На Закарпатті уже почалися утиски опозиційних кандидатів у депутати

Директор Чабанівської загальноосвітньої школи, яку учора ЦВК зареєструвала кандидатом у народні депутати від партії “УДАР Віталія Кличка", заявила про тиск на неї з боку представників влади. Про це вона розповіла сьогодні у прес-центрі “Закарпаття”.

На Закарпатті уже почалися утиски опозиційних кандидатів у депутати

Лариса Сарваш стверджує, що впродовж трьох років, поки вона очолює ЗОШ І-ІІ ступенів села Чабанівка Ужгородського району, жодних претензій до неї не було. Більше того, за словами директорки, у травні поточного року вона отримала нагороду від районної адміністрації як кращий фахівець і директор. Однак все змінилося після призначення Лариси Сарваш головою Ужгородської районної організації ПП “УДАР Віталія Кличка". “На мене іде тиск з боку представників влади у зв’язку з моїми політичними поглядами. Разом з тим, що я очолюю школу, я є голова ужгородської районої організації політичної партії “УДАР Віталія Кличка". Головою організації стала у березні, і все було добре. Але коли я почала виступати як голова районної організації, почала друкуватися у газетах, все змінилося. У травні місяці я привітала випускників із завершенням ЗНО і підписалася: “Голова Ужгородської районної організації ПП “УДАР Віталія Кличка”. Мене почали викликати в кабінет до голови районної адміністрації, до начальника районного відділу освіти, і у неформальній формі натякати на те, щоб я написала заяву на звільнення з посади. Друга хвиля тиску почалася тоді, коли я не змогла промовчати, що у Верховній раді прийняли проект закону про мови. І я дала коментар у газету обласного значення “РІО”, а також він був опублікований у районній газеті “Вісті Ужгородщини”. Після того почався сильний тиск на мене, почалися у грубій формі натяки, щоб я писала заяву на звільнення. Моя думка така: якщо я три роки очолюю школу, і за цей час до мене не було жодних претензій з боку керівництва ні районного відділу, ні районної адміністрації, а чому з’явилися тепер, коли я очолюю районну організацію?”, — сказала вона. 

Голова Закарпатської обласної організації політичної партії “УДАР Віталія Кличка" Валерій Пацкан, коментуючи ситуацію, зазначив, що “ніколи не думав, що на Закарпатті може вчинятися тиск на простих вчителів”. Він зацитував 2 пункт 76 статті  ЗУ “Про вибори народних депутатів”, де йдеться, що “кандидат у депутати під час виборчого процесу не може бути звільнений з роботи з ініціативи власника підприємства,  установи, організації або уповноваженого ним  органу,  командира  військової частини  (формування).  Кандидат у депутати без його згоди не може бути переведений на іншу  роботу,  направлений  у  відрядження,  а також  призваний  на військову  або  альтернативну  (невійськову) службу, навчальні (перевірні) та спеціальні збори військовозобов'язаних». Він розповів, що особисто неодноразово був у чабанівській школі і бачив “з чого все починалося”. “Ми так і познайомилися, бо Лариса Сарваш звернулася з проханням про допомогу обладнати спортивний майданчик. Я бачив в очах її те, що вона хоче щось зробити для своєї школи. І тільки згодом запропонував її кандидатуру в якості голови районної організації”, — зазначив Валерій Пацкан.

Також у прес-центрі виступили колеги Лариси Сарваш, які розповіли, що, дізнавшись з інтернету про ситуацію, за 2 години зібрали 80 підписів на підтримку директора. Вони впевнені: політичні переконання, як і віросповідання, — особисті справи, а тому не мають ставати причиною звільнення хорошого фахівця.

Тим часом Валерій Пацкан висловив сподівання, що все вирішиться, і вживати “інших заходів” не буде потреби. У інакшому разі юристи партії подаватимуть до суду. “Чому міністри, члени уряду мають право піти у відпустку, а директор школи — ні?”,  — наголосив політик. Він повідомив, що Лариса Сарваш написала заяву на неоплачувану відпустку з 9 серпня по 26 жовтня, яку направить до відділу освіти Ужгородської РДА  рекомендованим листом.

 

Прес-центр "Закарпаття", Закарпаття онлайн.Спецпроєкти
09 серпня 2012р.

Теги: кандидат, директор, Сарваш, УДАР, Пацкан, тиск

Коментарі

бандера 2012-09-20 / 19:28:18
хлопці а не пора викопувати свого вуйка "шмайсер"??? тай поговирити з цим Регі-Аннальним бидлом мовою свого автомата!!!!!!!!!!!!!!!

маня 2012-09-02 / 12:34:58
Йой кулько много антиреклами тому Ябрикові. Майже добрий хлоп,
кідь му так завидують. Треба за нього проголосувати!!! Може і ми перестанеме жити у гузици, тай увидиме краще життя коло нього.

хустянка 2012-08-21 / 18:07:40
За такої влади... тиск не дивує... Ось у хусті. наприклад, алею Деркача (вул. волошина, де він посадив сакури), зараз викладують балогівкою (бруківкою), а за інших кандидатів навіть слова не можна сказати - зась.

Лоци 2012-08-12 / 22:51:13
То що вона піариться, то понятно. Але так як кончені регіонали діють, то вже уму непостіжімо. фашистсько-тюремний режим і більш нічого. таке історія викине кудись далеко-далеко і осудить

Шмітт 2012-08-12 / 00:19:58
Згадав як цацкін з братом бігали до Лариси коли йшли на вибори один в сільські голови інший в район. Просили щоб вона так би мовити посприяла їхньому успіху, пропонували членство в партії ПР тоді то можна було суміщати а зараз ні;) P.S. А замутив всю цю історію Кіцкій який прибіг до Ледиди з цією приславутою статею - привітанням!

Критик Міші 2012-08-11 / 23:25:35
Справедливий Ви наш! Осточортіло Вам? Зайдіть хоч раз у "Вайпер" на Мукачівській й побачите "інтернет-кафе" з казиношними фішками... Але з Ваших захисних промов видно, що Ви там буваєте...)))

Колега 2012-08-11 / 14:15:49
Шановні вчителі!
Не бійтеся висловлювати свою думку.Ви розумні люди.А представники влади,ваші учні.Для основної маси яких, трійка в школі від вас вважалася за щастя.Декотрі і до того не дотягували.
Беріть приклад з Лариси Василівни.Щоб надалі нами не керували цацкіни або пупкіни.
Особлива повага п.Пацкану.Мужній вчинок!

***** ****** 2012-08-11 / 14:13:01

Трохи вгамуйтеся. На сайті заборонено займатися тролінгом і підписувати свої пости чужими іменами. Адмін

Міша 2012-08-11 / 13:37:38
Мені вже осточортіло тіп кожною статею УДАРу читати про пусті наклипи на Ябрика. Я ще ніразу не чула про судові рішення, або конкретні факти... Пусті балачки... Перестаньте заздрити цьому хлопцю, ідіть працювати!!!

Василь 2012-08-11 / 02:29:54
Ти ще напиши шо він Цацкіном був поки піском торговав, а зараз Руслан Васильович і не ниже. А то шо писати не знає то фігня. Мамка йому напише.

Руслана 2012-08-11 / 02:26:00
Як не дивно, а наш керівник району тримається на посаді. Значить цінять його в адміністрації президента як менеджера!

ЛАСЛО 2012-08-11 / 00:43:58
ХИМИНЕЦ ТОЖЕ НА КАЖДОМ УГЛУ ГОВОРИТ ЧТО ОНИ ВРЕМЕНЩИКИ. ПОЭТОМУ И ВОРУЮТ ПОКА НЕ ВЫГНАЛИ. ОБ ИХ МЕТОДАХ РАБОТЫ УЖЕ ВЕСЬ РАЙОН НАСЛЫШАН.

Руслана 2012-08-11 / 00:37:38
Читач правду пише. Чорнак ніколи не славився розумом. Але це не його вина. Просто його мама таким народила! Доведеться нам трохи потерпіти. Він усім так і каже, що буде на посаді лише до виборів, а далі їх пакетом поміняють. Повіримо йому на слово. Почекаємо.

Читач 2012-08-11 / 00:05:53
Цацкін ДЕБІЛОМ був є і буде. По тупому дерибанить землю , з Хімою посадив усіх на бабло, на проблеми району хрен ложив, а зараз по тупому директора школи виїдає. Дебіл він і Африці дебіл. Як той бульдог. Дали команду ФАС і погнав тупорилий. Хімі хоч мозгів хватило соскочити із теми інтервю каналу ТВІ. А це сегінятко говорити не вміє, тупориле поперлося давати інтервю. Нарешті вся країна мала змогу побачити рівень керовника Ужгородської РДА. Ця жіночка директор школи на сто голів више зажравшогося хабарника! Одне слово ПРЕДСТАВНИК ПРЕЗИДЕНТА в Ужгородському районі!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Знайомий 2012-08-10 / 23:08:49
У відповідь Педро
Не можу стриматися та не прокоментувати писаря Педро.
Знаю Пацкана не рік, не два, а більше 10 років. Валєра те, що зараз має і чого досяг, не получив на блюдечці, а завжди працював, старався і йшов все до кращого. Раніше Валєра до мене звертався за порадами, допомогою, а зараз все навпаки - вже звертаюся я до нього. Допомагає та підтримує не тільки тоді, коли просиш, але й сам не забуває за друзів. І те, що ТИ, Педро пишеш, що Пацкан "будки собачої не збив і пройдисвіт" , то ти сильно помиляєшся і просто завидуєш успіху Валєри. Працював і на стройці і директором, але від цього не змінюється. Знаю і сам часто є свідком того, що дотепер має хороші стосунки із людьми з попередніх місць роботи. Так що все нормально, не критикуй, Педро, Валєра - нормальний закарпатський хлопець, якщо робить щось, то на всі 100 %. Валєра, тримайся!

Ужгородець 2012-08-10 / 22:23:45
Усі лише й говорять, що Грибанов або Ябрик десь щось зробив, десь щось у чи то у Чехії, чи то у Словаччині. Панове, для чого пускати чутки?.. Хто має докази? Де це написано, де це згадувалося? Де конкретика? Бачу, у нас ББС краще працює, ніж факти. Оббріхувати людей люблять усі. Може досить брехати на людину?..

Патріот 2012-08-10 / 21:06:23
Взиваю До Кличка прочитай коментарі що пишуть Закарпатці, Ябрик (Грибанов) це людина яка спочатку зколочувала свій капітал будучи в різних угруповуваннях, пізніше займався переправкою нелегалів за кордон а звідтам завозив крадені(страховочні авто), слідуючий бізнес був кондрабанда , тепер дісьно гральний бізнес, під прикриттям інтернет клубів, цікаво те що останні роки активно хоче стати депутатом, доречі будь якого рівня аби бути блище і мати можливість використовувати владу в свої х махінаціях, цікаво скільки заплатив Пацкану за включення до партії, а всі його соціальні проєкти ширма за якою криються брудні гроші і неодне зкалічене життя правильно пишуть громадяни в тому числі й фізично.

Критик 2012-08-10 / 18:01:59
Пацкан із Сарвашкою самі коменти строчать? )))) всерідно партії де є бандюк Грибанов (Ябрик), на рахунку якого не одне загублене ( у т.ч. - фізично) життя, нічого у нашому краї не світить

небайдужий 2012-08-10 / 17:42:07
новий поворот у подіях. уже голова РДА заявляє, що директорка проводила агітацію у школі. Цікаво, як це виглядало серед півсотні учнів та 10-ка вчителів! Регіонали рятують свої спини, радяться з юристами, що ж такого сказати, щоб це було аргументом для звільнення і не суперечило закону! Паралельно нехай перевірять щодо агітації директорів шкіл, які є членами партії регіонів! цікаво б було почитати висновки перевірок!

За УДАР 2012-08-10 / 16:32:01
Підскажіть, а в Чопі є осередок УДАРУ? Чи потрібно їхати до Ужгорода?

Новий генплан Ужгорода, що голосуватиме сесія у п'ятницю, – біда і катастрофа для міста – експерти
В Ужгороді відбудеться неформальна розмова з активістами Ініціативної групи за збереження парку "Перемога"
/ 1У прес-центрі «Закарпаття» відбудеться прес-конференція головного медика Закарпаття
В Ужгороді "Щасливі діти" розкажуть, як переселенці з дітьми адаптовувалися в закарпатську спільноту
/ 11Народний Рух України готовий сформувати уряд народної довіри та формує молоду команду на місцеві вибори в Ужгороді
/ 2У прес-центрі «Закарпаття» відбудеться прес-конференція лідерів Народного Руху України
У прес-центрі "Закарпаття" розкажуть, як дітям зі Сходу позбутися страхів і стресу
/ 3Професорові УжНУ Сергію Федаці вручено диплом за перемогу у Всеукраїнському рейтингу “Книга року-2014”
/ 1Професору УжНУ Сергієві Федаці вручать диплом за перемогу у Всеукраїнському рейтингу "Книжка року — 2014"
В Ужгороді відбудеться виставка-конкурс мініатюрних акваріумів
Ужгородка вдруге стала переможцем конкурсу мініатюрних акваріумів у Львові
/ 3У прес-центрі "Закарпаття" розкажуть про перемогу ужгородки в конкурсі мікроакваріумів у Львові та проведення аналогічного заходу в Ужгороді
В Ужгороді презентували видання про трагедію насильницької колективізації на Закарпатті
/ 1У прес-центрі "Закарпаття" презентують фундаментальний збірник документів і матеріалів про колективізацію на Закарпатті
/ 5У разі відсутності реакції на спотворення унікальної церкви у Кострині, Закарпаття проситиме втручання Генпрокуратури
/ 6У прес-центрі «Закарпаття» розкажуть про злочинне знищення унікальної дерев’яної церкви в селі Кострино
/ 11Визначальним фактором результату голосування по ужгородському округу будуть гроші — політологи
/ 2У прес-центрі "Закарпаття" проаналізують перебіг виборчої кампанії
“АтмАсфера” в Ужгороді допомагатиме сповнитись внутрішньою силою, спокоєм та гармонією
У прес-центрі "Закарпаття" "АтмАсферно" говоритимуть про мир в Україні та презентують проект "Мантра-дайвінг"
Василь Куйбіда в Ужгороді: після президентських необхідні вибори парламентські і модель країн "старої демократії"
У прес-центрі «Закарпаття» кандидат у Президенти України Василь Куйбіда презентує свою передвиборчу програму
/ 7У прес-центрі «Закарпаття» презентовано соціальну ініціативу: громадські соціологічні дослідження (ІНФОГРАФІКА)
У прес-центрі «Закарпаття» презентують зріз суспільно-політичних настроїв ужгородців
/ 3"Березневі коти-2014" в Ужгороді: три дні художнього, літературного та музичного мистецтва
» Всі записи