«Покращені» комунальники

Уявіть собі – власник прибуткового магазину не пожалкував безплатно віддати частину приміщення іншій людині та ще й направив до нього своїх же покупців. Неймовірно, але щось дуже схоже сталося зі скандально відомим ужгородським жеком № 5.

«Покращені» комунальники

 

Розрита траншея у 2011 році, через що кілька будинків лишилися на тривалий час без електрики; спроба забрати частину скверу під приводом зведення диспетчерської служби (на фото); відчуження квартири із міської власності у приватну – ось лише кілька скандалів, пов’язаних із діяльністю комунального ЖРЕРу № 5, котрий очолює представник Партії регіонів у міськраді Анатолій Ковальський.

А нещодавно стало відомо: підприємство, що належить громаді, ще 2012-го року віддало 28 багатоповерхівок на обслуговування приватній структурі. Відтак квартплата з цих будинків іде поза муніципальне господарське утворення, яке за результатами роботи 2011 року із таким «господарюванням» зазнало збитків на 104 тисячі гривень.

«Допомагає» жеку № 5 підмітати вулиці й надавати інші комунальні послуги приватне підприємство «Двірник». Як уже писав «Замок» (№ 18 від 11 квітня – Ред.), саме це ПП  від міської влади отримає цього року ще й 67 тисяч гривень за косіння трави на вулицях, котрі закріплені за ЖРЕРом.

Тепер же відомо: «Двірник» із жителів 28 багатоповерхівок бере ще й квартплату.

А все тому, що керівник 5-го жеку Анатолій Ковальський без рішення виконкому чи депутатів міськради, без тендерів чи конкурсів 3 січня 2012-го року уклав договір із приватною структурою. Відтак частину мікрорайону обслуговує уже не ЖРЕР, а саме ПП «Двірник».

У розпорядженні автора матеріалу опинився договір між комунальним і приватним підприємствами. Його копію на наш інформаційний запит надали в Департаменті міського господарства Ужгородської міської ради. Начальник структури  Олексій Касперов погодив документ своїм підписом.

Отже, суть угоди: ПП «Двірник» надає ужгородцям ті ж послуги й за тими ж тарифами, що й жек. Водночас ЖРЕР має право в односторонньому порядку й будь-коли припинити таку співпрацю.

Чому ж муніципальна структура так легко віддала приватній будинки, а відтак і надходження від квартплати?

Імовірно через те, що ПП «Двірник» є реальною власністю не кого-небудь, а директора жеку. Принаймні про це свідчить те, що у двох структур однакові юридичні адреси  вул. 8 Березня, 28 – і навіть службові номери телефонів. Крім цього, рахунки двох структур відкриті в одному й тому ж банку. А ще 2012-го керівником «Двірника» була Наталія Петрішка – за нашими джерелами, вона працювала заступницею пана Ковальського у ЖРЕРі № 5, а нині очолює інший жек – № 1. «Двірник» же має у начальниках Ольгу Суботіну.

Навіщо комунальній структурі підприємство-супутник, у якому, за нашою інформацією, працюють ті ж двірники, що й у самому жеку?

У КП ЖРЕР № 5 таке питання журналіста проігнорували.

Тож лишається припускати: у дружній співпраці жеку та «Двірника» закладена схема, що дозволяє гроші ужгородців за комунальні послуги спрямовувати не на наповнення міської скарбниці, а до приватної кишені людей, що курують комунальну структуру Ужгорода.

Схоже, така ситуація і керівника Департаменту міського господарства, і, власне, усе керівництво обласного центру цілком задовольняє.

Ярослав Гулан, бюро журналістських розслідувань «Варто ЗНАТИ!»

 

02 травня 2013р.

Теги: Ковальський, ЖРЕР, Двірник, квартплата

Коментарі

Ужгородка2 2013-05-16 / 14:09:44
Байдужі Ужгородці!
Якщо Вам все рівно, хто як платить у Вашому будинку, що робиться, то не галасуйте на рахунок субпідряду виконання робіт. Не подобається така ситуація - є вихід: реєстрація у будинку ОСББ, адже і без його реєстрації Ви і так є співвласниками будинку.

Ужгородка 2013-05-07 / 17:18:34
Те ж саме робиться і в ОІР-Сервіс. Зараз будинки ОІРУ-Сервіс обслуговує структура, наближена до Віктора Мартина.

олвіраіпвоапі 2013-05-05 / 23:00:34
Доки при владі терпітимемо бандитів, крупціонерів, грабіжників. Доки за кожну копійку квартплати не буде відповідальності і відповідно якісно наданих послуг, доти і сидітимемо у лайні. Та більшість влаштовує все тож, що говорити. Народ замість проблем життєвих відволікають на дедывоевале, таможенный союз, гасударственный язЫк і т.д. В результаті бандити користуючись електоральною підтримкою частини людей на вищеозначених ознаках грабують країну. От і все. У них кожен день на рахунку і не зупиняться вони доки не буде люстрації-кастрації, це точно. Бо у каждій гнилій конторі засів корупціонер, це вам точно кажу. Майже 100% керівників установ це хабарники і злодії.

В.В. 2013-05-02 / 08:56:14
Ще минулого року на цю ж тему була стаття http://zakarpattya.net.ua/Blogs/94396-Zaprostybih-shakhraiam-chy-mozhe-–-hromadianske-suspilstvo

«П’ятиповерхівки ще нема, а квартири обіцяні і Погорелову, і Ратушняку»
/ 8Закарпатці організувалися у партизанський загін
/ 4Батьки дитини, яка померла в пологовому будинку Ужгорода, вважають, що немовля підмінили
/ 1Архієпископ Феодор: «Ми готові духовно підтримати наших військових у Криму»
/ 6Закарпатський інтерн оперував поранених на Майдані
/ 3З церкви в Мукачеві вкрали мощі святих, яким дві тисячі років
/ 3Чеські медики досі не наважуються вийняти з тіла уродженця Ужгорода картеч, "отриману" на Майдані
Подорожі чоловіка-мізинчика Сабоніса
«Виношу дитину за 30 тисяч доларів»
Заробітчанські поневіряння ужгородки
На Закарпатті послуги детектива поки що не надто популярні
/ 14На Закарпатті болісно відреагували на погрози "регіоналів" закрити УГКЦ
/ 3В Ужгороді прокуратура досі не знає, чи законно влада продала аптеки
/ 1Від новорічного похмілля допоможуть швидкий секс і контрастний душ
/ 1Люди захистили від дерибану футбольне поле у Горянах
Одержимий кухнею
/ 3Новий Рік в Ужгороді, або Стриптиз Снігуроньки – від 600 гривень
/ 1Розлучені, геї, ігромани – «клієнти» закарпатських психотерапевтів
Ужгород: Замість туалетів – заіржавілі дірки
/ 15Повернулася лікарка, яка продавала дітей
Скульптурний трудоголік. Роботи ужгородця Юрія Максимовича купують попи і прокурори
У Мукачеві Будинок офіцерів руйнується, бо казначейство не дає грошей
Презервативи, Ленін і цуцик за 10 «штук»
/ 2В Ужгороді "забули" відновити покриття пішохідної частини транспортного мосту
Отрутою і ґумовими кулями. Доґгантери в Ужгороді вбивають щомісяця 5–10 собак
» Всі записи