Тур'яполянська міні-ГЕС збудована за невдалим проектом і працює з порушеннями (ВІДЕО)

Зникає вода в селі Тур'я-Поляна Перечинського району. Місцеві мешканці пов'язують це із міні-ГЕС, що з'явилась тут 2 роки тому і яку власники не відмикають у встановлені проектами строки. Мовляв, відтоді річка пересохла, риба -- зникла, а обіцяної допомоги село так і не дочекалось. По собі інвестори залишили розбиті дороги, а на дамбі організували приватний рибник.

Тур

ТРК "Мукачево" (М-студіо), Закарпаття онлайн.ЗМІ Закарпаття
25 серпня 2013р.

Теги: міні-ГЕС

Коментарі

только я 2013-09-01 / 19:53:18
ТЕРОР ПО-ПЕРЕЧИНСЬКИ: Усунутий з посади мер Погоріляк побив жінку, яка виконує обов'язки міського голови!
17.08.2007 (19:39)

Колишній мер закарпатського міста Перечина Іван Погоріляк, за припинення повноважень якого депутати міськради проголосували у березні, ніяк не може змиритися з цим фактом і, кажуть обурені перечинці, буквально тероризує працівників мерії та депутатів хуліганськими діями. Минулого тижня дійшло до того, що... розпустив руки навіть до жінок. Відтак виконуюча обов'язки міського голови Мирослава Гуранич опинилася на лікарняному ліжку зі струсом мозку та зміщенням дисків хребта.



Депутати міськради вважають, що значною мірою до такої ситуації призвело те, що їхні неодноразові звернення до правоохоронних органів ігнорувалися.

Позбавлений повноважень мер довго не хотів передавати справи, заблокував рахунки міськради, створював чимало труднощів у її роботі. Відтак обраний секретарем Антон Гойс, який змушений був виконувати обов'язки міського голови, зовсім втратив і без того небезпроблемне здоров'я й терпіння і склав із себе повноваження. Натомість депутати обрали секретарем Мирославу Гуранич — лідера депутатської фракції блоку «Наша Україна», керівника місцевої спілки підприємців, успішну, як тепер модно казати, бізнес-леді.

А колишній мер, який на час голосування за припинення повноважень терміново подався у відпустку, відтак ще на лікарняні, отримав ухвалу суду, яка не задовольнила його позов, за яким він сподівався поновитися на посаді. Тоді ще раз звернувся до суду, а тим часом, як стверджують депутати, слідкував за ними, знімав на відео, погрожував, ображав, викрикував нецензурні слова тощо.

Зокрема, 6 липня погрожував фізичною розправою редакторові районної газети Юрію Ковачу, який дав у суді свідчення, що не сподобались Іванові Михайловичу. Неодноразово Погоріляк навідувався і в мерію, про інциденти 2, 4 липня її працівники подавали заяви в правоохоронні структури. Проте всі ці звернення залишились без будь-якого реагування міліції і прокуратури, принаймні, жодної письмової відповіді, стверджує юрист міськради Олександр Мулеса, так і не надійшло, навіть на депутатські запити. Не отримали реагування, за словами Мулеси, і звернення про те, що Погоріляк видав розпорядження про відпустку для себе на значно більший, ніж належить, термін і, відповідно, отримав неналежні грошові виплати.

Чекаючи рішення за новим позовом, колишній мер влаштовував мітинги, ігноруючи те, що на них треба брати дозвіл, проводив їх там, де йому зручно, а не на визначених розпорядженням одного з попередніх мерів площах. Навіть використовував для цього апаратуру міськради і підключав її до електромережі... просто у своєму колишньому кабінеті. Скарги в міліцію на це теж залишилися без реагування.

А в останній день липня Погоріляк знову завітав у міськраду і в приймальні взяв журнали реєстрації звернень громадян, вхідної документації та інші. Мовляв, збирався сам зареєструвати свій черговий лікарняний. Працівники, які збіглися в приймальню міськради, викликали міліцію, оскільки Іван Михайлович, кажуть, нецензурно висловлювався так голосно, що його було чути з першого поверху на третій у райдержадміністрації, не віддавав журнали реєстрації й поводився провокативно. Та чекати правоохоронців Погоріляк не став, а працівників міськради, які хотіли його затримати, в тому числі двох жінок, не постидався штовхнути і вдарити.

Проте і звернення до райвідділу міліції про цей інцидент залишилось без реагування - 9 серпня видана постанова про відмову в порушенні кримінальної справи. Зокрема, у ній зазначено: «враховуючи те, що конфлікт... виник на ґрунті особистих неприязних відносин, грубого порушення громадського порядку діями громадянина Погоріляк І. М. допущено не було, робота Перечинської міської ради не припинялась, а також, приймаючи до уваги, що громадянин Погоріляк не мав на меті викрасти журнали міської ради...».

Обурені депутати, які вислухали від Погоріляка вже чимало погроз і просто бояться, наприклад, за своїх дітей, звернулися до керівників обласних та загальнодержавних правоохоронних органів. Бо невже для того, аби «перехреститися», грянув ще замалий «грім»? Тим більше, що Іван Погоріляк, який нещодавно знайшов собі прихисток у рядах Народної партії, мабуть, набрався «флюїдів» від її відомого місцевого очільника з обласного центру, який теж полюбляє вирішувати питання кулаками та лайкою, тому це справді соціально небезпечно.

Між тим, провести вибори нового міського голови, поки тривають судові розгляди, немає можливості. Призначає їх Верховна Рада, яку, дасть Бог, оберемо восени. Але хіба це причина, аби в Перечинській мерії тривав терор?

ОПОЗИЦІЯ 2013-08-28 / 12:07:14
ЛЮДИ ПЕРЕМОЖУТЬ ТРИМАЙТЕСЯ ПОЛЯНЧАНИ УДАЧІ ВАМ В ЦІЙ НЕ ЛЕГКІЙ БОРОДЬБІ

Богдан 2013-08-27 / 20:40:15
А чому не пишуть про ГЕС на Красношурці.На фоні неї,Туряполянська це ще порядок.

неуйшаг 2013-08-27 / 20:06:24
А уйшаг від комерцконсалт потроху тролить... Ну що ж вам так нейметься... Всім уже ж і так зрозуміло, що таке міні ГЕС у Карпатах. Для чого вперто називати біле чорним, а чорне білим.
Так, риба зникає, річка міліє, колодязі сохнуть. А про те, що все добре - розкажіть самим собі....

Трянка Полянчанка 2013-08-27 / 13:04:58
ВІДПОВІДАЮ НА КОМЕНТАРІЙ УЙШАГ: ЛЮДИ БОЯТЬСЯ ЛЮДЯМ УГРОЖАЮТЬ ОДНУ ОСОБУ НАВІТЬ З РОБОТИ ЗВІЛЬНИЛИ ГОВОРЯТЬ ЛИШЕ ТІ ХТО НЕ ЗАЛЕЖНИЙ ДАЖЕ І ЇМ УМУДРИВСЯ ПОГОРІЛЯК УГРОЖАТИ

??? 2013-08-27 / 09:25:39
А по всьому закарпаттю одна фірма з міні-ГЕС газдує. Де Антимонопольний комітет?

Уйшаг 2013-08-27 / 09:21:07
У всіх відеосюжетах про село одні і ті ж жіночки говорять. Для переконливості терміново потрібні нові обличчя.

Гуцул 2013-08-26 / 15:27:42
Це саме чекає і село Видричка, що на Рахівщині де голова села Шемота М.М. зфальшував громадські слухання, що нібито громада погодила будівництво міні-ГЕС.

Адвокат 2013-08-25 / 20:53:37
При просмотрі відео, здається називають посадову особу (що підписувала відповідь селенам) під прізвищем Погоріляк. Це той самий придурок якого Данча не хрен послав,а зараз він при керівництві району? Та при ньому він райдержадміністрацію десятою дорогою обходив. Так вам треба Перечинці, при такому керівництві вам до Покращення ще дуже далеко. Та це популісти і брехачі!

Турянка Полянчанка 2013-08-25 / 18:06:13
влада і власники твердять що це не правда але ми їм докажемо що це істинна правда НАРОД ПЕРЕМОЖЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

/ 7Освітяни Керецьківської громади також висловили недовіру її очільнику Михайлу Мушці
Упродовж минулого року тільки на ділянці Мукачівського прикордонного загону оголосили 63 підозри переправникам ухилянтів
/ 2Родина з Нижньої Апші зробила вирощування тюльпанів сімейним бізнесом
В Ужгородському замку "камерно" виставили "Художню спадщину Імре Ревеса на Закарпатті"
/ 2На Закарпатті триває конкурс стартапів
На Закарпатті влітку зафіксували 1 випадок кору
В Ужгороді пройшов благодійний волонтерський Кремзлик фест
На Закарпатті пройшли конгресові слухання
/ 3В Ужгороді з'явилася чергова мініскультурка – Русалка
Спортсмен з Мукачева став бронзовим призером чемпіонату світу зі змішаних єдиноборств ММА
У Тячеві "змагально" закрили тенісний сезон
Середньовічний фестиваль провели у Хусті
На Закарпатті прикордонники використовують для повітряної розідки пілотовану техніку та дрони
/ 1Буккросинги сервісних центрів МВС на Закарпатті поповнились новими підбірками книг
/ 2У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з полеглим у війні Василем Іваньом
На Закарпатті реалізовують проєкт "Віднова:UA"
12 будиночків на 48 осіб: модульне містечко презентували у Середньому на Ужгородщині
В Ужгороді медики на конференції ділилися досвідом у лікуванні епілепсії
/ 1Господині в закарпатському селі готують голубці для захисників на передовій
/ 2Найбльше шкіл запланували останній дзвоник на Закарпатті на 7-8 червня
/ 1Виставку традиційного народного одягу Луганщини "Евакуйована колекція" представили в Іршаві
У Мукачеві релоковане підприємство з Харкова виробляє сирні снеки
/ 2На Закарпатті 80-річна жінка здала теоретичний іспит з ПДР і тепер вчиться водінню
Зустріч із закарпатськими родинами пропавших безвісти та полонених організували в Ужгороді
/ 3У Ракошині на Мукачівщині демонтували пам'ятник радянському солдату
» Всі записи