Геннадій Донецький: “В якийсь момент нам здалося: є що сказати суспільству. Так з’явився “Гражданин толпы” (ФОТО, ВІДЕО)

“До цього альбому ми йшли шість довгих років, під час яких було багато зупинок і навіть перешкод, та ми це зробили”, — розповів під час прес-конференції, котра цього разу відбувалась не як звично у прес-центрі “Закарпаття”, а на сцені театру ляльок “Бавка”, лідер гурту “4исла”.

Геннадій Донецький: “В якийсь момент нам здалося: є що сказати суспільству. Так з’явився “Гражданин толпы” (ФОТО, ВІДЕО)

До альбому “Гражданин толпы” увійшло 10 пісень, написаних у різні роки (декотрим із них більше 10-ти років). Усі вони мають чітке соціальне спрямування, що й зумовило назву. “В якийсь момент нам здалося: є що сказати суспільству. Та попри це ми не прагнемо когось повчати чи доводити щось. Тим паче не збираємося нікому нав’язувати певні морально-етичні принципи чи змінити існуючий лад. Нам хочеться закликати людей почати мислити, стати неординарними особистостями, якими нас задумав і створив Бог. Є речі, які не можна тримати в собі, тому ми і вирішили висловитися”, — пояснив Геннадій Донецький.

“Наші пісні слухають люди різних вікових категорій. Про це свідчить велика кількість відгуків, які надходять на нашу адресу. Хотів би зазначити, що серед людей, котрим подобається наша творчість, є дуже молоді дівчата — років 16-ти. А теми в нас складні для сприйняття. Лірика Гени взагалі особлива, тому ці пісні не можна просто прослухати і забути. Так ось, ці дівчата слухають і починають замисолюватися над питаннями, яких собі раніше ніколи не задавали. Саме тому не варто стверджувати, що вся нинішня молодь думає лише про вечірки та тусовки”, — зазначив гітарист Станіслав Копча.

Подібної думки і голова молодіжної громадської організації АМІК Петро Ренжин, котрий пройнявся духом та ідеями учасників гурту, а тому виділив через організацію певні кошти. Пояснюючи свій вибір, він зазначив: “В Ужгороді є велика проблема із демонстрацією роботи, яку проводять творчі колективи. Сьогодні важко знайти спонсорів: ніхто не хоче давати гроші на те, що в майбутньому їх не приносить. Цей проект — соціальний, і заробити на ньому не реально. Але він кожному дає можливість відчути, що в своєму житті, у суспільстві дійсно потрібно щось змінювати. І починати треба з себе. Також не можна бути байдужим до чужих проблем. Тому наша громадська організація вирішила підтримати, і сьогодні я закликаю усіх: приходьте, приводьте друзів і, може, серед цих чисел ви знайдете свої”. Та на цьому добрі справи не закінчуються. Геннадій Донецький розповів, що видати альбом на дисках гурту допомогла... невідома людина. “Ми видали тираж, однак дотепер не знаємо, хто нас проспонсорував, адже ця людина побажала залишитись невідомою навіть для нас. Особисто для мене це стало певним знаменням: значить, когось наша творчість зачепила і побудила на таке меценатство. Ми щиро вдячні цій людині”, — прокоментував лідер гурту “4исла”.

Для тих, хто зацікавився творчістю учасників гурту і має бажання відвідати презентацію, повідомляємо, що вона відбудеться найближчої неділі, 11 грудня, на сцені лялькового театру “Бавка”. Початок заходу — о 19:00. Під час двогодинного концерту хлопці представлять на розсуд аудиторії не тільки нові пісні, що увійшли до альбому, а й ті, що стануть основою наступного. Крім того, що концерт є безкоштовним, альбом можна вільно скачати з інтернету.

На людей, що прийдуть підтримати творчість гурту “4исла”, чекає іще один захід, що проводиться в рамках презентації. Йдеться про виставку фотографій на соціальну тематику. На сьогодні зголосилися кілька відомих фотографів. До речі, як зазначив Петро Ренжин, взяти участь і представити свої роботи можуть всі бажаючі фотографи. Не пізно звернутися і в день концерту, головне, аби зміст відповідав соціальній тематиці. Любая лестница начинается на земле... Тебе кажется, что ты никогда не сможешь выделиться из серой массы людей, которые ежедневно, не поднимая головы, пробегают эту жизнь, от края до края. Ты думаешь, что такой же, как все? Что твои слова всё равно никто не услышит? Что мир одному не изменить? Нет! Таких, как ты, больше нет! Твоё нежелание быть как все уже меняет мир. Наполни его своими Любовью и Добротой, и так же захотят поступать и другие. И вот, ты уже изменил этот Мир! Ты уже не такой, как все... Ты — Гражданин Толпы!

  Профессиональный каталог независимой музыки
 
 

 

08 грудня 2011р.

Теги: 4исла, Геннадій Донецький, Гражданин толпы

Коментарі

Марина Алексеевна 2011-12-09 / 02:29:24
Спасибо Вам, Геннадий, за творчество. Ві и ваши ребята - очень светлые люди! Дай Бог вам счастья и здоровья!

Doneckij 2011-12-08 / 22:58:06
"Донецькі вже не твльки в Києві, а й в Ужгороді." К тому же от рождения.Просто ждали мы,удобного часа!!)))

Словянин 2011-12-08 / 19:50:26
Гарна мелодія, інструменталка зі смаком, добротний текст - усе це разом створює гармонію і... не отупляє, як переважна більшість сучасних розкручених сіряків.

Acrobat Reader 2011-12-08 / 18:56:14
Донецькі вже не твльки в Києві, а й в Ужгороді.

Новий генплан Ужгорода, що голосуватиме сесія у п'ятницю, – біда і катастрофа для міста – експерти
В Ужгороді відбудеться неформальна розмова з активістами Ініціативної групи за збереження парку "Перемога"
/ 1У прес-центрі «Закарпаття» відбудеться прес-конференція головного медика Закарпаття
В Ужгороді "Щасливі діти" розкажуть, як переселенці з дітьми адаптовувалися в закарпатську спільноту
/ 11Народний Рух України готовий сформувати уряд народної довіри та формує молоду команду на місцеві вибори в Ужгороді
/ 2У прес-центрі «Закарпаття» відбудеться прес-конференція лідерів Народного Руху України
У прес-центрі "Закарпаття" розкажуть, як дітям зі Сходу позбутися страхів і стресу
/ 3Професорові УжНУ Сергію Федаці вручено диплом за перемогу у Всеукраїнському рейтингу “Книга року-2014”
/ 1Професору УжНУ Сергієві Федаці вручать диплом за перемогу у Всеукраїнському рейтингу "Книжка року — 2014"
В Ужгороді відбудеться виставка-конкурс мініатюрних акваріумів
Ужгородка вдруге стала переможцем конкурсу мініатюрних акваріумів у Львові
/ 3У прес-центрі "Закарпаття" розкажуть про перемогу ужгородки в конкурсі мікроакваріумів у Львові та проведення аналогічного заходу в Ужгороді
В Ужгороді презентували видання про трагедію насильницької колективізації на Закарпатті
/ 1У прес-центрі "Закарпаття" презентують фундаментальний збірник документів і матеріалів про колективізацію на Закарпатті
/ 5У разі відсутності реакції на спотворення унікальної церкви у Кострині, Закарпаття проситиме втручання Генпрокуратури
/ 6У прес-центрі «Закарпаття» розкажуть про злочинне знищення унікальної дерев’яної церкви в селі Кострино
/ 11Визначальним фактором результату голосування по ужгородському округу будуть гроші — політологи
/ 2У прес-центрі "Закарпаття" проаналізують перебіг виборчої кампанії
“АтмАсфера” в Ужгороді допомагатиме сповнитись внутрішньою силою, спокоєм та гармонією
У прес-центрі "Закарпаття" "АтмАсферно" говоритимуть про мир в Україні та презентують проект "Мантра-дайвінг"
Василь Куйбіда в Ужгороді: після президентських необхідні вибори парламентські і модель країн "старої демократії"
У прес-центрі «Закарпаття» кандидат у Президенти України Василь Куйбіда презентує свою передвиборчу програму
/ 7У прес-центрі «Закарпаття» презентовано соціальну ініціативу: громадські соціологічні дослідження (ІНФОГРАФІКА)
У прес-центрі «Закарпаття» презентують зріз суспільно-політичних настроїв ужгородців
/ 3"Березневі коти-2014" в Ужгороді: три дні художнього, літературного та музичного мистецтва
» Всі записи