«ВІЖИ-3000» – погляд у нове тисячоліття

Минулого тижня міжнародна рада «ВІЖИ-3000» обрала новий склад правління, президію та переобрала на новий строк Юрія Гецка президентом цієї відомої далеко за межами краю громадської організації.

«ВІЖИ-3000» – погляд у нове тисячоліття
Окрім організаційних питань було розглянуто та затверджено цілу низку оригінальних проектів, реалізація яких сприятиме розвиткові Закарпаття та утвердженню його на міжнародній арені. Мова, насамперед, про спільний з ГО "Рідне Закарпаття" проект-ідею "Модель поваги до людей, потрібності, затребуваності їх до суспільства" та ініціативу створення у Берегівському районі термального лікувально-оздоровчого та рекреаційного центру "Анна-Марі та Марі-Анна".
 
Берегівщина належить до одного з найперспективніших регіонів України на термальні води. Аналогічні азотні кремнисті терми широко розповсюджені у світі. Найбільша кількість курортів на кремнистих лужних термах розташована в Болгарії, на півдні Словаччини, у Франції в Піренеях. Наявність таких національних світових скарбів у надрах країни вказує на вигідність інвестування у цю галузь. Освоєння бальнеоресурсів забезпечить створення курорту, який нічим не буде поступатися всесвітньо відомому угорському курорту Гайдусобосло. Для забезпечення розвитку природно-рекреаційного потенці­алу району, який базується на термально-мінеральних водах, місцева влада пропонує зацікавленим інвесторам зарезервовані землі площею до 50 га.
 
Створення бальнеологічного курорту на Берегівщині позитивно позначиться на розвитку внутрішнього та зовнішнього туризму; лікуванням та оздоровленням зможуть скористатись спів­вітчизники, які проживають у промислово розвинених областях України: шахтарі, працівники металургійних комбінатів, гірничодобувної та хімічної галузі, населення, яке постраждало під час аварії у Чорнобилі, населення країн СНД, іноземні туристи.
 
Будівництво термального центру лікувально-оздоровчих та рекреаційних закладів "Анна-Марі та Марі-Анна" з ефективним використанням наявних водопроявів термальних мінеральних вод – привабливий проект для інвестування, який покликаний створити найсучасніший термальний лікувально-оздоровчий центр Європи.
 
Також було схвалено ініціативу проведення футбольного матчу в м.Ужгород у квітні 2012 року між збірними Угорщини та України з нагоди 20-річчя проведення першого офіційного футбольного матчу між цими країнами, який відбувся 29 квітня 1992 року в м. Ужгород, та прийнято Звернення до впливових людей світу стосовно бережливого ставлення до нашої спільної колиски – планети Земля. "Якщо ми, світова спільнота, в найближчий час не знайдемо розумну форму співпраці з планетою Земля, то нас, чим далі, тим більше будуть чекати природні катаклізми, які приведуть до нечуваних масштабів втрати людей і матеріальних цінностей", – говориться у Зверненні.
 
Завершилося засідання врученням нагород. Міжнародного призу "ВІЖИ-3000" удостоєно Володимира Гісема –директора Ужгородського коньячного заводу, Владику Мілана – єпископа Мукачівської греко-католицької єпархії, Олександра Ледиду – голову Закарпатської обласної державної адміністрації, Мирона Маркевича – головного тренера футбольного клубу "Металіст", Юрія Пільчевського – керівника інформаційного центру "Україна-2012" Кабінету Міністрів України, Володимира Смоланку – директора обласного центру нейрохірургії і неврології.
 
Міжнародний приз "Віжибу" отримали: головний редактор газети "Срібна Земля-ФЕСТ" Василь Ільницький, місь­кий голова Мукачева Золтан Ленд'єл та міський голова Ужгорода Віктор Погорєлов.
 
Міжнародним призом "Карпатський ведмідь" нагороджено президента Федерації футболу Закарпаття Михайла Ланя, директора приватного підпри­ємства готельного комплексу "Дружба" Василя Макара, члена виконкому Закарпатського обласного від­ділення НОК України Яро­слава Свиду.
 
Міжнародним призом "Вселюжі"Жужанну Бабич – керівника Бере­гівського філіалу творчого центру "ВІЖИ-3000", співачку, композитора, продюсера, художника; Світлану Мітряєву – директора регіонального філіалу Національного інституту стратегічних досліджень при Президентові України; Гізеллу Ціполу – одну з найкращих оперних співачок світу, народну артистку України.
 
Ще 25 знаних та авторитетних краян отримали нагрудні міжнародні відзнаки, а Петро Мага – заслужений артист України і телеведучий – отримав Між­народний приз "Віжиє" за №1.
 
Микола Макара
29 вересня 2011р.

Теги: ВІЖИ, термальний, бальнеологічний


ФЕСТ
Публікації:
/ 1Володимир Мишанич: «Пишучи про мистецтво, будь хоч трохи художником»
/ 8Михайло Бачинський – атлант війська Кошута
Духовну спадщину своїх предків угорська спільнота намагається віднайти й зберегти
Трембітар із Репинного
Їх б’ють чужі люди і рідні діти, а від голодної смерті рятують волонтери
«Зупинити повну руйнацію Донбасу може тільки сильна і відповідальна влада», – доктор медичних наук, колишній донеччанин Анатолій Канзюба, який нині працює в Ужгороді
Ніна Бечук: «Енкаведист зачитав наказ, що нас з мамою засуджено за 54-ою статтею КК УРСР. Маму – за сина, а мене – за брата»
В Ужгороді видали посібник «Історія Закарпаття» Д.Данилюка
Поет математики. До 125-річчя від дня народження професора М. Зарицького
Заробітки, обпалені війною
Дзвони і клепало
Образ Божої матері на крашанці хустської цілительки
/ 1(Не)модифікована політика Угорщини щодо (не)нової України
/ 2«Я українка і відмовитися від України не можу», – каже кримчанка Олена, яка переїхала з Сімферополя до Ужгорода
/ 1У Хусті засідала Закарпатська обласна народна громадська рада
«Кобзар» діда Василя
/ 3Тиждень тому троє закарпатців загинули по дорозі на Майдан
Удочерили, аби знущатися?
Пам’ять про невідомого ленінградського студента береже подружжя Мадярів у Волівці
/ 1Громадськість Києва вшанувала закарпатців – визволителів столиці
Відчуття свого призначення озвучив поет з Боржавської Долини
Динамівську осінь тричі поспіль «озолочували» закарпатці
/ 2Йосип Тереля. «Ходячий апостол», котрого позбавили Батьківщини
/ 1До дня мови. «Ну що, здавалося б, слова…»
Острів демократіїу центрі Європи. 95 років від дня створення Чехословацької Республіки
» Всі записи