Ініціативна група «Першого грудня» закликала готуватися до бойкоту

Представники української інтелігенції, які створили ініціативну групу “Першого грудня”, вважають, що український інформаційний простір, який нехтує правами і потребами людей, повинен готуватися до неминучого зворотного бойкоту людей.

Ініціативна група «Першого грудня» закликала готуватися до бойкоту

Про це йдеться у заяві Ініціативної групи «Першого грудня», яку підписали В’ячеслав Брюховецький, Богдан Гаврилишин, кардинал Любомир Гузар, Іван Дзюба, Мирослав Маринович, Мирослав Попович, Євген Сверстюк, Вадим Скуратівський та Ігор Юхновський.

«Три ознаки нинішньої доби в Україні - відчутне обмеження свободи слова, деукраїнізація масового інформаційного продукту і не менш упевнене поширення його внутрішньої порожнечі», - йдеться у заяві.

Також відзначається, що «український інформаційний простір перебуває у духовній і смисловій кризі», а журналістська спільнота перебуває у складних професійних і моральних умовах.

Автори заяви наголошують, що «інформаційний простір, який нехтує права, гідність, культурні смаки, духовні потреби і саме життя суспільства, повинен готуватися до неминучого зворотного бойкоту людей». Вони також нагадали політикам та власникам найбільших українських медіа про «виняткову суспільну і національну відповідальність» та про те, що великий капітал «може стати партнером суспільства, якщо тверезо усвідомить увесь масштаб збитків від власного страху перед владою».

«Пам’ятайте, що втрата свободи слова і національного сенсу інформаційного простору завжди призводить до втрати і великого національного капіталу. У ваших силах - реалізувати на практиці поняття моральних обов’язків перед людьми і країною» - підкреслюється в заяві.

Крім того, група «Першого грудня» висловлює підтримку журналістам, які дають приклади особистої громадянської позиції усьому суспільству. «Ми звертаємося до українських журналістів, їхніх творчих і професійних спілок та об’єднань стати ініціаторами широкої загальнонаціональної зустрічі з участю громадських активістів та організацій, аби, можливо, вперше за останні роки обговорити стан інформаційного життя країни і спільні найнагальніші дії» - наголошують вони.

Також автори заяви закликали громадськість розпочати системну кампанію задля створення в Україні незалежного суспільного мовлення та схвалення необхідного національного законодавства. «Масштабна дія людей з вимогою створення суспільного мовлення з необхідним широким громадським контролем може виявитися ключем до зміни становища. Без нашої спільної волі ця мета ніколи не стане досяжною» - переконані вони.

Учасники «Першого грудня» також закликають українські інтелектуальні середовища, редакції і колективи часописів та електронних медіа, книгарні та книжкові форуми, театральні і мистецькі об’єднання, освітян, науковців, письменників і кожного, хто усвідомлює важливість думки та моральних цінностей, розпочати формування «розумного простору» - альтернативного нинішньому інформаційному простору, неформального, але візуально виразного руху, об’єднаного на єдиних принципах.

Довідка

Ініціативна група «Першого грудня» створена в 20-ту річницю референдуму. До складу групи входять чільні представники національної інтелігенції. Ініціативна група «Першого грудня» вбачає своєю місією встановлення в країні правил гри, які базуватимуться на загальнолюдських цінностях, і які сьогодні є затребуваними українським суспільством.

27 березня 2013р.

Теги: Перше грудня, суспільство

Коментарі

Петро 2013-08-12 / 18:39:36
Гнила українська інтелігенція бавиться... аж блювати хочеся Виход в одном снести эту валсть. А такие как выше обрпщенцы. играют на руку режыму..
П

Слов’янин 2013-05-07 / 21:22:07
Ця заява - класичний випадок випускання пари. Група "Першого грудня" озвучила всім давно відомі вибиті істини. А що далі? А далі, окрім давно відомих "благих побажань" - нічого. Таке враження, що підписанти або не далекі люди, або свідомо, на замовлення, заводять потенційно можливе вирішення проблеми брудного інформаційного простору в глухий кут, на користь глобалістів, інтереси яких далекі від інтересів українського (та ін. європейців) народу. Аби вирішити проблему, потрібно, як кажуть, знати ворога в обличчя, себто, як казав відомий історичний персонаж: "Каждая проблема имеет фамилию, имя и отчество". Підписанти взагалі ігнорують це питання і займаються словоблуддям.
Сучасне телебачення, найтиражніші газети, що несуть бруд, освіта, наука, культурний простір - належать українцям? Ні. Керівництво держави, як би і мало добрі наміри, нічого не здатне зробити у звязку із браком коштів, які (себто фінансово-банківську систему, зокрема, НБУ) чомусь присвоїла приватна лавочка під назвою "Федеральна резервна система США" а відтак - відсутністю важелів впливу на інформаційний простір, який контролюють, мягко кажучи, не українці, не німці, не росіяни, не угорці і т. д. Підписанти про це мовчать. Вони навіть не мають бажання висвітлити абетку суті сучасного глобалізму.
Подібні заяви можна почути на будь-якому базарі чи майдані України від порядних, але малоосвічених пенсіонерок, що не менш активно використовують лексикон благих побажань. Але ж группа "1 грудня" претендує на якусь висоту! Природно, що все закінчилось черговим замовним пшиком.
Хто стоїть за отими підпейсантами?
Український народ потроху починає отримувати імунітет від "масонських замуток", хто би в які шати не одягався.

місний 2013-03-28 / 14:32:26
Ни триба гойкати на яника і калузького, уни туй ні до чого, подивіться си пуд ноги, каждий власник ЗМІ має свого газду й на него трудиться.

«Три ознаки нинішньої доби в Україні - відчутне обмеження свободи слова, деукраїнізація масового інформаційного продукту і не менш упевнене поширення його внутрішньої порожнечі»

Є масса українізованих продукту де слова сказати ни дадут, або змалиполуют так як ім штимує, просто вашу думку украдут, перекрутят або видалят.
Львовське дикунство нічим ни лучше донецького йде лиш борьба за трон у києві, а дале всьо по накатануй колії.

СТЕФКА 2013-03-28 / 08:10:06
Айно треба вставати з колін. Не смотря на то що я мадярів поважаю на порядок вище чим хлопців із-за перевалу, я тоже прийду гойкати на яника та парня из калуги


Спецтема
Публікації:
/ 12Святослав Вакарчук: Кому тут тюрма, кому – Дольче Віта
/ 1Трагікомедія реакцій на "трагедію" у Гельсінкі
/ 12Керівник МВС Аваков взяв у заручники всю країну - Сергій Лещенко
/ 3Марш поліцейського свавілля
/ 1Володимир Горбулін: "Європейськими мають бути не лише амбіції, а і вчинки"
/ 3Денис Бродський: Наша влада – професійні покидьки, які працюють проти нас
/ 12Mr. Petro Incognito: Порошенко витратив на тижневу відпустку на Мальдівах $500 000
/ 2"Рука Держдепу". Хто і як "рятував НАБУ"
/ 8Ренесанс кума Путіна. Медведчук отримує фінансові та політичні дивіденди як від Москви, так і від Києва
/ 1Чи переживе Верховна Рада осінь? Погляд зсередини
/ 5Директор Transparency International: Ми не бачимо розслідувань щодо чиновників та впливових і заможних людей, причетних до корупції
/ 3Країна на паузі, або Місяць на роздуми Порошенка
/ 2Заборонити не можна дозволити
Справа №1. Влада не сприяє слідству у справі розстрілу Небесної сотні
Прокачати партнерство: як «Газпром» перетворюється на спонсора українського газового хабу
/ 3Війна і бізнес. Як друзі Порошенка контролюють мільярдні замовлення Укроборонпрому. Ч.1
Е-декларації: чорний діамант Авакова, церква Матвієнка і мільйони БПП
Ювілейне. Що відбувається і чому так повільно?
Віктор Трепак: "Я передав до НАБУ докази тотальної корумпованості влади"
/ 1Фінішна пряма
/ 11Подвійне життя Президента
/ 1Петро Таланчук: Усі зусилля влади націлені на будівництво України без українців
/ 10Нафта вже по $26: Для Росії це не криза, це – П****Ц
Мурашиний "вир смерті" українського політикуму
"Губернатори" на виборах: адмінресурс партії Порошенка?
» Всі записи