Чого очікувати від цьогорічного зимового відпочинку на Закарпатті?

Наразі ціни на відпочинок у краї помірні. Туристичні заклади ж заповнені майже на 90 %, – констатував на прес-конференції, присвяченій початку нового зимового турсезону, заступник начальника головного управління туризму закарпатської ОДА Олександр Марченко.

Чого очікувати від цьогорічного зимового відпочинку на Закарпатті?

У середньому доба в готелі чи садибі нині коштує близько 400 гривень на двох осіб. Однак такі ціни збережуться ще кілька тижнів. На новорічні ж свята вартість проживання у закарпатських апартаментах обійдеться відпочивальникам у кілька разів дорожче – починаючи з 1000 гривень за добу.

Водночас наші туроператори скаржаться, що їх частка у продажах закарпатського туристичного продукту дуже низька. «Інвестиції в розвиток туризму в нашому краї – це, звичайно, дуже добре, але зазвичай «чужий» інвестор, вкладаючи гроші у будівництво певних об’єктів у нашій області, згодом через свого ж туроператора продає тут відпочинок. Таким чином, гроші осідають не в бюджеті краю, а в Києві, Одесі та інших регіонах. І це проблема», – зазначив президент асоціації туристичних підприємств Закарпаття Володимир Чепа.

Як альтернативу багатьом дорогим відпочинковим турам, закарпатські оператори пропонують для гостей краю спеціально розроблені 2–4-денні туристичні маршрути. За цей час встигають показати відпочивальникам обласний центр, Мукачево, закарпатські замки та лижні курорти, винні погреби й дегустаційні зали. Ціна цих турів значно нижча, ніж на відпочинок, який пропонують київські туроператори – близько 950–1500 гривень.
Головними ж проблемами для закарпатського туризму і Олександр Марченко, і представники туроператорів визнали погане транспортне сполучення зі Сходом та відсутність чітко сформульованого іміджу й рекламного продукту Закарпаття на заході.
«Наприклад, у Російській Федерації є значний попит на відпочинок у нашому регіоні.Проте коли той же росіянин дивиться, що лише дорога потягом до нашої області обійдеться йому у 150 євро, а переліт до Відня літаком – всього у 90 Є, то, звичайно ж, він далеко не завжди робить вибір на користь Закарпаття, – зазначив Олександр Марченко. – Допоки не буде вирішено питання зі зручними транспортними розв’язками, доти не може йти мови про розвиток туризму».

У цьому контексті доповідачі висловили обурення з приводу нещодавнього рішення Укрзалізниці не давати додаткових потягів на новорічно-різдвяний період у напрямку Закарпаття. «Квитків на потяги вже нема. І не секрет, що на їх перепродажу добре нагріють руки спекулянти. Але для закарпатського туризму це буде серйозний мінус», – зауважив Олександр Марченко.

«Західний же турист приїжджає до нас значно рідше. Та й то це переважно представники найближчих держав-сусідок. Загалом у Європі не сформований туристичний  імідж України. Там зазвичай мало що знають не лише про Закарпаття, а й про нашу країну в цілому. І це велика хиба на рівні державної політики. Та ж маленька Хорватія має 40 офісів-представництв, які рекламують для світу її туристичний потенціал. У нас же подібних структур катма», – наголосив Валерій Федор, директор СП «Терратур».

 

 

30 листопада 2011р.

Теги: відпочинок, потяг, квитки

Коментарі

«П’ятиповерхівки ще нема, а квартири обіцяні і Погорелову, і Ратушняку»
/ 8Закарпатці організувалися у партизанський загін
/ 4Батьки дитини, яка померла в пологовому будинку Ужгорода, вважають, що немовля підмінили
/ 1Архієпископ Феодор: «Ми готові духовно підтримати наших військових у Криму»
/ 6Закарпатський інтерн оперував поранених на Майдані
/ 3З церкви в Мукачеві вкрали мощі святих, яким дві тисячі років
/ 3Чеські медики досі не наважуються вийняти з тіла уродженця Ужгорода картеч, "отриману" на Майдані
Подорожі чоловіка-мізинчика Сабоніса
«Виношу дитину за 30 тисяч доларів»
Заробітчанські поневіряння ужгородки
На Закарпатті послуги детектива поки що не надто популярні
/ 14На Закарпатті болісно відреагували на погрози "регіоналів" закрити УГКЦ
/ 3В Ужгороді прокуратура досі не знає, чи законно влада продала аптеки
/ 1Від новорічного похмілля допоможуть швидкий секс і контрастний душ
/ 1Люди захистили від дерибану футбольне поле у Горянах
Одержимий кухнею
/ 3Новий Рік в Ужгороді, або Стриптиз Снігуроньки – від 600 гривень
/ 1Розлучені, геї, ігромани – «клієнти» закарпатських психотерапевтів
Ужгород: Замість туалетів – заіржавілі дірки
/ 15Повернулася лікарка, яка продавала дітей
Скульптурний трудоголік. Роботи ужгородця Юрія Максимовича купують попи і прокурори
У Мукачеві Будинок офіцерів руйнується, бо казначейство не дає грошей
Презервативи, Ленін і цуцик за 10 «штук»
/ 2В Ужгороді "забули" відновити покриття пішохідної частини транспортного мосту
Отрутою і ґумовими кулями. Доґгантери в Ужгороді вбивають щомісяця 5–10 собак
» Всі записи