У Мукачеві Європейський тиждень мобільності відзначили масовим велопробігом (ВІДЕО)

Якщо минулого року загальноміський велозаїзд з нагоди Європейського тижня мобільності був, мабуть, найчисельнішим, то цього року є підстави сподіватися на новий рекорд. Новий маршрут протяжністю 11 кілометрів ще й майже у 2 рази довший за попередній – з центру міста у бік замку Паланок, а відтак і до Росвигова.

У Мукачеві Європейський тиждень мобільності відзначили масовим велопробігом (ВІДЕО)

Майже півтисячі учасників та 11 кілометрів дороги чекали попереду. У неділю пообіді сотні вело любителів зібрались на центральній площі Мукачева, аби разом проїхатиися містом і довести – здоровий спосіб життя – це просто здорово!

Мукачівський міський голова Золтан Ленд'єл каже: ми хочемо в Європу – тоді мусимо і жити як європейці. В рамках Європейського тижня мобільності – всі пересідають на велосипеди, аби показати, наскільки важливим є збереження екології , і це залежить це в першу чергу від кожного з нас. Розповідає, культура такого пересування на для мукацівців не нова, адже завжди люди і в місті, і в районі рухались велосипедами.

Наразі в місті працюють над тим, щоб знайти та впорядкувати вело доріжки, адже міські вулиці вузькі. Є питання і до паркування автомобілістів, і до їхнього руку вулицями, та і загалом до моральності та психології людей. Власне заходи Європейського тижня мобільності націлені, аби ми змінювалися ментально та змінювали свою психологію, – каже міський голова. Погоджується з міським головою і пан Омелян, який всією родиною, щонайменше раз на тиждень виїжджають кататися на велосипедах. Особливо таке катання на велосипедах подобається найменшим, тож на завершення тижня європейської мобільності вони теж прийшли всі.

Приїхав на велозаїзд і народний депутат України, почесний громадянин Мукачева Віктор Балога разом з донькою. Каже: «Здоровий спосіб життя – це і економічно правильно, і з точки зору глузду правильно, і коли ми це робимо в нашому рідному місті Мукачеві, в нашій області – це імпонує, і я пишаюся тим, що мукачівці обирають здоровий спосіб життя. А є здоровий спосіб життя – є майбутнє в сім'ї, родини, нації».

Розпочали велозаїзд з урочистостей, під час яких нагадали про важливість таких заходів. Під час урочистостей нагородили і кращих дошкільнят та школярів, які брали участь у європейському тижні мобільності протягом попереднього тижня.

Приїхали цього дня до Мукачева і угорці, які брали участь у світовому велотурне. Йожеф Зелеї , який велосипедом проїхав тисячі кілометрів отримав грамоту від Мукачівців. Йожеф Зелеї розповів: тур розпочали 26 серпня, коли розпочинали його, навіть не сподівалися, що нас так шануватимуть тут, у Мукачеві. За минулий місяць вже проїхав більше 2, 5 тисяч кілометрів в Угорщині, Румунії та на Закарпатті.

Маршрут велозаїзду пролягав від міської Ратуші по вулицях Шевченка, Берегівській, Окружній, Автомобілістів, Ужгородській, Росвигівській , Данила Галицького, Стуса, Миру – і знову всі повернулися до центру. 11 кілометрів подолали, і півтисячі учасників за близько півгодини об’їхали півміста.

Доїхали всі благополучно, кажуть – заїзд сподобався, і вже відтепер чекатимуть наступного . Так 22 вересня в Мукачеві пройшов уже третій велозабіг, до якого приєдналися як молодь, так і старші з метою зробити навколишнє хоч трохи кращим.

ТРК "Мукачево" (М-студіо), Закарпаття онлайн.ЗМІ Закарпаття
22 вересня 2013р.

Теги: велопробіг, велосипед

Коментарі

Ярослав 2013-09-23 / 13:31:47
http://www.youtube.com/watch?v=eJlwmT_oNGA

/ 7Освітяни Керецьківської громади також висловили недовіру її очільнику Михайлу Мушці
Упродовж минулого року тільки на ділянці Мукачівського прикордонного загону оголосили 63 підозри переправникам ухилянтів
/ 2Родина з Нижньої Апші зробила вирощування тюльпанів сімейним бізнесом
В Ужгородському замку "камерно" виставили "Художню спадщину Імре Ревеса на Закарпатті"
/ 2На Закарпатті триває конкурс стартапів
На Закарпатті влітку зафіксували 1 випадок кору
В Ужгороді пройшов благодійний волонтерський Кремзлик фест
На Закарпатті пройшли конгресові слухання
/ 3В Ужгороді з'явилася чергова мініскультурка – Русалка
Спортсмен з Мукачева став бронзовим призером чемпіонату світу зі змішаних єдиноборств ММА
У Тячеві "змагально" закрили тенісний сезон
Середньовічний фестиваль провели у Хусті
На Закарпатті прикордонники використовують для повітряної розідки пілотовану техніку та дрони
/ 1Буккросинги сервісних центрів МВС на Закарпатті поповнились новими підбірками книг
/ 2У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з полеглим у війні Василем Іваньом
На Закарпатті реалізовують проєкт "Віднова:UA"
12 будиночків на 48 осіб: модульне містечко презентували у Середньому на Ужгородщині
В Ужгороді медики на конференції ділилися досвідом у лікуванні епілепсії
/ 1Господині в закарпатському селі готують голубці для захисників на передовій
/ 2Найбльше шкіл запланували останній дзвоник на Закарпатті на 7-8 червня
/ 1Виставку традиційного народного одягу Луганщини "Евакуйована колекція" представили в Іршаві
У Мукачеві релоковане підприємство з Харкова виробляє сирні снеки
/ 2На Закарпатті 80-річна жінка здала теоретичний іспит з ПДР і тепер вчиться водінню
Зустріч із закарпатськими родинами пропавших безвісти та полонених організували в Ужгороді
/ 3У Ракошині на Мукачівщині демонтували пам'ятник радянському солдату
» Всі записи