А потрібно танки замість королівського палацу

Ілюстрація - ТСН
Ілюстрація - ТСН

Саме такою була перша думка, коли в українських та і світових ЗМІ появилася вістка про те, що український оліґарх Рінат Ахметов купив королівський палац Les Cèdres (Ле Седр, в перекладі з французької – «Кедри», розташований за 6 км від відомого міста Ніцца), з виглядом на море. Видання Bloomberg  2017 року назволо його найдорожчою нерухомістю на планеті – 400 мільйонів доларів. Пан Ахметов зумів згандлювати на суму – „лише” 220 мільйонів доларів!

Коли б Ахметов був американцем, французом, німцем, чи будь яким громадянином країни, яка живе в достках та не перебуває у війні, то на це мало хто звернув би увагу, але ж! Країна, в якій живе оліґарх – Україна, частину якої в 2014 р. окупувала Росія, яка з того часу ні на годину не припиняла своєї аґресії і воєнної, і пропаґандивної, і гібридної війни. Коли б Ахметов подарував Збройним силам України 10 нових українських  танків, вартість яких обійшлася б мільярдерові лише на кілька відсотків від суми, яку він заплатив за королівську вілу, це була б гідна подяка країні, в якій він зумів стати найбагатшою людиною. Військо отримало б нарешті якісний український продукт, а робітники, зайняті у воєнній промисловості, мали б і стабільне робоче місце, і заробіток.

В часі, коли новий уряд України аґітує інвесторів – своїх і закордонних, обіцяючи їм податкові пільги та інші вигоди, оліґарх не звертає увагу ані на програму уряду, ані на нужди сиріт, калік, пенсіонерів та і працючого люду на його ж  підприємствах.

Доречним буде пригадати, що одним з перших власників  французької віли  Les Cèdres, яку купив Ахметов, був бельгійський король Леопольд ІІ (1835-1909). Якщо приглянутись до цих двох власників віли у Франції, то можна знайти  моменти „близкости” шляхів їхнього збагачення. Леопольд ІІ збагатів на нищенні африканських  ґумових лісів та слонів – одних задля кавчуку, інших задля  слонової кості, застосовуючи до тутешнього населення та природи жорстоку експлуатацію. До багатства ж Ахметова допомогли українська металургія, вугілля, електроенергія т. ін..

Король Бельгії Леопольд ІІ, відомий зокрема причетністю до геноциду в Африці – тоді чисельність населення Вільної держави Конго (сучасна територія Демократичної республіки Конго), яку він собі привласнив, скоротилася на 15 мільйонів людей за 30 років. Це можна, сьогоднішньою мовою, назвати першим ґеноцидом задля збагачення. Звичайно, Ахметова не можна назвати рабовласником, яким був в дійсності бельгійський король, але вивезення 200 мільйонів евр з країни, яка „благає” МВФ дати наступний  транш – мільярд  доларів позики, з країни, яка надає інвесторам різні пільги, є свідченням того, що ставлення Леопольда ІІ і Ахметова до тих, хто на них працював і працюють, є подібним. Різниця, щоправда, велика в тому, що робітникам-африканцям за невиконання праці („норми”) могли відтяти руку, а сталевари та інші підопічні численних підприємств Ахметова отримують оплату, яку ніяк не порівняти з оплатою у Франції,  куди український міліярдер перевів 200 мільйонів евр. Саме в цей час, коли промислове виробництво України зменшилося, а влада  намагається пожвавити виробництво і збільшити експорт, вчинок  Ахметова можна прирівняти до поведінки російських та проросійських бойовиків на Донбасі: ідейний їхній керівник та постачальник з Кремля домовляється про повну тишу, а вони, зразу після його заяви про припинення стріляти, починають порушувати домовленості, скажена жадоба до вбивання перемагає.

Зрештою,  втрати українців на території сходу України, де почав накопичувати Ахметов маєтки, фабрики та капітал не такі нищівні, якими були серед населення Конґо. Зате, суттєва відмінність між цими багатіями  полягає у ставленні до своєї держави – короля Бельгії і некоронованого „короля” українських оліґархів.

Якщо бельгійський король Леопольд ІІ був жорстоким експлуататором у своїх  африканських колоніях (які вважав своєю власністю), то не можна йому закидати відсутність патріотизму щодо Бельгії.

За свої статки, здобуті в Африці, він багато будував у Бельгії палаців, великих вулиць, музеїв, греблі та оборонні вали, які зберегли Бельгію від руйнування під час французько-пруської війни. Свої статки перед смертю Леопольд ІІ подарував державі. Незважаючи на його брутальну експлуатацію в колоніях, йому й досі стоять пам’ятники в Бельгії, бо бельгійці не відчували його брутальности на собі, а людська натура вже є такою, що чуже горе – не моє!

Цілковито протитлежна діяльність українського „короля” багатіїв Ахметова. Він вже 2011 р. „інвестував” 136 мільйонів до елітного помешкання в Лондоні (Велика Британія). Яку користь ця „інвестиція”  принесла українській економіці – досі невідомо. Та й інші оліґархи України (хоча, українськими їх важко назвати, якщо їхні „вливи” в українську економіку мізерні, а мільярди вивозять за межі країни) були послідовними щодо вивезення капіталу, який чомусь не інвестували в Україні – пригадайте  мільярди Коломойського, Пінчука, Боголюбова, Фірташа та ін.. Про їхні статки українці довідують лише  з преси, коли ті закуповують  дорогі годинники, авта чи нерухомість по цілому світі.

Бельгійський король Леопольд ІІ повівся по-королівськи й тим, що подарував все, включно з вілою,  бельгійській державі, український грошовий „король” та грошові „принци” (це „бідніші” від „короля” Ахметова) не здатні на таке, бо вони зайняті лише думкою, як більше витягнути грошей з України, щоб за них купити нерухомість, від якої українцям не буде краще. А коли б оліґархи керувалися розбудовою своєї країни, то сьогодні в Україні не було б на 15 мільйонів (чи  й більше) населення менше, ніж 1991 р.!

Рівнятися було на кого, бо Україна може похвалитися меценатами, починаючи вже з Влодимира Великого, приклад якого наслідували Острозькі князі, Конашевич- Сагайдачний, Мазепа, Розумовський, Галаган, Скоропадський, Ханенки, Тарновський, Чикаленко, Симиренко, Шептицький, Терещенки  та сотки інших, які здобули собі слави і добра для країни, для простих смертних!
 

Флорида, 30.1.20 р.
 

30 січня 2020р.

Теги: Ахметов, вілла, Les Cèdres

Коментарі

Закарпатський заробітчанин 2020-02-08 / 11:32:25
виникає враження, що "європейські партнери" дають кредити Україні лише для того, щоб поставити її народ на лічильник на багато поколінь вперед. бо ті "інвестиції" майже одразу повертаються назад у їхні банки. за ці гроші у них купується нерухомість, відкриваються фірми. в будь-якому випадку ці кредити працюють в кінці кінців на їхню економіку. і враховучи, що вони взагалі не фільтрують походження цих грошей, то насправді всім байдуже, що ті гроші крадуть у кінцевого адресату. головне, що крадії і так все повертають назад у європейську економіку. плюс ще й потенціальні українські раби, які вже від народження щось винні західному партнеру. видимо це і є той європейський вибір, який наш дурний народ (в тому числі і я) зробив вже 2 рази.

Вуву до в.к. 2020-01-31 / 15:43:56
Справа іще і в тому що фінансові запозичення штовхають Украйіну до дефолту.
І якщо Греція Португалія чи Ірландія є членами ЄС ...для яких були створені спеціальні плани порятунку і поетапного виходу з кризи.
То в Украйіни зовсім інша ситуація.
Якщо прийіхав попмео на переговори значить розмова буде "дуже Конкретна" а не абстракна.
Тому що наші олігархи стали великою перешкодою на шляху американськойі допомоги Украйіні.
(Догрались бариги)
Тому що пооти діяти політиці путіна може тільки Украйіна із сильноюекономікою.
А виведення 200 млн € ахметовим з активів у Францію це як удар в пах всій крайіні.
І що цікаво ... Зналиж у франційі хто такий ахматич і ніхто не сказав а давайте ми перевіримо шляхи набуття і надходження тих грошей.
Може вони вкрадені в Украйіни і його народу.
Ні.
Ні одна французька політична сволочь рот не відкрила.
А мала би це зробити.
Це так само як австрійська одна політична курва заявила ...
"Ми будемо помагати Украйіні повертати вкрадені в нейі гроші і активи ...
АЛЕ ЦЕ ПРОЦЕС ДОВГИЙ"
ПІСЛЯ ЧОГО МОЖНА ЗРОБИТИ ПРОСТИЙ ВИСНОВОК ЩО ДЕМОКРАТІЯ В НИХ НА ПАПЕРІ А В РЕАЛЬНОСТІ ...
ЗАПУСКАЮТЬ БУДЬ ЯКІ ГРОШІ І БРУДНІ І ВКРАДЕНІ І КРОВІ ЗРОБЛЕНІ А ПОТІМ ВОНИ ТІЛЬ БУДУТЬ З ТИМ ВСІМ РОЗБИРАТИСЬ ... ЯКЩО БУДУТЬ ПОЗОВИ ЧИ ЗАЯВИ.
АЛЕ ЦЕ ПРОЦЕС ДОВГИЙ.
А ЯКЩО ПОЗОВІВ НЕ БУДЕ ... ?
Тоді тютю ... Плакали ваші гроші
Добре лсівши в банках в Австрійі і блядськойі Франційі.
То які інвестори бля будуть вкладати в економіку Украйіни свойі гроші якщо наші бариги звідси йіх виводять.
Да зЄля ?
Чи всетаки спочатку має статись ДЕФОЛТ ТАК ЯК ХОЧЕ ШАКАЛ "кал"?

укажіть відкіть грошики 2020-01-31 / 09:07:15
youtube.com/watch?v=8269fYvcEJA

Правка 2020-01-31 / 07:25:55
Вийіде у Францію

Вуву 2020-01-31 / 07:10:04
Цеж не тільки просто дорога нерухомість куплена.
То напевно куплено ще і французький паспорт.
А разом в комплекті і лояльність до самого себе ... всіх французьких політиків першойі ліній.
Бо 200 млн€. На дорозі не валяється ... А колосальний інвестиційний внесок.
Тому ... Якби почались кримінальні справи проти Ахметича
Він вийіде упланамию і вони його будуть захищати і відбілювати від всіх злочинів що він зробив в Украйіні так !...
... Як це в Австрійі роблять з фірташом.
Он Американи його ніяк отримати не можуть.
Ну крім того.
Ахметич і так має де жити і при потребі може запропонувати в тому палаці відпочинок скажімо президенту Франційі ну так по дружньому for free
Чи скажімо нашому ... Ну так тихенько шоб ніхто незнав.
Це може допомогти йому у вирішенні багатьох "важких" питань.
Окрім того в тому маєтку можна проводити час разом із сімями і ближще мати дружні відносини.
Так що ахметич купив ту розкіш із далекосяжними планами.
Бо відпочинок в такому палаці коштує дикі гроші навіть для багатих .

Volodymyr Krasnoholovets 2020-01-31 / 06:49:37
Автор написав: "коли новий уряд України аґітує інвесторів – своїх і закордонних, обіцяючи їм податкові пільги та інші вигоди", хоч уряд і агітує, але в що вкладати конкретно вони не розуміють і те їх не просто не цікавить, вони не знають куди і в що саме треба вкладати. На жаль, в урядових головах пусто. Якщо так, то нові інвестиції підуть лише на збагачення провладних пройдисвітів і розумово-недоумкуватого Вови Зе.
В цих слуг московсько-жидівського народу немає ніякого бачення розвитку країни. За таких умов краще аби сюди не приходили додаткові кошти, бо їх випачувати потім народу, а не провладним бандюкам.

констатація 2020-01-31 / 03:34:07
Україна наразі не дкржава, а олігархато-каганат. Коли народ це зрозуміє і вживе заходів, тоді й завживемо. А зараз живуть тільки ВОНИ. А ми в своїй країні лише животіємо


Йосиф Сірка
Публікації:
/ 4Комуністів заборонили, а методи залишили?
Кулеба: Ми змусимо угорщину повернути всіх військовополонених
/ 2Підступний руzzкій мір – це не "трофейна мова"
/ 3Миколі Мушинці виповнилося 87!
/ 1У Кремлі шанують своїх фашистських вчителів
/ 11Прихильність Борреля і нахабство Зеленського
/ 15Усіх дурити весь час неможливо!
/ 1Оліґархи і самурай
/ 7Коли ж, нарешті, посадовці в Україні стануть українськими
/ 3На Закарпатті він "свій" (тутешній)
/ 2Останній із могікан
/ 2Коли дійде правда і до кримчан?
Багатолика російська гібридна війна
/ 5Хто ховається під ризами МП – диверсанти, саботажники, терористи?
/ 3Митрополит УПЦ МП "напросив" Божу кару
/ 3Росія-США: "Коронна" пропаґанда
/ 11Митрополит московської церкви в Україні та коронавірус
/ 8Послідовники нацистського пропаґандиста пішли у наступ
/ 5Імперське рило лізе до ідентичности
/ 11"Да патаму, что украінскій язик нєуґоден Богу!"
Чи привезе Зеленський пораду з Ізраїля?
» Всі записи