«Мої спасителі», каже верховинець Іван Галай про лікарів Закарпатського кардіоцентру

Мати-героїня Ганна Федорівна Галай із села Присліп на Міжгірщині народила і вивела в світ десятеро дітей. Всі вони нині мають свої сім’ї, вже самі бабусі й дідусі, та для 91-річної неньки сини й доньки й досі залишаються дітьми, які й сьогодні потребують її помочі, поради, ласки і любові та, мабуть, найголов¬ніше, Божої материнської молитви, котра супроводжує їх упродовж усього життя.

«Мої спасителі», каже верховинець Іван Галай про лікарів Закарпатського кардіоцентру
Два роки тому в старшого сина Івана стався інфаркт міокарда. У відчаї була старенька, бо з досвіду знала про небезпечні наслідки такої хвороби. Тому й не спала ночами мати, у своїх молитвах зверталася до Господа, заступниці нашої Божої Матері і просила спасіння своїй дитині.
 
Два роки у пошуках здоров'я боровся з недугою Іван Васильович Галай. Першу невідкладну допомогу він отримав у Між­гірській районній лі­карні. Потім тривале лікування в обласній медустанові, де його оглядали кваліфіковані спеціалісти, відома за межами області професура. Звичайно, важко було хворому усвідомити і спри­йняти їх рішення, винесене після консиліуму – невідкладне оперативне втру­чання.
 
Кожна нормальна людина, лягаючи під скальпель хірурга за будь-якого оперативного втручання, навіть незначного, переживає за його наслідки. А тут серце – основний механізм нашого організму.
 
За прийняття рішення в сімейному колі Іван Галай відправився у столицю нашої держави. Консультувався у знаменитих лікарів-кардіологів в інституті ім. Амосова. Щоб пересвідчитись у достовірності їх вердикту, взяв консультацію і в професури інституту ім. Шалімова. Та висновок був один — невідкладне оперативне втручання, так зване шунтування на серці.
 
Під наглядом лікаря-кардіолога Івана Антоновича Яворського протягом року Іван Галай готувався до операції. Психологічно налаштовував себе, свою родину і, в першу чергу, стареньку матір, яка молилася і вдень, і вночі за життя свого нащадка.
 
— Здавалося, — каже сьогодні Іван Васильович, — що світила високого рівня, досконала медична техніка є лише у Києві та за кордоном, куди переважно і їдуть лікуватися заможні люди.
 
Тому на перших порах і вирішив обрати столицю Іван Галай з Міжгір'я. І лише тут за спілкування з лікуючим лікарем Іваном Яворським довідався про те, що на Закарпатті в обласному центрі вже другий рік при кардіологічному центрі успішно діє хірургічне відділення, яке не поступається ані у фаховому рівні, ані в досконалому медичному обладнанні аналогічним клінікам столиці. Звичайно, були вагання, побоювання, але, як кажуть, перемогла рішучість. І ось кілька місяців тому в обласному кардіологічному центрі м. Ужгород шунтування на серці зробив міжгірцю молодий за віком хірург Павло Лукач. Фаховий рівень Павла Михайловича, та й усього загалом молодого медичного персоналу, яким, до речі, він завідує, нічим не поступається світилам столиці. А ось обслуга, ставлення до хворого, умови перебування у клініці – на найвищому рівні.
 
— Я щиро вдячний, в першу чергу Богу, за почуті ним мамині молитви, лікарю Івану Яворському, який порекомендував мені саме Закарпатський кардіологічний центр, всій родині, яка хвилювалася за мене, і, звичайно, своєму спасителю — висококласному фахівцю Павлу Лукачу, — каже видужуючий після операції Іван Галай. — Це справ­жній віртуоз, лікар, як кажуть, від Бога, бо, гадаю, лише за Господньої помочі він робить операції на серці, не зупиняючи його. Хочу звернутися до всіх своїх земляків, які мають проблеми з хворобами серця, і сказати, що закарпатцям уже не потрібно їздити до Будапешта, Києва чи Львова, щоб зробити надскладні операції та дослідження на серці. Відкриття даної клініки дозволило знизити смертність, запровадити нові технології. Це сьогодні реальність та шанс на повноцінне здорове життя для наших краян з інфарктом міокарда, ішемічною хворобою серця.
 
Марія Рубець
16 червня 2011р.

Теги: кардіоцентр, хірург, міокард, серце

Коментарі

правда 2020-08-26 / 20:43:17
Хвалебні коментарі цьому нездарі пишуться за його проханням! А що робити, якщо у тебе одні невдачі? Скільки смертей на твоїй совісті? А хабарник він ще той...

Питання 2016-09-08 / 20:09:26
Як може працювати кардіологом без кардіологічної спеціальної освіти дільничний терапевт по фаху Яворський І.А.? І чому всім підряд він підшиває кардіостимулятори? Чи не тому, що вони дуже дорогі?

Надія 2016-09-01 / 07:34:26
Я дякую Богу за таких прекрасних лікарів, які працюють в Ужгородському кардіоцентрі, а особливо П.М.Лукача і В.В.Чиворіса.Моя мама пройшла обстеження в даному закладі в лютому 2014 року, їй була виявлена важка хвороба серця, яка потребувала негайної операції.Вже у березні місяці маму прооперувавПавло Михайлович Лукач, це лікар від самого Бога, операція була зроблена успішно, за шо ми вдячні Богу, а також прекрасним лікарям.Наш лікар був Василь Васильович Чеворіс, який лікував до операції і період після операції.Ми дуже вдячні їм за прекрасне ставлення до хворих, за їх добрі серця, за людяність і відвертість. Я вдячна всім лікарям, медсестрам, молодшому медперсоналу хірургічного відділення, операційної, реанімаційного відділення за вашу не легку працю.Божого вам усім благословіння.А Василю Васильовичу бажаю повернутися до рідних стін Ужгородського кардіоцентра і продовжити там свою таку важливу роботу.Він потрібен нам усім.Це дійсно те місце і ті лікарі, які з Божою допомогою спасли мою маму і ще багато людей, і я знаю , що вони ще багато життів наших земляків врятують.Божої Вам помочі у важкій праці.

Санька 2012-08-02 / 17:09:58
Да це Курин Параска Михайлівна із села Завійка виховала розумних щирих дітей всі вони почті мають свої сімї живуть гарно матері на втіху і держава повинна благодарити таких матерів але держава на це все дивиться із закритими очима оце абсурд.

Тося. 2012-08-02 / 17:06:52
Я хочу нагадати що у Прислопі ще е одна багатодітна мати яка народила 14 дітей і вивела у люди 13 а одного у армії вбили і закрили все це щоб бідна мати і допомоги ніякої за дитину не отримала а зараз про це ніхто і не напише тільки про Галайку і у Прислопі багато сімей які народили і виховали більше чем десятеро дітей і ніхто про це не напише і незгадае. Ганьба на вас дикарі.


ФЕСТ
Публікації:
/ 1Володимир Мишанич: «Пишучи про мистецтво, будь хоч трохи художником»
/ 8Михайло Бачинський – атлант війська Кошута
Духовну спадщину своїх предків угорська спільнота намагається віднайти й зберегти
Трембітар із Репинного
Їх б’ють чужі люди і рідні діти, а від голодної смерті рятують волонтери
«Зупинити повну руйнацію Донбасу може тільки сильна і відповідальна влада», – доктор медичних наук, колишній донеччанин Анатолій Канзюба, який нині працює в Ужгороді
Ніна Бечук: «Енкаведист зачитав наказ, що нас з мамою засуджено за 54-ою статтею КК УРСР. Маму – за сина, а мене – за брата»
В Ужгороді видали посібник «Історія Закарпаття» Д.Данилюка
Поет математики. До 125-річчя від дня народження професора М. Зарицького
Заробітки, обпалені війною
Дзвони і клепало
Образ Божої матері на крашанці хустської цілительки
/ 1(Не)модифікована політика Угорщини щодо (не)нової України
/ 2«Я українка і відмовитися від України не можу», – каже кримчанка Олена, яка переїхала з Сімферополя до Ужгорода
/ 1У Хусті засідала Закарпатська обласна народна громадська рада
«Кобзар» діда Василя
/ 3Тиждень тому троє закарпатців загинули по дорозі на Майдан
Удочерили, аби знущатися?
Пам’ять про невідомого ленінградського студента береже подружжя Мадярів у Волівці
/ 1Громадськість Києва вшанувала закарпатців – визволителів столиці
Відчуття свого призначення озвучив поет з Боржавської Долини
Динамівську осінь тричі поспіль «озолочували» закарпатці
/ 2Йосип Тереля. «Ходячий апостол», котрого позбавили Батьківщини
/ 1До дня мови. «Ну що, здавалося б, слова…»
Острів демократіїу центрі Європи. 95 років від дня створення Чехословацької Республіки
» Всі записи