“АтмАсфера” в Ужгороді допомагатиме сповнитись внутрішньою силою, спокоєм та гармонією (ФОТО)

Цілющий ефект від поєднання музичного розмаїття із заворожуючими текстами на санскриті доведений вже багатьма роками концертної діяльності відомого в Україні та Європі гурту “АтмАсфера”. “Мова санскриту — незвичайна, вона має цілющу для серця якість. Ось ця внутрішня сила, внутрішній спокій дуже цінні сьогодні, коли практично всі українці перебувають у пригніченому стані”, — розповіла сьогодні під час прес-конференції у прес-центрі “Закарпаття”, анонсуючи майбутній концерт в Ужгороді в рамках туру “За мир в Україні” солістка гурту “АтмАсфера” Калінді.

“АтмАсфера” в Ужгороді допомагатиме сповнитись внутрішньою силою, спокоєм та гармонією (ФОТО)

Сьогодні, 9 вересня, у прес-центрі "Закарпаття" відбулась прес-конференція учасників гурту “АтмАсфера”, який в рамках всеукраїнського туру містами України “За мир в Україні” завітали також і до найзахіднішого обласного центру. Під час спілкування з журналістами йшлося про ідею самого туру, про те, чого музиканти прагнуть ним досягти, а також про зцілюючу силу санскриту у поєднанні з музикою.

За словами музикантів, тур країною “За мир в Україні” гурт розпочав навесні, за цей час з концертами “АтмАсфера” побувала близько у 20 містах країни, час від часу беручи паузи задля виступів у Європі. Разом з тим, зауважували: якнайактивніше і в міру можливостей через свою творчість намагались допомагати ще з часів ЄвроМайдану. "Восени минулого року, коли розігнали студентів, серед них і наших друзів на Майдані, ми вже тоді вирішили підтримувати Україну, виступаючи на протестних майданчиках. Навіть деякі пісні були написані з метою виступів. Коли ж побачили, що ситуація ще більше загострилась, вирішили зробити тур по Україні, відтак, знайшлась людина, яка погодилась фінансово підтримати нашу ініціативу”, — розповіла солістка “АтмАсфери” Калінді.  

З моменту початку туру гурт встиг об'їздити чи не всю країну, виступаючи також у південних та східних областях. Кажуть: чи не найбліьше були вражені тим, як в більшості своїй люди “підтримують Україну, єдність країни, дуже гарно і відкрито реагують”.

Враховуючи тривожний негатив, який нині панує в країні і пов'язаний з важкою ситуацією, українці як ніколи потребують позитиву, підтримки, любові та тепла.  “Ми як музиканти мало чим можемо допомогти, наприклад, в плані фізичної сили, тому вирішили підтримувати тим, чим вміємо — вирішили робити безкоштовні концерти, де можна зануритись у щось хороше. Ми даємо людям можливість прийти, послухати цю музику і ці звуки, заспокоїтись, знайти себе. Ментально, на рівні серця, дати людям щось живе, щось таке, що допоможе вийти з того важкого стану, в якому зараз перебувають українці”, — розповіла Калінді.

Заспокійливу та обнадійливу дію концертів в “АтмАсфері”пояснюють магічним впливом на людину древньої мови — санскриту. Музиканти кажуть: санскрит є мовою духовного світу, яка очищує і дарує внутрішнє наповнення. Відчуваючи на практиці такі її якості — “АтмАсфера” вже понад 10 років співає саме на санскриті — музиканти й вирішили поділитися з іншими тим, “що безперечно може допомогти”. Відтак, вирішили не тільки концертувати, але й пропонувати слухачам і глядачам на власному досвіді переконатись у цілющих властивостях санскриту, долучаючись до проекту “Мантра-дайвінг”. Проект цей полягає в тому, що кожен бажаючий зможе поспівати та пограти з гуртом, використовуючи санскрит — долучитись до нього можна буде наступного дня після концерту, 12 вересня.

Зважаючи, що санскрит — мова доброти і вічності, співають музиканти, як кажуть, про добре і вічне, яке, втім, зазначав учасник гурту Андрій Щадій, “словами дуже важко передати”.

“Дуже важко передати, про що співається у текстах, бо ж почуття, які ними передаються, настільки глибокі, що в сучасному світі, переповненому егоїзмом та егоцентризмом, важко навіть уявити собі подібні емоції... Можете уявити собі, що хтось настільки переймається іншими людьми, що зовсім не думає про своє благополуччя, своє добро, а думає про інших людей, повністю віддаючи своє серце? Ось це — лише проблиск здалека, про що ми співаємо: про справжню любов, дружбу, про справжні переживання за людей”, — розповів Андрій Щадій.

Зануритись у магічний світ музики у поєднанні з санскритом, відчути на собі зцілюючі якості такого поєднання, а також просто відпочити душею від сірих тривожних буднів "АтмАсфера" запрошує ужгородців у четвер, 11 вересня, у Закарпатському обласному драматичному театрі о 19-ій годині.

 

Прес-центр "Закарпаття", Закарпаття онлайн.Спецпроєкти
09 вересня 2014р.

Теги: АтмАсфера, спокій, гармонія, сила

Новий генплан Ужгорода, що голосуватиме сесія у п'ятницю, – біда і катастрофа для міста – експерти
В Ужгороді відбудеться неформальна розмова з активістами Ініціативної групи за збереження парку "Перемога"
/ 1У прес-центрі «Закарпаття» відбудеться прес-конференція головного медика Закарпаття
В Ужгороді "Щасливі діти" розкажуть, як переселенці з дітьми адаптовувалися в закарпатську спільноту
/ 11Народний Рух України готовий сформувати уряд народної довіри та формує молоду команду на місцеві вибори в Ужгороді
/ 2У прес-центрі «Закарпаття» відбудеться прес-конференція лідерів Народного Руху України
У прес-центрі "Закарпаття" розкажуть, як дітям зі Сходу позбутися страхів і стресу
/ 3Професорові УжНУ Сергію Федаці вручено диплом за перемогу у Всеукраїнському рейтингу “Книга року-2014”
/ 1Професору УжНУ Сергієві Федаці вручать диплом за перемогу у Всеукраїнському рейтингу "Книжка року — 2014"
В Ужгороді відбудеться виставка-конкурс мініатюрних акваріумів
Ужгородка вдруге стала переможцем конкурсу мініатюрних акваріумів у Львові
/ 3У прес-центрі "Закарпаття" розкажуть про перемогу ужгородки в конкурсі мікроакваріумів у Львові та проведення аналогічного заходу в Ужгороді
В Ужгороді презентували видання про трагедію насильницької колективізації на Закарпатті
/ 1У прес-центрі "Закарпаття" презентують фундаментальний збірник документів і матеріалів про колективізацію на Закарпатті
/ 5У разі відсутності реакції на спотворення унікальної церкви у Кострині, Закарпаття проситиме втручання Генпрокуратури
/ 6У прес-центрі «Закарпаття» розкажуть про злочинне знищення унікальної дерев’яної церкви в селі Кострино
/ 11Визначальним фактором результату голосування по ужгородському округу будуть гроші — політологи
/ 2У прес-центрі "Закарпаття" проаналізують перебіг виборчої кампанії
У прес-центрі "Закарпаття" "АтмАсферно" говоритимуть про мир в Україні та презентують проект "Мантра-дайвінг"
Василь Куйбіда в Ужгороді: після президентських необхідні вибори парламентські і модель країн "старої демократії"
У прес-центрі «Закарпаття» кандидат у Президенти України Василь Куйбіда презентує свою передвиборчу програму
/ 7У прес-центрі «Закарпаття» презентовано соціальну ініціативу: громадські соціологічні дослідження (ІНФОГРАФІКА)
У прес-центрі «Закарпаття» презентують зріз суспільно-політичних настроїв ужгородців
/ 3"Березневі коти-2014" в Ужгороді: три дні художнього, літературного та музичного мистецтва
/ 3У прес-центрі «Закарпаття» розкажуть про «родзинки» цьогорічних «Березневих котів»
» Всі записи