Вихованці родинного будинку “Нова Сім'я” вільно говоритимуть англійською (АУДІО) (ВІДЕО)

Навчити їх іноземній взялися представники LT English SCHOOL. До речі, безкоштовно. Втім, тільки цим закладом благодійники не обмежуються.

Вихованці родинного будинку “Нова Сім

Вони планують аналогічно працювати із дітьми, що знаходяться у різних установах інтернатного типу. Про це у прес-центрі “Закарпаття” розповіла директор школи Леся Товканець. За її словами, як не дивно, але досить важко було знайти інформацію про дитячі будинки, однак на сьогоднішній день уже є певні напрацювання. Зокрема, радо пішла назустріч такій ініціативі директор родинного будинку благодійного фонду “Нова Сім’я” Валентина Червоноока. В свою чергу, пані Валентина розповіла про вихованців будинку, яких на сьогоднішній день нараховується 167. Все це — діти-сироти та ті, що залишилися без батьківської опіки. До речі, найменшому вихованцю — усього 1 рік та 4 місяці. «Аби наші діти не ходили вулицями, аби вберегти їх, ми з ними займаємося. Є в нас хорегорафія, вокал, малювання, в’язання, шиття. Періодично були заняття з англійської. А минулого тижня до нас завітала гостя і запропонувала займатися англійською. Перше заняття пройшло із великим успіхом: діти були дуже задоволені, навіть захотіли англійську пісню вивчити, бо викладач з ними так гарно займався», — сказала пані Валентина. Вона звернулася до викладачів вокалу, хореографії з проханням посприяти творчому розвитку дітлахів, хоча б інколи присилати студентів на практику, адже діти дуже талановиті: люблять малювати, співати, танцювати. Вони їздять і на фестивалі, і на конкурси.

В свою чергу, Леся Товканець, яка є офіційним представником Українського тестово-тренінгового освітнього центру, розповіла про особливості занять, які відтепер будуть відвідувати діти. «У нас заняття спрямовані на візуальне сприйняття. Наша мета – зробити так, щоб дітки почали думати англійською. Бо тепер тенденція така: думаємо українською, складаємо українські слова в речення, замінюємо українські слова англійськими — думаємо, що говоримо англійською. На жаль, це не так. Це — такий собі варіант “юкрінгліш” — українська англійська мова. Тому треба почати з відчуття. А діти дуже швидко починають вічувати. Вони по пісням, фільмам, іграм, починають відчувати мову. Коли це зроблено, уже саме приходить – відчуття і спілкування. Саме тому уроки ми базуватимемо на спілкуванні — це ігри, пісні... Ми з Валентиною Червоноокою розглядали можливість організації концерту, певного дійства, де англійська мова буде частиною», — сказала Леся Товканець. Вона також повідомила, що фахівці школи беруться за навчання діток, котрі мають певні відхилення: «От були заняття в Хусті з дітьми, котрі погано чують. Заняття було цікаве навіть у тому, що вивчається мова жестів, і на цій мові можна гарно передати діткам англійську. Ці діти з такими палаючими очима тебе зустрічають, що хочеться робити ще».

Леся Товканець детальніше розповіла про акцію, котру пропонує LT English SCHOOL. За її словами, це безкоштовний курс для будь-яких дитячих колективів у віці від 8 до 15 років. Заняття тривають півтори години та проводяться двічі на тиждень. «Найважливіше завдання, яке ми вирішуємо під час курсу — це створити невимушену, дружню атмосферу в дитячому колективі для цікавого, інтерактивного спілкування англійською мовою, для відчуття мови, вслухаючись в англійську музику, читаючи англійські книги, переглядаючи англійські фільми та мультфільми, аналізуючи побачене, викладаючи думки словесно та на папері англійською мовою. Ми вчимо дітей вільному спілкуванню у групі англійською мовою, вмінню вирішувати певні питання та проблеми, що постають чи не щодня перед кожним із них, конструктивно вирішувати ці проблеми, уміти висловити свої думки. Все це відбувається на основі спілкування саме англійською мовою. Програма розроблена спеціально для дітей, весь курс включає не тільки ігри, але й вирішення цікавих та серйозних завдань, більшість завдань спрямовані на розвиток логічного мислення. Вагомий акцент ставиться також на концентрацію уваги, розвиток інтуїтивного мислення, яке підказує дитині в якій ситуації яке вирішення питання буде кращим, допомагає зробити правильні висновки. Все це укладається у певну методику, що називається критичним мисленням. Нам це потрібно, адже наша система освіти трошки зупинилася на певному етапі, а ми би хотіли, аби вона розвивалася паралельно з європейськими країнами» — сказала директор LT English SCHOOL.

Сьогодні навчання проводять з дітками, починаючи з п’ятирічного віку. І саме «критичне мислення» дозволяє підготувати дитину до школі і в плані знань з англійською, і в плані різних непередбачуваних життєвих ситуацій.


 

До речі, працювати з дітьми, за словами пані Лесі, набагато простіше, адже вони не мають стереотипів, і абсолютно вільні в творчому плані. Тому й легше сприймають.

Наприкінці Леся Товканець розповіла, що школа англійської мови часто-густо проводить різноманітні акції. До прикладу, зараз для пар пропонується акція до дня Валентина.

А якщо хтось із знавців англійської мови є креативною та непересічною особистістю, пані Леся запрошує до співпраці. Звертатися можна за адресою: Ужгород, вул.Швабська, 67 (2 поверх) або за телефоном 099-440-33-70.

Прес-центр "Закарпаття"

, Закарпаття онлайн.Спецпроєкти
02 лютого 2012р.

Теги: Товканець, англійська, LT English SCHOOL

Коментарі

svitlana 2012-02-09 / 16:30:45
Правильно роблять що говорять!!!! ато всі носи поховали ніхто нічого неробить щоб чимось допомогти іншим.
А ви "година" мабуть просто КОНКУРЕНТ))) робіть щось а не наговорюйте на інших.

Година 2012-02-09 / 12:57:43
Молодці, розпіарили як треба!
Побільше б таких "безкоштовних" акцій - побільше буде й коштовних клієнтів. Леся справді умнічка!
Так тримати. Пишіть побільше про безкоштовні акції, сусідам розповідайте, не забудьте. комерційна установа буде вам вдячна за пророблену роботу.

ТрОлЬ68 2012-02-06 / 17:59:12
НА САЙТ ПОДИВИСЯ))))))))))))))))))))))

стас 2012-02-06 / 17:56:44
що це за школа про яку так багато говорять всюди де неповернешся

Vikusya 2012-02-06 / 17:48:23
SUPER SHKOLA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Viktor 2012-02-04 / 22:45:19
прошу неображати лесю - це мій вчитель, я займаюся в школі, вона просто людина з великої букви за 1 місяць навчання я почав розуміти англ мову та говорити

Ольга 2012-02-04 / 22:31:53
Как по мне, это первая школа англ языка, которая решила помочь деткам! Я сама как мать троих детей очень благодарна Вам, в особенности Лесе Михайловне! У вас чистое, доброе сердце!

ВОВАН 2012-02-04 / 22:25:36
ато)

лиса алиса 2012-02-04 / 22:24:31
УМНИЧКА ВОВАН)))))

ВОВАН 2012-02-04 / 22:16:57
година ти взагалі прощо базариш сам ніхрена неробиш то і іншим мішаеш
перестань обсерати

Година 2012-02-04 / 21:43:54
Ярино, підловили. Нема питань.
Мені подобається, коли люди помічають таке, це дає змогу ставати кращим ніж був).

Ярина 2012-02-04 / 20:38:37
Як мені подобається, коли про грамотність говорять люди неграмотні! Пане чи пані Година, "словарний запас" українською мовою буде "словниковий запас", тому не критикуйте, якщо самі не досконалі. Лесю, чудова ініціатива - підтримую!!!

Година 2012-02-04 / 00:49:58
"Філолог української мови і літератури" ... ? Це ніби як "Математик алгебри", або "Хімік періодичної таблиці", або "Електрик електричних розрядів"? Сніжано, перевірте чи не липовий у вас, часом, диплом, бо закрадаються сумніви.

ВІКА, читай книги і набирай словарний запас, бо "неділі" це у нас сьомі дні тижня, а не тижні. Чи ви справді тільки по неділях там вчитесь?

Фуй.

ВІКА 2012-02-03 / 23:27:58
Я також була на гостьовому четвергу зі своім хлопцем! Просто ульот а не школа супер!!!!
уже навчаємося там 2 неділі. РЕКОМЕНДУЄМО ВСІМ!!!

Сніж@н@ 2012-02-03 / 23:17:58
Славік, я з вами згідна. Я, як філолог української мови та літератури, хочу сказати, що було б чудово якби хоча б 20% українців спілкувалися так, як ця "дівчинка"

Славик 2012-02-03 / 23:07:26
-"Вчителька"
А что вы сделали такого хорошего, что так "красиво" говорите о хороших людях!

1.12 2012-02-03 / 19:00:47
Та добре все вона говорить! І взагалі дуже хороша людина! Хоть хтось _ щось хороше робить !

Імя або нік 2012-02-03 / 15:56:30
Говорить вона не дуже, то правда - треба визнати і виправлятися.
Але погляньте яка симпатична бландінка (та що зліва)!

катюша 2012-02-03 / 14:36:55
поитивна ініціатива!!

наталія мама-вихователь 2012-02-03 / 13:56:22
Буль ласка чи можливо навчати дітей -сиріт за межами Ужгорода,ми проживаємо смт.Великий Березний.дякую.

Новий генплан Ужгорода, що голосуватиме сесія у п'ятницю, – біда і катастрофа для міста – експерти
В Ужгороді відбудеться неформальна розмова з активістами Ініціативної групи за збереження парку "Перемога"
/ 1У прес-центрі «Закарпаття» відбудеться прес-конференція головного медика Закарпаття
В Ужгороді "Щасливі діти" розкажуть, як переселенці з дітьми адаптовувалися в закарпатську спільноту
/ 11Народний Рух України готовий сформувати уряд народної довіри та формує молоду команду на місцеві вибори в Ужгороді
/ 2У прес-центрі «Закарпаття» відбудеться прес-конференція лідерів Народного Руху України
У прес-центрі "Закарпаття" розкажуть, як дітям зі Сходу позбутися страхів і стресу
/ 3Професорові УжНУ Сергію Федаці вручено диплом за перемогу у Всеукраїнському рейтингу “Книга року-2014”
/ 1Професору УжНУ Сергієві Федаці вручать диплом за перемогу у Всеукраїнському рейтингу "Книжка року — 2014"
В Ужгороді відбудеться виставка-конкурс мініатюрних акваріумів
Ужгородка вдруге стала переможцем конкурсу мініатюрних акваріумів у Львові
/ 3У прес-центрі "Закарпаття" розкажуть про перемогу ужгородки в конкурсі мікроакваріумів у Львові та проведення аналогічного заходу в Ужгороді
В Ужгороді презентували видання про трагедію насильницької колективізації на Закарпатті
/ 1У прес-центрі "Закарпаття" презентують фундаментальний збірник документів і матеріалів про колективізацію на Закарпатті
/ 5У разі відсутності реакції на спотворення унікальної церкви у Кострині, Закарпаття проситиме втручання Генпрокуратури
/ 6У прес-центрі «Закарпаття» розкажуть про злочинне знищення унікальної дерев’яної церкви в селі Кострино
/ 11Визначальним фактором результату голосування по ужгородському округу будуть гроші — політологи
/ 2У прес-центрі "Закарпаття" проаналізують перебіг виборчої кампанії
“АтмАсфера” в Ужгороді допомагатиме сповнитись внутрішньою силою, спокоєм та гармонією
У прес-центрі "Закарпаття" "АтмАсферно" говоритимуть про мир в Україні та презентують проект "Мантра-дайвінг"
Василь Куйбіда в Ужгороді: після президентських необхідні вибори парламентські і модель країн "старої демократії"
У прес-центрі «Закарпаття» кандидат у Президенти України Василь Куйбіда презентує свою передвиборчу програму
/ 7У прес-центрі «Закарпаття» презентовано соціальну ініціативу: громадські соціологічні дослідження (ІНФОГРАФІКА)
У прес-центрі «Закарпаття» презентують зріз суспільно-політичних настроїв ужгородців
/ 3"Березневі коти-2014" в Ужгороді: три дні художнього, літературного та музичного мистецтва
» Всі записи