«Закарпаття автентичне» — перший в Україні електронний довідник такого типу

Відтепер про Закарпаття можна не тільки читати, а слухати і дивитись. І робити це можна одночасно. Сьогодні у прес-центрі “Закарпаття” відбулася презентація унікального мультимедійного електронного довідника “Закарпаття автентичне”. Підготовка матеріалів і робота над диском тривала майже два роки.

«Закарпаття автентичне» — перший в Україні електронний довідник такого типу

Керівник проекту Володимир Мерцин розповів, що це вже другий мультимедійний диск, в якому враховано усі недоліки і технічні моменти попереднього, що вийшов у 2011 році. До цього часу було видано три паперові версії — книги-довідники «Закарпаття. Хто є хто». Цей довідник є одним із 27 регіональних проектів, що реалізовуються Українським видавничим консорціумом спільно з Українською конфедерацією журналістів. За словами Володимира Мерцина, основна мета цих видань — показати багатогранне життя регіонів, їх досягнення та перспективи на загальнодержавному рівні.

У довіднику зібрана унікальна інформація про Закарпатський  край. Авторські матеріали про історію, становлення та розвиток різних галузей економіки, культури, спорту, життя національних і релігійних громад. “Праця багатьох науковців, істориків з підготовки матеріалів для видавничого проекту дала можливість створити максимально цілісну картину багатогранного життя Закарпаття, його минулого, сьогодення та перспектив розвитку. Це видання буде цікаво всім тим, хто цікавиться Закарпаттям. Особливо: туристам, інвесторам, учням і студентам”, — наголосив пан Володимир.

Електронний довідник містить 700 сторінок тексту і різноманітні аудіовізуальні матеріали: фото, відео, аудіозаписи. Вперше у довідниках такого типу використані посилання матеріали соціальних мереж — Facebook, Vkontakte, YouTube. Тобто, читаючи про якогось політика чи суспільного діяча, можна одразу потрапити на його сторінку в соціальну мережу і поспілкуватися із ним особисто. Користувачі довідника, читаючи, до прикладу, про виконавця чи гурт, можуть одразу ознайомитися із їхньою творчістю: прослухати аудіозаписи чи переглянути відео.

Як повідомив керівник проекту, цей випуск доповнений новими інформаційними та статистичними матеріалами, технічно вдосконалений, простіший в користуванні. “Те, що  випуск вийшов саме таким — велика заслуга програміста з Мукачева Олега Машіки. А загалом над довідником працювало багато людей: кращі фахівці у своїй сфері. До речі, великим плюсом наших матеріалів є те, що вони авторські. Під кожним стоїть прізвище. І прізвище авторитетне. Ці люди несуть відповідальність за кожне слово”, — сказав Володимир Мерцин.

“Процес над створенням диску був хоч і тривалим, але цікавим. Іноді ідеї “тягнули” одна одну. Наприклад, виникла ідея продемонструвати звучання декотрих музичних інструментів. Зробили. А потім виникла ідея подати матеріал про ансамблі Закарпаття, ілюструючи їх аудіовізуальними матеріалами”, — розповів Володимир Мерцин.

Планується, що загальний наклад диску становитиме 5 тисяч екземплярів. Він уже розповсюджується серед людей і підприємств, інформація про яких увійшла до видання. Також буде представлений на поличках магазинів. До речі, продаватиметься диск у книгарнях не тільки Закарпаття, але й поза його межами. Вартість одного екземпляра — 100 гривень. За три і більше екземпляри можна буде заплатити дешевше: по 70 гривень.

Прес-центр "Закарпаття", Закарпаття онлайн.Спецпроєкти
23 травня 2013р.

Теги: Закарпаття, автентичне, довідник, Мерцин, хто є хто

Коментарі

Андрій 2013-05-25 / 11:30:49
Унікальний матеріал! Здається аналогів у Закарпатті немає. Успіху Вашому творчому колективу і далі продовжувати цю цікаву і корисну для суспільства справу.

пенсіонер 2013-05-23 / 21:03:46
В.Мерцин - справжній патріот свого Закарпаття.Це його покликиння,досліджувати історію рідного краю, в якому народився, виріс,знайшов своє місце у суспільстві,творить,пропагує, пише , надихає на вивчення, пізнання історичних моментів,відомих особистостей та вихідців Закарпаття.
Надзвичайно потрібна справа та кропітка робота для нащадків.

Новий генплан Ужгорода, що голосуватиме сесія у п'ятницю, – біда і катастрофа для міста – експерти
В Ужгороді відбудеться неформальна розмова з активістами Ініціативної групи за збереження парку "Перемога"
/ 1У прес-центрі «Закарпаття» відбудеться прес-конференція головного медика Закарпаття
В Ужгороді "Щасливі діти" розкажуть, як переселенці з дітьми адаптовувалися в закарпатську спільноту
/ 11Народний Рух України готовий сформувати уряд народної довіри та формує молоду команду на місцеві вибори в Ужгороді
/ 2У прес-центрі «Закарпаття» відбудеться прес-конференція лідерів Народного Руху України
У прес-центрі "Закарпаття" розкажуть, як дітям зі Сходу позбутися страхів і стресу
/ 3Професорові УжНУ Сергію Федаці вручено диплом за перемогу у Всеукраїнському рейтингу “Книга року-2014”
/ 1Професору УжНУ Сергієві Федаці вручать диплом за перемогу у Всеукраїнському рейтингу "Книжка року — 2014"
В Ужгороді відбудеться виставка-конкурс мініатюрних акваріумів
Ужгородка вдруге стала переможцем конкурсу мініатюрних акваріумів у Львові
/ 3У прес-центрі "Закарпаття" розкажуть про перемогу ужгородки в конкурсі мікроакваріумів у Львові та проведення аналогічного заходу в Ужгороді
В Ужгороді презентували видання про трагедію насильницької колективізації на Закарпатті
/ 1У прес-центрі "Закарпаття" презентують фундаментальний збірник документів і матеріалів про колективізацію на Закарпатті
/ 5У разі відсутності реакції на спотворення унікальної церкви у Кострині, Закарпаття проситиме втручання Генпрокуратури
/ 6У прес-центрі «Закарпаття» розкажуть про злочинне знищення унікальної дерев’яної церкви в селі Кострино
/ 11Визначальним фактором результату голосування по ужгородському округу будуть гроші — політологи
/ 2У прес-центрі "Закарпаття" проаналізують перебіг виборчої кампанії
“АтмАсфера” в Ужгороді допомагатиме сповнитись внутрішньою силою, спокоєм та гармонією
У прес-центрі "Закарпаття" "АтмАсферно" говоритимуть про мир в Україні та презентують проект "Мантра-дайвінг"
Василь Куйбіда в Ужгороді: після президентських необхідні вибори парламентські і модель країн "старої демократії"
У прес-центрі «Закарпаття» кандидат у Президенти України Василь Куйбіда презентує свою передвиборчу програму
/ 7У прес-центрі «Закарпаття» презентовано соціальну ініціативу: громадські соціологічні дослідження (ІНФОГРАФІКА)
У прес-центрі «Закарпаття» презентують зріз суспільно-політичних настроїв ужгородців
/ 3"Березневі коти-2014" в Ужгороді: три дні художнього, літературного та музичного мистецтва
» Всі записи