Збірна України програла англійцям і завершила виступ на Євро-2012

Дива, в яке так хотілося вірити, не сталося. Збірна України, незважаючи на самовіддану гру, програла більш досвідченим і вмілим англійцям. Єдиний гол забив Руні, скориставшись грубою помилкою Пятова.

Реакція Марко Девіча на незарахований гол. Фото: Getty Images
Реакція Марко Девіча на незарахований гол. Фото: Getty Images

Англія - Україна 1:0

Гол: Руні, 48

Англія: Харт, Джонсон, Террі, Лескотт, Е. Коул, Мілнер (Уолкотт, 70), Джеррард, Паркер, Янг, Руні (Окслейд-Чемберлен, 87), Уелбек (Керролл, 83)
Україна: Пятов, Гусєв, Хачеріді, Ракицький, Селін, Тимощук, Гармаш (Назаренко, 78), Ярмоленко, Коноплянка, Мілевський (Бутко, 77), Девіч (Шевченко, 70)

Турнірне становище не залишало синьо-жовтим іншого вибору, як шукати шляхи до воріт британців. І підопічні Олега Блохіна, що вийшли на цю гру із трьома новими гравцями, але з тією ж тактичною схемою 4-4-1-1, дуже швидко прибрали ініціативу до своїх рук. Лише протягом 10 стартових хвилин Євген Коноплянка та Денис Гармаш здійснили спроби забити з-за меж штрафного майданчика, а удар Марко Девича метрів з 12-ти блокував Джоліан Лескотт.

На 18-й хвилині Коноплянка ще раз завершив свою фірмову атаку зі зміщенням від лівої бровки у центр. Та смачний постріл хавбека "Дніпра" прийняв на себе залізний Джон Террі. Трохи згодом аналогічну спробу з протилежного краю здійснив Олег Гусєв, і вона теж виявилася марною - м'яч просвистів над самою поперечиною спокійного Джо Харта.

Англійці вибачили таке марнотратство господарів ЄВРО-2012 у середині тайму, коли після націленої навісної передачі Ешлі Янга залишений без уваги Уейн Руні ударом головою зблизька не зміг поцілити у нижній кут Андрія П'ятова. Українці віддячили форварду "МЮ" динамівською комбінацію за участі Артема Мілевського та Андрія Ярмоленка. Перший добре розібрався з м'ячем у володіннях Харта та вивів партнера на гол, котрому в стрибку завадив голкіпер "МанСіті".

Друга половина зустрічі розпочалася холодним душем для синьо-жовтих. Чи не єдиної помилки на фінальному турнірі припустився їхній воротар Андрій П'ятов, але цього було достатньо для того, аби Руні відкрив рахунок. Йшла лише 48-а хвилина, тож команда Блохіна мала вдосталь часу для порятунку. Утім, для здобуття квиточка у плей-офф господарям необхідно було забивати вже двічі.

Першу нагоду на 61-й хвилині змарнував Мілевський, коли не зміг головою поцілити у ворота з трьох метрів. Наступна атака також мала завершуватися голом після контрвипаду, що завершував Марко Девич. Отримавши м'яч від активного Мілевського, новобранець "Шахтаря" пошив у дурні Террі з Лескоттом і, здавалося, бив у порожні ворота. Та Харт встиг зачепити м'яч на шляху до сітки, а Террі, на думку арбітра, встиг вибити його з лінії воріт.

Якимось дивом кіпер врятував партнерів і після гарматного "пострілу" Коноплянки з 25-ти метрів - м'яч уже на підльоті до нього змінив траєкторію руху, проте Харт продемонстрував фантастичну реакцію. Сподіваючись на останній штурм, керманич збірної України зробив одразу три заміни. І вони могли стати результативними, якби Андрій Шевченко в падінні "по-шведськи" поцілив у м'яч після передачі Сергія Назаренка.

Однак цього вівторка синьо-жовтим не судилося забити хоча б один гол. Отже, всьоме залишивши стадіон в Донецьку без перемоги, українці залишилися поза бортом Євро-2012. А британці, можливо, несподівано навіть для себе завершили груповий турнір на першій сходинці у групі D, і в чвертьфіналі зустрінуться в Києві з італійцями.

Додамо, що в паралельному матчі Швеція обіграла Францію з рахунком 2:0.

 

Англія - 7 очок
Франція - 4 очки

Україна - 3 очки
Швеція - 3 очки

 

20 червня 2012р.

Теги: Англія, суддя

Коментарі


Спецтема
Публікації:
/ 12Святослав Вакарчук: Кому тут тюрма, кому – Дольче Віта
/ 1Трагікомедія реакцій на "трагедію" у Гельсінкі
/ 12Керівник МВС Аваков взяв у заручники всю країну - Сергій Лещенко
/ 3Марш поліцейського свавілля
/ 1Володимир Горбулін: "Європейськими мають бути не лише амбіції, а і вчинки"
/ 3Денис Бродський: Наша влада – професійні покидьки, які працюють проти нас
/ 12Mr. Petro Incognito: Порошенко витратив на тижневу відпустку на Мальдівах $500 000
/ 2"Рука Держдепу". Хто і як "рятував НАБУ"
/ 8Ренесанс кума Путіна. Медведчук отримує фінансові та політичні дивіденди як від Москви, так і від Києва
/ 1Чи переживе Верховна Рада осінь? Погляд зсередини
/ 5Директор Transparency International: Ми не бачимо розслідувань щодо чиновників та впливових і заможних людей, причетних до корупції
/ 3Країна на паузі, або Місяць на роздуми Порошенка
/ 2Заборонити не можна дозволити
Справа №1. Влада не сприяє слідству у справі розстрілу Небесної сотні
Прокачати партнерство: як «Газпром» перетворюється на спонсора українського газового хабу
/ 3Війна і бізнес. Як друзі Порошенка контролюють мільярдні замовлення Укроборонпрому. Ч.1
Е-декларації: чорний діамант Авакова, церква Матвієнка і мільйони БПП
Ювілейне. Що відбувається і чому так повільно?
Віктор Трепак: "Я передав до НАБУ докази тотальної корумпованості влади"
/ 1Фінішна пряма
/ 11Подвійне життя Президента
/ 1Петро Таланчук: Усі зусилля влади націлені на будівництво України без українців
/ 10Нафта вже по $26: Для Росії це не криза, це – П****Ц
Мурашиний "вир смерті" українського політикуму
"Губернатори" на виборах: адмінресурс партії Порошенка?
» Всі записи