ієремія ІІ Транос після піврічного насильного утримування в Москві змушений був підписати 1559 р. згоду на надання митрополитові московському титулу патріарха, томос цар не вимагав, бо, певно, про нього і не знав. Цікаво, що ніхто з церковних діячів Московії участі у переговорах зі Вселенським патріархом не брав.

З проголошенням Всеросійської імперії (замість Московської держави), яку пізніше переіменували на Російську, церква була підпорядкована державі (скасовано інститут патріарха православної церкви і створено колеґіальний церковний орган — Святійший синод, 1721 р.. Головою цієї державно-церковної канцелярії проголошувався імператор, а «всевидючим оком», що безпосередньо керував цим канцелярським відомством, був обер-прокурор, якого призначав імператор. Також Петро І створив так звану Таємну канцелярію, що виконувала, по суті своїй, функції Інквізиції у Росії.

Якщо  патріархія РПЦ 1917 р. була відновлена (після 200 років), то зі смертю її патріарха Тихона вона «загубилася» у вирі революційних переслідувань всього, що було пов'язане з релігією – розстріли духовенства та численні арешти, конфіскація церковного майна і т.ін.. Відновлений був патріархат РПЦ 1943 р. Й.Сталіним, який знав, що німці не забороняють релігію. Та Сталін це зробив не з любові до людей, але задля того, щоб з Російської православної церкви зробити філіял аґентури КГБ. Таким чином РПЦ фактично перетворювалася на окремий державний орган СРСР, а до чого воно привело, то бачимо й сьогодні на поведінці не тільки вищих представників РПЦ в Росії, але й направославної  її «дочці» – МП в Україні. Для представників цієї церкви важливі не душі пастви, а зміцнення «русского мира», який далекий від християнської любові до ближнього.

Отже, не тільки мова відрізняє православних московської церкви в Україні від православних ПЦУ, але й проповіді московських попів, для яких «отечество» (Московії), цар та Сталін залишаються понад усе. Вони не звертають увагу на вбивць, які щодня полюють на своїх «братів», вони не кажуть правду вірянам про те, що в Україні одинока канонічна церква – це Православна церква України. Зрештою, вони заводять в оману віруючих навіть фальшивими твердженнями про  небезпечний вірус, що підтвердили найвищі представники Московського патріархату у київській Печерській лаврі.

Українські церкви – ПЦУ та УГКЦ – їхні предстоятелі та духовенство ставляться поважно до небезпечного корона-віруса і вживають заходів, як допомогти людям українською мовою, що й відрізняє ці церкви від РПЦ МП. Наступ Путіна на Україну через твердження, мовляв, українці та білоруси є «носіями російської мови», та твердження митрополита Павла  МП про українську мову як «неугодну Богу», є прямим виконуванням вказівок кривавого диктатора Сталіна, які «гідно» виконує «вічний» президент Росії Путін.

Чи сприяє українська мова лікуванню та запобіганню від корони-вуруса, залишається питанням відвертим, але стовідсотково можна стверджувати, що саме від віруса путінської ідеолоґії вона врятує не тільки окремих українців, але й країну. Якщо українці зрозуміють, що українська мова для їхнього існування важливіша від хворіб усяких вірусів, то  вони позбавлять кремлівського диктатора «арґумента» про нацистський принцип призначати «соотечественніків» через мову старо-нової імперії.

Імперський ворог намагається всякими шляхами утримувати напругу в Україні, то через мову, через церкву, через комуністичних ідолів, через дії оліґархів, через щоденне полювання на українців на лінії розмежування (на сході України), через вигадки  незрозумілих «платформ», а все почалося із «захисту російськомовних»,  ще 2014 р., яке забрало вже майже 14 тисяч життів,  яких не врятувало навіть те, що багато з них вживали мову аґресора.

За 29 років цей фактор досі не оцінений в Україні, в чому нас переконують навіть найновіші депутати, які, вживаючи мову ворога, стають щоденною загрозою для наступної «гуманітарної» аґресії на танках імперських «хрестоносців русского мира».

Торонто

25 березня 2020р.

Теги: коронавірус, РПЦ, томос

Коментарі

констатація 2020-04-06 / 02:17:54
https://zakarpattya.net.ua/News/201086-U-nastoiatelia-Kyievo-Pecherskoi-lavry-vyiavyly-koronavirus---ZMI

до "макса" 2020-03-30 / 16:44:26
Вірити в Бога і вірити в вашого мацкальського антибога з рогами і червеною звиздою на чолови - то, як кажуть в Одесі, дві великі різниці

Мигаль 2020-03-30 / 15:26:37
Васька, тот што капелан. Человечік ты зілоный, но чом ты ни хочеш порозуміти, ош Онуфрій без Кірілушкы- кагебіста йе ноль. Памнйаташ, йак у Верховнуй Раді йеден Онуфрій ни пуднйав свойу грішну гузицйу, коли поминали загиблих на думбасі. Што, вун ни знав, ош тото йе гріх такойе паскудство? Прекрасно знав, айбо Кіріло не дав му добро.

макс 2020-03-28 / 21:59:41
як би ви ще б в Бога вірили,але ні

Njksr 2020-03-28 / 12:41:44
Р п ц то небезпечна секта із запрошеним і завербованими а д е п т а м и.

ІВАН 2020-03-27 / 08:17:28
РПЦ - дика церква, язичницька.

Говерла 2020-03-25 / 23:25:33
Всі три лаври в Україні перебувають під москалями. З Почаївської лаври, яка розташована в Тернопільщині, розпочався коронавірус в Україні (мабуть з 7 листопада - день їхнього свята); в січні в лікарнях Тернополя померло 621 осіб від вірусної пневмонії, але не було як визначити збудника. Дякувати китайській структурованій владі, вони визначили тип цього московського віруса. Вчора 4 молдаванина були протестовані вдома і у них виявили коронавірус - ці люди саме повернулися з Почаївської лаври. Напевно з Київської Печерської лаври агенти ФСБ насипали вірус в військове училище ім. Івана Богуна (Печерськ) де всі курсанти покотом злягли в січні-лютому. Святогорська лавра в Донбасі відома тим, що там перед самими нападом москалів на Україну переховувались 800 ГРУшників з Московії з великою кількістю зброї. Не зрозуміло, де наше СБУ? Чи СБУ є філіалом ФСБ Московщини?

форестер 2020-03-25 / 14:38:42
В Україні є НЕКАНОНІЧНИЙ підрозділ злочинної і ворожої до нашої держави і нашого народу Російської православної церкви, який незаконно привласнив ім'я Української православної церкви

Адмін 2020-03-25 / 14:34:00


Дописувачу "вася капелан" і "щурь вася"

Виберіть один нікнейм і коментуйте під ним, а не зловживайте багатоніковістю з метою сторення ілюзії дискусії.

І коментуйте по суті, а не з гаслами навзірець "наша віра славна, віра православна".

В протилежному випадку всі ваші коментарі будуть видалятися.


вася капелан 2020-03-25 / 14:10:19
в Україні немає московської церкви, є Українська православна церква з блаженнійшим митрополитом всія України ОНУФРІЄМ,

щурь вася 2020-03-25 / 06:26:48
бачите що вже кінець всім і ви нехочете покаятись і когось винуватите, завжди вам хтось пинуватий то путін то церква люди кайтесь і ходіть до церкви а то пізно буде спаси вас господи !


Йосиф Сірка
Публікації:
/ 4Комуністів заборонили, а методи залишили?
Кулеба: Ми змусимо угорщину повернути всіх військовополонених
/ 2Підступний руzzкій мір – це не "трофейна мова"
/ 3Миколі Мушинці виповнилося 87!
/ 1У Кремлі шанують своїх фашистських вчителів
/ 11Прихильність Борреля і нахабство Зеленського
/ 15Усіх дурити весь час неможливо!
/ 1Оліґархи і самурай
/ 7Коли ж, нарешті, посадовці в Україні стануть українськими
/ 3На Закарпатті він "свій" (тутешній)
/ 2Останній із могікан
/ 2Коли дійде правда і до кримчан?
Багатолика російська гібридна війна
/ 5Хто ховається під ризами МП – диверсанти, саботажники, терористи?
/ 3Митрополит УПЦ МП "напросив" Божу кару
/ 3Росія-США: "Коронна" пропаґанда
/ 8Послідовники нацистського пропаґандиста пішли у наступ
/ 5Імперське рило лізе до ідентичности
/ 11"Да патаму, что украінскій язик нєуґоден Богу!"
/ 7А потрібно танки замість королівського палацу
Чи привезе Зеленський пораду з Ізраїля?
» Всі записи