Позачергова сесія (безсилість)

У четвер, 5 грудня, відбулася позачергова сесія Виноградівської районної ради. На розгляд депутатів було винесено єдине питання – «Про суспільно-політичну ситуацію в державі».

Позачергова сесія (безсилість)

В процесі приєдналися деякі дрібні економічні питання: про припинення  оренди приміщень розпущеним КП „Земля”, 50 тис. грн., які залишилися в бюджеті району, направити  на закупівлю піску та солярки для посипання доріг (сподіваємося, не вкрадуть). А щодо суспільно-політичної ситуації, то вже по стандартній схемі, яка зараз втілюється через місцеві ради, було запропоновано прийняти звернення до Верховної Ради. Апарат районної ради  запропонував текст, однак  із своїми зверненнями на сесію прийшли дві угорські фракції УМДС та КМКС, а також Партія регіонів. Підозрюємо, що партія влади і її сателіти  в даному випадку теж діяли по заздалегідь підготовленому і узгодженому сценарію.

Зміст звернень відрізняється тільки тим, що виходячи з подій, які сталися в ніч з 29 на 30 листопада (розгін Майдану), районна  рада (апарат)  запропонувала відправити уряд у відставку, а інші варіанти закликають покарати беркутівців і їх керівництво. В результаті, жоден варіант не набрав необхідну кількість голосів і все завершилося тим, що під зверненням,  підготовленим апаратом райради (єцівським), свої підписи поставили 22 депутата (в основному від партії ЄЦ).

Свої відчуття про сесію можна передати хіба що пристосувавши відомий вислів Герцена про декабристів „Вузьке коло цих „революціонерів”. Страшно далекі вони від українського  народу на Майдані”. Нам соромно було сидіти в залі, слухати слова, запевнення про те, як шкода побитих студентів, що потрібно щось робити... Але справжнього, щирого, покаянного зворушення, на жаль, не відчули.

Напередодні ми запропонували винести на сесію питання про загальнорайонний страйк. Принаймні винести. Але голова районної ради і його помічники сказали, що це не в компетенції районної ради і що навряд чи хтось проголосує. Але був на сесії цікавий виступ, який по Фрейду дав зрозуміти, що зараз твориться в душі і в головах людей, які служили і продовжують служити режиму. Це виступ депутата від Партії регіонів Юрія Довбака. Пропонуємо вам в оригінальному текстовому варіанті і в аудіо варіанті цей потік свідомості.

- Шановні депутати. Я не буду казати за кожного з нашої фракції, я буду говорити за себе. Я тоже обурений цим всім і рахую, що дійсно треби би посадити, а не просто так по-філософськи поговорити, а посадити людину, котра це зробила.  Но я не згідний із тим, що весь кабінет міністрів участував у тому. Но бодай один, два - три... А всіх під одну метьолку... я рахую, що то неправильно. Дальше. Я рахую, що відповідальні за цю ситуацію не лише уряд і влада, а відповідальні ті, ко зобрав цих дітей туда. Ко зобрав і як подлі труси попряталися, бо били лише дітей, ні одного політика там не було. Ні один політик не стояв там у три часи ночі. І ко їх збирав туди. Як думаєте, ко їх збирав? Янукович? Послухайте ви мене, давайте я вам зараз розкажу, хто їх збирав. До моєї дочки набрався смілості...., розумієте, то треба бути  подлєцом, сволочом і суков. Котрий іде до моєї дитини, знаючи мої політичні погляди, оби моя дитина по соцмережам збирала дітей на майдан. Олеже Вікторовичу (голова райради Любімов), поникайте ми в очі, ану, та вкажіть, хто тих дітей там зобрав? Ко їх зобрав? Ви подивіться, діти повинні в школі вчитися, а він їх зібрав сюди (під вікнами райради в цей час проходив мітинг студентів Виноградівського коледжу). Я вже був на майданови один раз, із Олегом Вікторовичом ходив, їздивим на машині. Організовувались ме майдан. І всьо, всьо нормально. Ми привели Олега Вікторовича, поклалисьме го у нормальної крісло. Олег Вікторович би тепер хотів... Михайле Петровичу (голова райдержадміністрації Кочіш), будьте добрі,  дайте му посидіти у вашому кріслі, бо він... розумієте, ностальгія 5 років пробути  головою адміністрації, а тепер він ся встав попри... Шановні депутати, я вже просто вихожу із себе. Провокації... Я вам розкажу про провокації. Провокатори були, я согласний, що були провокатори. Чиї то були провокатори? Оправдання Беркутові нема. Но я вам хочу сказати приклад із себе. Пане Мочарник! У кожній газеті мене опльовує так, як лиш може. Я вам скажу так, як є. Десь, колись я не видержу. Я сяду із-за нього, бо я його переїду машиною. Я вам кажу правду, так, як є.

Ось такі пристрасті вирували у депутатській залі. Звичайно, ми не можемо залишитися байдужими до такого роду заяв, які, перш за все, свідчать про  душевно психічний стан Юрія Довбака. Аби він, християнин, у піст робив такі заяви! Видно ситуація в країні дійсно критично напружена і вплив на неврівноважених  громадян просто колосальний. Тому, щоб не сталося  з нашим братом якихось трагічних неприємностей, ми вирішили трохи вгамувати цей котел пристрастей і написали відповідні заяви в прокуратуру, міліцію, звернулися до депутата Верховної Ради... А депутати районної ради, колеги Юрія Юрійовича, які теж стали свідками оцих небувалих подій (щоб з трибуни районної ради погрожувати вбивством журналісту!!!!!!), з свого боку готують звернення і до громадськості, і в органи правопорядку... Ми просто зобов’язані врятувати Юрія Юрійовича, бо іншим разом Юрій Юрійович вийде з кольтом на трибуну і прямо звідти почне прицільну стрільбу по людях, які бажають йому тільки добра.

Володимир Мочарник

Начальнику Виноградівського

РВ УМВС України в Закарпатській області

Дорчинець Я.Ю.

 

Мочарника Володимира Івановича

редактора газети «Чорна Гора»

 90300, м. Виноградів, вул.Островського, 9

Тел.0509255280 

 

ПОВІДОМЛЕННЯ (заява)

/в порядку ст.214 КПК України/

про вчинення кримінального правопорушення

05.12.2013 р. о 15:30 год. к.ч. в приміщенні великого залу засідань Виноградівської районної ради під час ходу засідання 19 - ої, позачергової сесії районної ради шостого скликання, депутат Виноградівської районної ради шостого скликання Довбак Юрій Юрійович, 1967 р.н. (м.Виноградів, пл.Миру, 4),  маючи статус депутата місцевої ради визначеного Законом України «Про статус депутатів місцевих рад», виконуючи свої депутатські повноваження, з трибуни сцени районної ради, в присутності депутатського корпусу ради та запрошених на позачергову сесію, здійснив (озвучив) погрозу позбавити мене життя через мою професійну (журналістську) діяльність. Враховуючи характер попередніх відносин між Довбаком Ю.Ю. та мною, я сприйняв таку загрозу як реальну, так як він конкретно вказав, що здійснить на мене наїзд автомобілем.

Такі дії Довбака Ю.Ю. також є переслідуванням мене як журналіста за виконання професійних обов’язків або за критику.

Відповідальність за такі дії, вчинені Довбаком Ю.Ю. проти мене, передбачена ст.ст. 129, 171 Кримінального кодексу України.

Крім того, про обставини вчинення цього кримінального правопорушення також стало безпосередньо відомо прокурору прокуратури Виноградівського району Чорбі Івану Адальбертовичу та начальнику Виноградівського РВ УМВС України в Закарпатській області Дорчинцю Яношу Юрійовичу, які були присутні на засіданні цієї ж позачергової сесії районної ради. 

Порядок розгляду заяв та повідомлень про злочини, встановлений   ст. 214  КПК  України,  що  виключає можливість застосування Закону України  "Про  звернення  громадян".

Враховуючи вищевикладене та в зв’язку з наявністю в діях депутата Виноградівської районної ради Довбака Юрія Юрійовича ознак кримінального правопорушення, передбаченого ст.ст.129, 171 КК України, та керуючись ст. 214 КПК України, -  

Прошу:

1. Прийняти заяву про вчинене кримінальне правопорушення.

2. Відповідно до ст.214 Кримінального процесуального кодексу України, внести дану заяву до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР) і невідкладно розпочати досудове розслідування відносно депутата Довбака Ю.Ю.

3. Визнати мене, Мочарника В.І. (90300, м. Виноградів, вул. Островського, 9), потерпілим від кримінального злочину, передбаченого ст.ст.129, 171 КК України та вручити пам'ятку про процесуальні права і обов'язки потерпілого.

4. Надати можливість дати додаткові свідчення, долучити до матеріалів досудового розслідування стенограму та протокол сесії районної ради, інші матеріальні докази та опитати свідків вчинення протиправних дій.

5. Повідомити письмово, у встановленому законом порядку і строки, про початок кримінального провадження та закінчення досудового розслідування.

У зв’язку з тим, що особа, яка подає заяву про кримінальне правопорушення, під розпис попереджається про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве повідомлення про злочин, ПОВІДОМЛЯЮ, що заява про кримінальне правопорушення є правдивою і відповідає викладеному та у разі необхідності й на підтвердження викладених в заяві обставин готовий додатково надати копії будь-яких необхідних документів при їх наявності.

Зі статтями 383 «Завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину», 384 «Завідомо неправдиве показання» Кримінального кодексу Україн, ознайомлений.

 

 

 

05.12.2013 р.                                                               ___________ Мочарник В.І.

 

 

В.о.прокурора Виноградівського району

Данканичу В.М.

 

Мочарника Володимира Івановича

редактора газети «Чорна Гора»

 90300, м.Виноградів, вул.Островського, 9

Тел.0509255280

 

ПОВІДОМЛЕННЯ (заява)

/в порядку ст.214 КПК України/

про вчинення кримінального правопорушення

05.12.2013 р. о 15:30 год. к.ч. в приміщенні великого залу засідань Виноградівської районної ради під час ходу засідання 19 -ої, позачергової сесії районної ради шостого скликання, депутат Виноградівської районної ради шостого скликання Довбак Юрій Юрійович, 1967 р.н. (м.Виноградів, пл.Миру, 4),  маючи статус депутата місцевої ради визначеного Законом України «Про статус депутатів місцевих рад», виконуючи свої депутатські повноваження, з трибуни сцени районної ради, в присутності депутатського корпусу ради та запрошених на позачергову сесію, здійснив (озвучив) погрозу позбавити мене життя через мою професійну (журналістську) діяльність. Враховуючи характер попередніх відносин між Довбаком Ю.Ю. та мною, я сприйняв таку загрозу як реальну, так як він конкретно вказав, що здійснить на мене наїзд автомобілем.

Такі дії Довбака Ю.Ю. також є переслідуванням мене як журналіста за виконання професійних обов’язків або за критику.

Відповідальність за такі дії, вчинені Довбаком Ю.Ю. проти мене, передбачена ст.ст. 129, 171 Кримінального кодексу України.

Крім того, про обставини вчинення цього кримінального правопорушення також стало безпосередньо відомо прокурору прокуратури Виноградівського району Чорбі Івану Адальбертовичу та начальнику Виноградівського РВ УМВС України в Закарпатській області Дорчинцю Яношу Юрійовичу, які були присутні на засіданні цієї ж позачергової сесії районної ради. 

Порядок розгляду заяв та повідомлень про злочини, встановлений   ст. 214  КПК  України,  що  виключає можливість застосування Закону України  "Про  звернення  громадян".

Враховуючи вищевикладене та в зв’язку з наявністю в діях депутата Виноградівської районної ради Довбака Юрія Юрійовича ознак кримінального правопорушення передбаченого ст.ст.129, 171 КК України та керуючись ст. 214 КПК України, -  

Прошу:

1. Прийняти заяву про вчинене кримінальне правопорушення.

2. Відповідно до ст.214 Кримінального процесуального кодексу України, внести дану заяву до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР) і невідкладно розпочати досудове розслідування відносно депутата Довбака Ю.Ю.

3. Визнати мене, Мочарника В.І. (90300, м. Виноградів, вул. Островського, 9) потерпілим від кримінального злочину, передбаченого ст.ст.129, 171 КК України та вручити пам'ятку про процесуальні права і обов'язки потерпілого.

4. Надати можливість дати додаткові свідчення, долучити до матеріалів досудового розслідування стенограму та протокол сесії районної ради, інші матеріальні докази та опитати свідків вчинення протиправних дій.

5. Повідомити письмово, у встановленому законом порядку і строки, про початок кримінального провадження та закінчення досудового розслідування.

 

У зв’язку з тим, що особа, яка подає заяву про кримінальне правопорушення, під розпис попереджається про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве повідомлення про злочин, ПОВІДОМЛЯЮ, що заява про кримінальне правопорушення є правдивою і відповідає викладеному та у разі необхідності й на підтвердження викладених в заяві обставин готовий додатково надати копії будь-яких необхідних документів при їх наявності.

Зі статтями 383 «Завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину», 384 «Завідомо неправдиве показання» Кримінального кодексу України ознайомлений.

05.12.2013 р.                                                               ___________ Мочарник В.І. 

06 грудня 2013р.

Теги: Довбак, Мочарник

Коментарі

... 2013-12-11 / 21:32:07
НЕрвуєш трохи, гість. Часи вже не ті? Можеш і сам кинутися під колеса, якщо ти справжній гість на цій землі.

гість 2013-12-11 / 21:17:12
Якщо довбак його переїде то 90% всіх людей району скажуть що то була самооборона і той сам кинувся машині під колеса. Я особисто буду свідчити ЗА Довбака, бо той придурошний "Бенладен" уже усіх достав. Єврей небритий

ммм 2013-12-09 / 18:44:50
ото його чорт попутав из трибуни такое ляпнути

Угоча 2013-12-08 / 10:01:03


Коментар видалено. Адмін


незрозуміло 2013-12-08 / 00:09:36
Так і не назвав хто дочку запрошував на майдан і кого він так "величав", невже Януковича?

аня 2013-12-07 / 23:45:39
боже! як вже нас всіх дістали довбаки,поляки,граби,альошини.зузаки,резеші,бушаки,шерегії...

тисовчан 2013-12-07 / 12:22:47
на жаль думаючих
мало ,тому така
бьідлота у владі...

Faust 2013-12-07 / 09:51:56
Люди добрі, наука про походження прізвищ дуже цікава, зокрема на Україні і у нас, на Закарпатті. ... Прізвища давались людям в основному за їх ремеслом, чи "мікромісцем проживання", за іменем батька і тому подібне Але часто вона давались за характером людини, за їх звичками, здібностями... Звідці й пішли такі, як сивокобила, нетудихата, пустовойт, копил,кориленка, панібудьласка, довбак, дураков (у Росії),чечёткін, чечетов... Тому - не дивуйтесь!

РДА 2013-12-07 / 09:49:49
Бандит він і у Севлющі бандит.
Такого тупого, агресивного, з хворобливими амбіціями, бидла напевно більше нема. А наша бувша головиха Грабка на нього просто молилась,(майжек відмолювала машину) і тепер Кочіш заглядає йому в рот.
Шо с убрали ми собі то і маємо, - бамбука Бушка в ВР і абсолютно неадквантних ригів в місцевих радах.

тисовчан 2013-12-07 / 01:08:07
сивлюше нічого они ся не обі....ли.,ти по
природі підлий і злорадствующий !

тисовчан 2013-12-07 / 01:03:19


дурний ти syvlюше. нічого вони не напудилися ! дурному і непойняти ...

Попередній коментар видалено. Адмін


депо 2013-12-06 / 22:59:35
Юре не ганьби Королево тай Веряцю, захищаючи зека


Чорна Гора
Публікації:
/ 4Останній номер
/ 10Стихія, то панська забава
/ 1Бог – дав, Бог – взяв
/ 3Дедушка-трансформер
/ 14Депутатів Виноградівської райради вперше на сесії назвали "гаспадамі"
/ 1Крокодил і сонце
/ 3«Чорна Гора» № 800
/ 5Вершник Українського апокаліпсису
/ 2В очікуванні прокурора
У Виноградові відбувся концерт "Різдвяні мелодії оркестру"
/ 9Виноградівці знову поїхали в Київ на Євромайдан
/ 2Студенти та учні Виноградова вийшли на вулиці, аби підтримати страйк
У Виноградові створено координаційний штаб для мобілізації людей в Київ
/ 2Михайло Кочіш: «Вибори 2015 року відбудуться за результатами соціально-економічної діяльності влади»
/ 2Таємничий приїзд прокурора, або тінь і сонце
/ 4Життя і смерть радгоспу “Виноградівський”. Андрій Васько
/ 5Журналіст
/ 2Життя і смерть радгоспу “Виноградівський”. Василь Монда
/ 10У Виноградові живе жінка, яка вже 4 роки не може поховати свою дитину
/ 2Найщасливіший Василь
/ 15Безпрецедентний випадок
/ 3Пташечка тихне, поле німіє... газони стрижуть
/ 13Вітання президента України вірним виборцям Виноградівського району та особливо міста Виноградова
/ 5Питання до рідного кандидата
/ 2Три історії
» Всі записи